Nyheder

Udnyttelse af 3D-print til AVI's tilpasning af biler

ved Christian Oct 11, 2023

Leveraging 3D Printing for AVI’s Automotive Customization

AVI Boston bruger 3D-print til tilpasning af biler, reducerer omkostninger og sparer tid

AVI Boston væver sømløst teknologi ind i fremstillingen af personlige og skræddersyede bildele som instrumentbrætter, radarinstallationer, dørpaneler og meget mere. Det, der giver dem et forspring, er deres ekspertise i at integrere banebrydende audio- og visuelle systemer, der løfter både bilens æstetik og funktionalitet. Deres innovative tilgang er forstærkes af deres brug af 3D-print til at fremstille dele til slutbrug med BigRep's G2 til at bringe deres koncepter til live.

AVI har været i biltilpasningsbranchen i over 17 år og henvendte sig for nylig til BigRep for at købe STUDIO G2 - en 3D-printer i stort format.

"Det er næsten som at have en fuldtidsansat til at bygge en del."

"Et stort problem, vi stod over for, var, at vi ikke havde nok hænder om bord. Det er virkelig svært at finde gode montører, og nu har vi en 3D-printer, der gør det for os, det er næsten som at have en fuldtidsansat, der bygger en del," siger Safi Barqawi, ejer af AVI Boston.

Hvad STUDIO G2 bragte til bordet

"Vi kan designe alt specifikt, bare trykke på print, og så har vi hele filen på vores computer. Det fede er, at vi har en scanning af døren, instrumentbrættet, midterkonsollen, og vi kan designe og bygge det, selvom bilen ikke er her," tilføjer Safi.

STUDIO G2's funktioner der har flyttet

nålen for  AVI BOSTON

Stor opbygningsvolumen

STUDIO G2 kan prale af en generøs byggevolumen på 1000 x 500 x 500 mm, 10 gange så meget som standard desktop 3D-printere. Det gør det muligt for AVI at skabe store kvalitetsdele til slutbrug i et enkelt printjob, hvilket udvider mulighederne for tilpasning.

BigRep STUDIO dobbelt ekstruder

Reducerer efterbehandling

Det vandopløselige støttemateriale BVOH, der er kompatibelt med STUDIO G2's dobbelte ekstruderingssystem, er et revolutionerende filament til efterbehandling. Dette miljøvenlige, avancerede materiale leverer support under printet og reducerer efterbehandlingen massivt.

BigRep FLOW
BigRep STUDIO - Stor byggevolumen

Dobbelt ekstrudering

Muligheden for at printe strukturer med to forskellige materialer uden at skulle udskifte filamenterne. STUDIO G2 eliminerer behovet for at skifte filament og åbner muligheder for et uafbrudt sømløst print uden at skifte hænder.

BigRep FIlament BVOH

Digital lagerbeholdning

Producer efter behov uden ekstra omkostninger og usikkerhed ved at have dele på lager. I stedet for at lagre dele og risikere, at de går til spilde, kunne AVI printe efter behov og skabe indviklede, funktionelle strukturer som instrumentbrætter, døre, midterkonsoller og kopholdere.

Komplet bilinteriør 3D-printet, inklusive paneler, døre, kopholdere og meget mere.
Komplet bilinteriør 3D-printet, inklusive paneler, døre, kopholdere og meget mere.

Sådan fik AVI gavn af BigRep's STUDIO G2

Arbejder døgnet rundt

At have STUDIO G2 er som at have et ekstra par hænder i garagen, der arbejder uden pause og af og til har brug for en smule smørelse. "Hvis vi får fem ordrer, trykker vi bare på print fem gange, tager på weekend, og når vi kommer tilbage, er alle fem print klar til os mandag morgen," siger Safi. "Vi laver mange magnetiske kits til et bestemt køretøj, og når vi først har designet det, kan vi printe det så mange gange, vi vil, uden at skulle genskabe selve produktet."

Komplekse geometrier og fine detaljer kommer igennem

Bildele som specialfremstillede interiørpaneler og højttalerdæksler kræver indviklede designs, der er tidskrævende og særligt svære at opnå med traditionelle bearbejdningsmetoder. "Med STUDIO G2 har vi designet disse dele in-house og bygget rene strukturer til så komplicerede dele. Det ville vi aldrig kunne gøre i hånden. Det er virkelig svært at komme ned i så små detaljer. Det, der ville tage dage eller uger at få fremstillet udenfor, kan gøres på en brøkdel af tiden med STUDIO."

AVI Boston 3D-printer specialfremstillede bildele med BigRep STUDIO G2.
AVI Boston 3D-printer specialfremstillede bildele med BigRep STUDIO G2.

Omkostningseffektiv løsning

En af fordelene ved 3D-print til biltilpasning er dens evne til at reducere produktionsomkostningerne. Med traditionelle fremstillingsprocesser bruges der ofte værktøj og forme, hvilket resulterer i høje omkostninger. Til sammenligning eliminerede AVI behovet for dyre værktøjer, da de skiftede til STUDIO, hvilket resulterede i reducerede produktionsomkostninger, især når det drejede sig om produktion og tilpasning af små mængder.

Intuitiv brugergrænseflade

"STUDIO G2 har ikke været andet end positiv hele vejen rundt. Maskinen er ekstremt nem at bruge, den er meget intuitiv, hvis du vil have noget, trykker du bare på print så mange gange, du vil, og så bliver den bare ved med at printe det." STUDIO er udstyret med en intuitiv brugergrænseflade, der gør det muligt for AVI at fjernindlæse g-koder i systemet. De andre funktioner, som maskinen understøtter, er kalibrering af printersengen, stop- og startoperationer og overvågningssystemer i forbindelse med BigReps CONNECT. "Så hvis der er tre ting, vi gør hele tiden, har vi tre forudindstillinger der, og du trykker bare på print, når du er klar til det. Det er et meget gennemtænkt produkt, der bakkes op af et meget godt serviceteam." Safi uddyber.

AVI Boston-medarbejder undersøger et nyinstalleret 3D-printet dørpanel.
En medarbejder fra AVI Boston undersøger et nyinstalleret 3D-printet dørpanel.

Den store fordel

Den konventionelle måde at producere bildele på har været meget manuel. Med STUDIO kunne AVI direkte printe dele til slutbrug der koster langt mindre og passer perfekt første gang, hvilket også hjælper dem med at overholde projektets tidslinjer. 3D-printerens kompakte design var prikken over i'et, der gjorde det muligt for AVI at have den stående i deres værksted. "En af de fedeste ting ved STUDIO G2 er, at den er slank og giver os mulighed for at være supereffektive med den plads, vi har. Det gav os mulighed for at designe og printe dele med en 3D-printer in-house," afslutter Safi.

Vil du vide mere om biltilpasning ved hjælp af additiv fremstilling?

Tilmeld dig for at se webinaret on-demand, Digitalisering af produktion af specialfremstillede bildele i stort format.

Lær, hvordan digitalisering af denne proces drastisk reducerer produktionstiden og antallet af trin, samtidig med at der spares penge og materialeomkostninger. Hør også fra Jeremy Katz, ejer af JK Automotive Designs, og se, hvordan Katz har taget forskellige teknologier til sig, så hans team kan tilbyde mere til deres kunder og fortsætte med at overgå forventningerne. Gå ikke glip af det, tilmeld dig webinaret:

DIGITALISERING AF PRODUKTION AF SPECIALFREMSTILLEDE BILRESERVEDELE I STORT FORMAT

STORSKALA INNOVATION. BEGRÆNSNINGSLØS KREATIVITET.

BigRep ONE er en prisbelønnet 3D-printer i stort format til en overkommelig pris. Med over 500 installerede systemer på verdensplan er den et pålideligt værktøj for både designere, innovatører og producenter. Med en massiv byggevolumen på en kubikmeter bringer den hurtige og pålidelige ONE dine designs til live i fuld skala.

Udforsk ONE

STOR SKALA INNOVATION. BEGRÆNSNINGSLØS KREATIVITET.

BigRep ONE er en prisbelønnet 3D-printer i stort format til en overkommelig pris. Med over 500 installerede systemer på verdensplan er den et pålideligt værktøj for både designere, innovatører og producenter. Med en massiv byggevolumen på en kubikmeter bringer den hurtige og pålidelige ONE dine designs til live i fuld skala.

Udforsk ONE

Om forfatteren:

Natasha Mathew <a style="color: #0077b5" href="https://www.linkedin.com/in/natasha-mathew/" target="_blank" rel="noopener"><i class="fab fa-linkedin"></i></a>

Natasha Mathew

Tekstforfatter

Natasha Mathew nyder at prøve nye ting, og en af dem, hun er besat af i øjeblikket, er 3D-print. Hendes passion for at forklare komplekse koncepter på en enkel måde og hendes talent for historiefortælling førte hende til at blive forfatter. I sine 7 års erfaring har hun dækket stort set alle emner under solen. Når hun ikke nøje afvejer sine ord, læser hun, laver ting, spinder og tager på eventyr. Og når hun bliver spurgt om sig selv, skriver hun i tredje person.