Nyheder

Solid Print3D Kvartalsrapport: Status for markederne for 3D-print, 3D-scanning og desktop-produktion

ved Christian Sep 14, 2023

Solid Print3D Quarterly Report: The State of 3D Printing, 3D Scanning & Desktop Manufacturing Markets

Anmod om din gratis prøve

Et overblik

  • Den3D-printning området klarede sig generelt som forventet, og omsætningen faldt en smule i forhold til de uventet flotte resultater ved udgangen af 2022. Men printtjenester og software ansporer stadig til vækst i sektoren.
  • 3D-scannere fortsætter deres march mod stadig større succes med virksomheder, der rapporterer om exceptionel vækst.
  • Dedesktop-fremstilling var der en del drama, da PCB-maskineproducenten Nano Dimension og Stratasys skændtes om et uopfordret opkøbstilbud.
  • I 2. kvartal 2023 vil vi sandsynligvis se 3D-printerproducenter skære ned på arbejdsstyrken og gennemføre andre omkostningsbesparende foranstaltninger, men væksten bør stadig være der på trods af udfordrende økonomiske forhold.

Oversigt over markedet

Forudsigelserne fraQ4 2022 er gået i opfyldelse på markedet for additiv fremstilling. Som forventet aftog væksten i 3D-printere - men det er simpelthen, fordi de fleste virksomheder overgik alle forventninger i 2022.

Det betyder ikke, at der ikke er vækst. Over hele linjen oplever virksomhederne en god til sund efterspørgsel, som sandsynligvis vil få kurven til at fortsætte opad.

Den største overraskelse for mig i dette kvartal var den økonomiske og juridiske frem og tilbage i segmentet for desktop-produktion. Denne normalt ret stille sektor eksploderede pludselig med et overraskende opkøbstilbud og de efterfølgende konsekvenser.

Her er min indsigt i 1. kvartal 2023 på markedet for additiv fremstilling, og hvad vi kan forvente fremadrettet.

ultimaker s7

Markedet for 3D-printning

Overordnet set vil jeg sige, at 3D-printsegmentet fortsatte sin etablerede tradition med at leve op til forventningerne. I 4. kvartal 2022 blev det kommende kvartal mødt med "blandede udsigter", da vanskelige makroøkonomiske forhold fortsat er fremherskende (af grunde, jeg sandsynligvis ikke behøver at forklare).

Omsætningen forventedes at falde - netop fordi 2022 sluttede så godt for mange virksomheder.

Det ser ud til at være præcis, hvad der skete, i hvert fald blandt 3D-printerproducenterne.Velo3D's resultater for 1. kvartal 2023 er et perfekt eksempel - virksomhedens omsætning faldt med 10 % i forhold til 4. kvartal 2022, men steg med næsten 120 % i forhold til året før (y-o-y).

Nogle virksomheder blev dog ramt hårdere.3D Systems rapporterede et fald i omsætningen på 8,8% i forhold til året før på grund af fortsat svaghed i segmentet for tandregulering. Men det kunne have været værre - tocifret vækst i de medicinske og industrielle sektorer opvejede nogle af tabene.

På samme måde faldt Desktop Metals omsætning med 5,5 % i forhold til året før. Virksomheden virker dog ikke bekymret, da grundlægger og CEORic Fulop sagde, at 2023 var "kommet godt fra start" på grund af en robust efterspørgsel. Stratasys rapporterede også om et fald i omsætningen på 8,6% i forhold til året før, selvom CEOYoav Zeif stadig kaldte resultaterne "fremragende".

Andre producenter fik en god start på 2023. Markforged (som også flyttede til et nyt hovedkvarter i slutningen af 1. kvartal) oplevede en stigning i omsætningen på 10 % i forhold til året før med "endnu et rekordstort første kvartal", ifølge præsidenten og CEO'en.Shai Terem. Massivit gav i mellemtiden en foreløbig rapport om en stigning i salget på 60% i forhold til året før.

Hvis resultaterne for printerproducenterne var en blandet landhandel, kan man ikke sige det samme om trykkerierne. De rapporterede varierende niveauer af vækst over hele linjen.

Xometry oplevede en stigning i omsætningen på 26 % år-til-år og 10 % kvartal-til-kvartal, og det samme gjorde Forward AM (43 % vækst år-til-år) og Protolabs (1,4 % år-til-år). Er producenterne ved at omfavne printservices i stedet for at købe deres egne printere? Det bliver interessant at se, om denne tendens fortsætter i 2. kvartal og derefter.

Ligesom trykkerierne oplevede softwaresegmentet også solid vækst.Materialise rapporterede en samlet omsætningsvækst på 24,4 % år-til-år, hvor den softwarespecifikke omsætning steg med 8,3 %. Solidworks (ejet af Dassault Systemes) kunne fejre en stigning i softwareomsætningen på 6 % i forhold til året før, mens den samlede omsætning voksede med 6 %.

Så hvad er konklusionen? 3D-print-segmentet vokser, især på grund af tjenester og software. 3D-printerproducenterne navigerer i et vanskeligere farvand, men efterspørgslen er der - vi må se, om virksomhederne kan levere den.

At skære ned på omkostningerne kan blive et definerende træk ved Q2 2023. 3D Systems har sagt, at de vil reducere arbejdsstyrken med 6 % i det kommende kvartal, og Desktop Metal har tænkt sig at fortsætte deres bestræbelser på at reducere omkostningerne. Vi ser også rapporter om mangel på halvledere i 3. kvartal 2023, så vi kan begynde at se disse effekter allerede i 2. kvartal.

Når det gælder maskinudgivelser, var den store ting i 1. kvartal 2023Ultimaker S7. Selvom vi endnu ikke har nogen offentlige salgstal, har maskinen fået nogle positive anmeldelser.BCN3D har også lanceret en ny generation af sin Epsilon-printerserie med et specialdesignet hovedkort, nye støjsvage motordrivere og et fornyet ventilationssystem.

Peel 3d peel 2s 3d scanning

Markedet for 3D-scanning

En eller anden, stop 3D-scannere! Segmentet sluttede sidste år på et højt niveau, hvor indtægter og salg voksede over hele linjen.

Væksthastigheden viste ingen tegn på at aftage i 1. kvartal 2023. Faktisk vokser 3D-scanningssegmentet kun hurtigere.

Ametek, som ejerPeel 3D ogCreaform scannerbrands, havde et "rekordår" i 2022. Alligevel viser resultaterne for 1. kvartal, at virksomheden klarer sig bedre end i det foregående kvartal.

Ameteks Electronic Instruments Group (EIG), som dækker over deres 3D-scannermærker, leverede "fantastiske resultater" og forbedrede salget med 13 % i forhold til året før og slog væksten på 10 % i 4. kvartal 2022.

"EIG's salgsvækst var drevet af en bred organisk salgsvækst og bidrag fra nylige opkøb, mens driftsresultatet afspejler kvaliteten af vores differentierede forretninger og styrken af vores driftskapacitet," siger Ameteks bestyrelsesformand og CEO.David A. Zapico.

I alt voksede Ameteks salg med 10 %, hvilket svarer til resultaterne fra det foregående kvartal.

"Ameteks præstation i første kvartal var exceptionel. Efterspørgslen er fortsat stærk, hvilket resulterede i en solid ordrevækst i kvartalet og en rekordstor ordrebeholdning," siger Zapico.

Hexagon (ejeren afLeica 3D-scannere) blev ikke efterladt i støvet. Virksomhedens samlede omsætningsvækst på 8% var på niveau med den fra 4. kvartal 2022.

Og ligesom i sidste kvartal voksede Hexagons segment for industrielle virksomhedsløsninger - der dækker 3D-scannere - hurtigere end virksomheden som helhed. Salgsvæksten på 11% var kun et procentpoint lavere end i det foregående kvartal, mens indtjeningen i segmentet voksede med 14%.

"Jeg er glad for at kunne rapportere om et stærkt 1. kvartal med en enestående præstation fra vores Industrial Enterprise Solutions-forretning," siger Hexagons præsident og CEO.Paolo Guglielmini.

Når vi bevæger os ind i 2. kvartal 2023 og fremefter, virker det usandsynligt, at vi vil se en afmatning inden for 3D-scannere - medmindre der sker en massiv global finansiel omvæltning. Virksomhederne i segmentet sigter efter en mellemstor til stor encifret vækst sammenlignet med sidste år. Selvom makrosituationen fortsat er udfordrende, ser 3D-scanning ud til at få et stærkt år.

Voltera PCB Paste Dispenser

Markedet for desktop-produktion

Som jeg har sagt før (og sandsynligvis vil sige igen), er desktop manufacturing-segmentet udfordrende at observere, fordi mange af virksomhederne er private. Dette kvartal bød dog på en del drama.

Nano Dimension, en producent af 3D-printede printkortmaskiner (3DPCB), tilbød atovertage Stratasys. Virksomheden er allerede den største Stratasys-aktionær med en andel på 14,5%, men opkøbet ville have slået de to virksomheder helt sammen.

Nano Dimension har helt sikkert pengene til at betale for sit oprindelige tilbud på $18/aktie. PCB 3D-printerproducenten oplevede en stigning på 40% på årsbasis og et kvartalsvist løft på 21% i omsætningen i 1. kvartal 2023, hvilket gør dette til virksomhedens "Bedste kvartal i omsætning nogensinde," siger bestyrelsesformand og CEO Yoav Stern.

Stratasys' bestyrelse afviste dog enstemmigt Nano Dimensions tilbud, selv efter to på hinanden følgende stigninger fra 18 dollars pr. aktie til et endeligt tilbud på 20,05 dollars pr. aktie. Stratasys satte spørgsmålstegn ved, hvem der egentlig leder Nano Dimension, men en israelsk domstol afgjorde, at Nano Dimensions bestyrelse har ansvaret for virksomheden.

Nano Dimension beskylder på sin side Stratasys for at sprede misinformation om tilbuddets detaljer og gør måske klar til en fjendtlig overtagelse, ifølge etReuters rapport. Alt efter det oprindelige tilbud skete dog teknisk set i 2. kvartal 2023. Jeg vil helt sikkert holde et vågent øje med denne sag.

Ellers har der ikke været de store ændringer inden for desktop-produktion siden 4. kvartal 2022. De samme drivkræfter forventes stadig at anspore væksten på markedet, nemlig forbrugsvarer tildesktop-laserskærereapplikationer til bilindustriendesktop CNC-maskiner, og fortsatte udfordringer i forsyningskæden for PCB-maskiner. Vi kommer med flere nyheder om fusionen mellem Desktop Metal og Stratasys i vores næste kvartalsrapport.

Voltera, som udgav sin nyeNano PCB-printer i 3. kvartal 2022, viste, at de ikke har glemt deres ældre (men stadig højtydende) V-One-model. Virksomheden udgav et nyt Conductor 3 blæk til maskinen mod slutningen af 1. kvartal 2023. Det nye blæk hærder op til 44% hurtigere end Conductor 2-materialet og behøver ingen polering, hvilket reducerer sandsynligheden for produktionsfejl.

Find den rigtige løsning til fremstilling af arbejdsborde til din virksomhed, og anmod om en skræddersyet prøve i dag!

 

Hvis du er interesseret i en 3D-printer eller en maskine til fremstilling af arbejdsborde, kan det at se en prøve være den bedste måde at beslutte, om det er det rigtige for din virksomhed. Anmod om din prøve, og vores team vil kontakte dig for at analysere...

  • Kravene til overfladefinish

  • Den krævede styrke og materialeegenskaber for at vælge den teknologi, der skal producere din prøve.

Herefter kan vi forsyne dig med en skræddersyet prøve fra din CAD-fil.

 

Anmod om din gratis prøve