Nyheder

UltiMaker Cura 5.4 tilføjer opdaterede træstøtter, bedre kanter og nye materialeprofiler

ved Christian Sep 14, 2023

UltiMaker Cura 5.4 adds updated tree supports, better brims, and new material profiles

Den fulde stabile version af UltiMaker Cura 5.4 er her, og den gør det nemmere end nogensinde at fjerne kanter og støtter fra dine færdige print. Og brugere af UltiMaker S-serien kan også se frem til printprofiler til vores nyeste UltiMaker PET CF-kompositmateriale! Alt dette kommer oven i de mange tilpasninger og ændringer, som du er kommet til at forvente fra hver Cura-udgivelse!

Nye og forbedrede træstøtter gør det nemmere end nogensinde at printe komplekse dele!

Et eksempel på en 3D-printet drage med forbedrede træstøtter ved hjælp af Cura 5.4

Da vi først udgav træstøtter, var målet at hjælpe brugerne med at bruge mindre materiale, reducere printtiderne og ende med renere print. For mange mennesker var træstøtterne en succes i den henseende. Men for én bruger gik de ikke langt nok. I stedet for at beklage sig begyndte Thomas Rahm at finde ud af, hvordan han kunne gøre dem bedre, og i juni 2020 skabte han en fork af Cura for at gøre netop det. Nu, flere år og mange kodelinjer senere, er hans idé endelig blevet til en officiel Cura-udgivelse, som alle kan bruge.

Disse nye understøttelser bruger flere og mindre grene i stedet for færre og større, som tidligere havde en tendens til at smelte sammen. Som et resultat vil træstøtterne nu bruge endnu mindre filament og derfor tage endnu kortere tid at printe. De skulle også være betydeligt lettere at fjerne og er også mindre tilbøjelige til at efterlade ar på overfladen af dit færdige print. Og endnu bedre: Du vil ikke bare opleve hurtigere printtider, men også hurtigere slicing-tider. Slicing sker nu på flere kerner, hvilket betyder, at du ikke behøver at vente særlig længe på, at dine træstøtter vokser!

For at få mest muligt ud af disse nye træstøtter kan du ændre flere nye indstillinger, de er:

 • Maksimal grenvinkel
 • Stammens diameter
 • Grenens diameter
 • Grenens diameter Vinkel
 • Foretrukken grenvinkel
 • Diameterforøgelse til model
 • Minimumshøjde til model
 • Indledende lagdiameter
 • Grenens tæthed
 • Spidsens diameter
 • Begræns grenens rækkevidde
 • Optimal grenrækkevidde
 • Præference for hvile

Vi har også frigivet modellen af dragon pencil cup, som er vist på billedet ovenfor, sammen med 5.4 betaversionen. Hvis du går til Thingiverse-siden for den model, kan du finde billeder og kommentarer fra folk, der har printet den ved hjælp af de nye træstøtter. Hvorfor ikke selv downloade modellen og dele dine resultater?

Ubesværet fjernelse af randen

Den nye Smart Brim-indstilling i Cura 5.4 gør det nemt at fjerne rande.

Rækkefølgen, som kanter printes i, er blevet justeret, så de nu er lettere at fjerne. Rande har længe været en løsning på problemer med vedhæftning. De øger emnets overfladeareal på printsengen, så det er mindre sandsynligt, at det løsner sig under printningen. De kan være et uvurderligt værktøj, når man printer små eller tynde dele, eller dele, der er tunge i toppen. Men på trods af deres anvendelighed har mange mennesker brugt utallige timer på at finjustere og indstille deres printere, så kanter er unødvendige. Alle mulige smarte limtyper, byggeoverflader og meget mere er blevet brugt for at undgå at bruge dem. Og hvorfor? Fordi de kan være svære at fjerne. Ofte efterlader de overskydende materiale, som skal skæres eller slibes væk for at få et rent slutprint.

I denne udgivelse har vi fundet en ny løsning. Den nye Smart Brim-indstilling vil ændre, hvordan kanter printes, så de er betydeligt lettere at fjerne. Hvis du aktiverer den i dine Cura-printindstillinger, skulle du gerne opleve, at dine kanter nemt kan fjernes som vist i GIF'en ovenfor, og at de efterlader mindre (eller intet) overskydende materiale.

Som med dragemodellen er det printede Cura-logo, der er vist ovenfor, også tilgængeligt for download på Thingiverse. Og endnu bedre, det er en del af en Cura-kageudstikker designet af Johan Gude fra UltiMaker-teamet! Hvis du printer den, så send os billeder af dine lækre Cura-kager, før du spiser dem!

UltiMaker PET CF intent-profiler er nu tilgængelige

Klik og 3D-print vores nye kompositmateriale med præcis de resultater, du vil have

Efter udgivelsen af det nye UltiMaker PET CF højtydende kompositmateriale kan du nu bruge intent-profiler, når du printer på UltiMaker S-serie printere. Som med alle vores professionelt indstillede materialeprofiler kan du vælge mellem visuelle, tekniske og udkastprofiler afhængigt af dine behov. PET CF kan dog også udglødes for at øge styrken, stivheden og varmebestandigheden af dit emne. For at gøre det så nemt som muligt har PET CF en udglødningsprofil, der automatisk skalerer din del for at kompensere for ændringer, der opstår under udglødningsprocessen!

For at finde ud af mere om PET CF og dets mange anvendelsesmuligheder, så tjek produktsiden for flere detaljer.

Yderligere forbedringer

Følgende forbedringer er også blevet implementeret i den stabile udgave af Cura 5.4:

 • PyQT-biblioteket er blevet opdateret, hvilket har resulteret i hastigheds- og pop-up-forbedringer
 • Indstillingen Skirt Height er tilføjet for at gøre det nemmere at fjerne et skørt.
 • Forbedret printrækkefølge af primtårnet til at omfatte en dobbelt kant, primet hvert lag og primet før og efter ekstruderkontakten
 • Indstillingen Hole Horizontal Expansion Max Diameter er introduceret, så du kan indstille udvidelsen af kun de mindre huller, mens større huller forbliver uberørte.
 • Tilføjet eller opdateret profiler til mere end 20 tredjepartsprintere
 • Talrige fejlrettelser

Giv os din feedback

Download den nyeste version, og begynd at opdage nye 3D-printmuligheder med det samme. Og gå venligst til UltiMaker-fællesskabsside for at give os din feedback.

Download nu