Nyheder

Solid Print3D Kvartalsrapport: Status for markederne for 3D-print, 3D-scanning og desktop-produktion

ved Christian Sep 14, 2023

Solid Print3D Quarterly Report: The State of 3D Printing, 3D Scanning & Desktop Manufacturing Markets

Anmod om din gratis prøve

Mens vi afventer resultaterne for 4. kvartal 2022 og årets udgang 2022 fra markederne for 3D-printning, 3D-scanning og desktop-produktion, Neil Sewell - Administrerende direktør Solid Print3D deler sin markedsledende analyse af 3. kvartal 2022.

Et overblik

1. Alt i alt så vi en kontinuerlig - og til tider imponerende - vækst på tværs af alle segmenter, herunder 3D-print, 3D-scanning og desktop-fremstilling. Markedet for 3D-scanning klarer sig særligt godt med masser af muligheder for øget efterspørgsel og introduktion af nye enheder.

2. Men vanskelige markedsforhold kan bremse væksten ind i 4. kvartal 2022 og videre ind i 2023. Vi ser allerede tegn på dette i 3D-printsegmentet, hvor den sekventielle vækst faldt, selv om markedet generelt stadig er i fremgang.

3. Rapporterne for 4. kvartal 2022 og årsafslutningen 2022 er allerede begyndt at tikke ind fra virksomheder, der er aktive i disse sektorer. Vi vil snart vide, om det nedadgående pres aftager, eller om markedet bliver mere udfordrende.

Den additive fremstillingsindustri

Den additive fremstillingsindustri, der omfatter 3D-print, 3D-scanning og desktop-fremstillingsløsninger, har oplevet en stabil udvikling i mere end et årti. Industrien har for det meste klaret den første store påvirkning fra COVID-19-pandemien og er på vej til fuld genopretning.

Det seneste rapporterede kvartal (Q3 2022) viser, at hver sektor er mere eller mindre tilbage på sporet. Det har været nødvendigt at justere nogle markedsprognoser, og visse markedsaktører melder om udfordrende forhold, men overordnet set vil den additive fremstillingssektor fortsætte med at vokse.

Lad os se nærmere på markederne for 3D-print, 3D-scanning og desktop manufacturing, og hvordan de klarede sig i 3. kvartal 2022.

Solid Print - Quaterley Report - 3D-printning - 3D-scanning - desktop-fremstilling - additiv fremstilling - Neil Sewell
Solid Print3D deltog i TCT 2022

Markedet for 3D-printning

Det samlede marked for 3D-print blev hårdt ramt, da pandemien brød ud, og omsætningen faldt fra mere end 2,5 mia. dollars (2,07 mia. kr.) til omkring 2 mia. dollars. 3. kvartal 2023 viste, at skaden er blevet mindsket, på trods af et lille fald i den samlede omsætning fra 2. kvartal.

Nogle virksomheder rapporterer om vanskelige forhold med den generelle økonomi og en ændring i kundernes adfærd, ifølge SmarTech Analyse. Ikke desto mindre sluttede sektoren sidste kvartal 20% højere sammenlignet med 3. kvartal 2021.

Derudover markerede 3. kvartal 2023 det tredje kvartal i træk, hvor det samlede 3D-printmarked oplevede en omsætning på over 3 milliarder dollars. 3D-printmaterialer klarede sig bedst og sluttede højere end i 2. kvartal 2023, og det samme gjorde 3D-printsoftwaresektoren.

Hardware- og servicesektoren faldt en smule, og hardware sluttede kvartalet nogenlunde lige med materialer på omkring 750 millioner dollars i omsætning. 3D-print-tjenester er fortsat førende inden for den samlede AM-industri.

Ifølge Kontekst3D-printere til designformål sælger fortsat flest enheder og genererer den største omsætning. 3D-printere i industriel skala ligger på andenpladsen, efterfulgt af kit- og hobbyprintere, hvor antallet af enheder faldt på trods af en stigning i omsætningen på 13 %.

Ser man på de enkelte aktører i sektoren, varierer resultaterne fra virksomhed til virksomhed. For eksempel rapporterede Markforged en omsætningsvækst på 5%, mens 3D Systems sagde, at omsætningen faldt med 15,3% (dog stadig inden for forventningerne).

Solid Print - Quaterley Report - 3D-printning - 3D-scanning - desktop-fremstilling - additiv fremstilling - Neil Sewell
3D Systems Figur 4 joystick print

Inden for maskinintroduktioner så vi lanceringen af Formlabs Fuse1+med et Nylon 11 CF-pulver til maskinen. BigRep afslørede også en opdateret version af deres Pro-printer.

Solid Print - Quaterley Report - 3D-printning - 3D-scanning - Desktop-produktion - Additiv produktion - Neil Sewell
Formlabs Fuse 1+ og Fuse Sift

Et andet højdepunkt i kvartalet var fusionen mellem Ultimaker og MakerBot. Det nye brand, kaldet UltiMakervil fortsat tilbyde begge mærkers førende 3D-printere.

Solid Print - Quaterley Report - 3D-printning - 3D-scanning - Desktop-produktion - Additiv produktion - Neil Sewell
UltiMaker S7 og Metal Expansion Kit

Overordnet set er 3D-printsektoren klar til at fortsætte den opadgående kurve takket være dens ret isolerede position på det større globale marked, bemærker analytikere. De fortsatte forstyrrelser i forsyningskæden driver efterspørgslen efter additiv fremstilling.

"Vi er forsigtige med vores udsigter for AM fremadrettet, men vi ser stadig masser af efterspørgsel efter additive teknologier. Det varierer fra virksomhed til virksomhed og fra marked til marked, men i det store hele er SmarTech stadig optimistisk med hensyn til AM-industriens potentiale frem mod 2023." siger SmarTech Analyses EVP Research, Scott Dunham.

Markedet for 3D-scanning

I 3D-scanningssektoren accelererer væksten. Industrien er indstillet på vækst, og den årlige vækstrate fra 2022 til 2023 forventes at ligge på omkring 9,55%, ifølge Technavio.

Det, der driver væksten i efterspørgslen efter 3D-scannere, er den stigende anvendelse af håndholdte 3D-scannere, især lasertrianguleringsscannere. Flere og flere industrier indser fordelene ved disse enheder, og de forventes at føre markedet til en stærk præstation i 2023 og undgå det dyk, vi ser i 3D-printere.

En anden vigtig markedsdriver er inkorporeringen af kunstig intelligens (AI) i håndholdte 3D-scannere. Denne teknologi giver brugerne mulighed for ikke kun at scanne og måle objekter, men kan også hjælpe dem med at identificere og korrigere potentielle strukturelle og designmæssige fejl. Selvom den eneste AI-baserede håndholdte scanner på markedet er Artec Leo, kan vi sandsynligvis forvente at se flere producenter inkorporere AI i deres enheder på grund af kundernes efterspørgsel.

Rapporterede resultater fra de største spillere på 3D-scanningsmarkedet viser, at den forventede vækst bliver til virkelighed. Ametek, som ejer Creaform sagde, at dets salg ramte en rekord på 1,5 milliarder dollars i 3. kvartal 2022, hvilket markerer en stigning på 8% år-til-år fra 3. kvartal 2021.

"AMETEKs resultater for tredje kvartal var fremragende ... Electronic Instruments Group [som Creaform tilhører] klarede sig exceptionelt godt i kvartalet med stærk og bredt funderet salgsvækst og fremragende driftsresultater." sagde David A. ZapicoAmeteks bestyrelsesformand og CEO.

Hexagon, som ejer Leica 3D-scanningsforretningensagde, at salget voksede med 7% i 3. kvartal 2022. Deres industrielle virksomhedsløsninger, som omfattede 3D-scannere, oplevede en stigning i salget på 9% år-til-år fra 3. kvartal 2021.

Solid Print - Quaterley Report - 3D-printning - 3D-scanning - Desktop-produktion - Additiv produktion - Neil Sewell
Leica BLK360

Nye 3D-scannerintroduktioner i dette kvartal omfattede Creaform-datterselskabet Peel 3D's nye Peel 3.CAD scanner. Med forbedret ergonomi og haptisk feedback markerer enheden en betydelig udvikling fra den tidligere Peel 2-scanner.

Solid Print - Quaterley Report - 3D-printning - 3D-scanning - Desktop-produktion - Additiv produktion - Neil Sewell
Peel 3D's nye Peel 3-scanner

Frem mod 4. kvartal 2022 og 2023 vil de høje omkostninger til nøjagtige 3D-scannere være den største hindring for markedet. Markedsledende virksomheder er dog opmærksomme på dette og arbejder på at afbøde situationen.

"Når vi ser fremad, er vi driftsmæssigt godt forberedt på en global økonomisk afmatning. De investeringer, vi har foretaget i R&D og opkøb, fortsætter med at styrke vores marginer og modstandsdygtigheden i vores forretning." siger Ola Rollénadministrerende direktør og koncernchef i Hexagon.

Markedet for desktop-produktion

I modsætning til 3D-print og 3D-scanning er desktop manufacturing ikke et enkelt sammenhængende marked. Mange virksomheder, der producerer desktop manufacturing-maskiner, er små, privatejede virksomheder, og crowdfunding via platforme som Kickstarter er almindeligt i denne sektor.

Derfor kan det være en udfordring at finde pålidelige markedsdata om desktop manufacturing. Omfattende markedsundersøgelser koncentrerer sig ofte om store industrimaskiner og ignorerer desktop-segmentet.

Nogle data er dog tilgængelige. Markedet for stationære CNC-maskiner vokser globalt, drevet af enhedernes fleksibilitet, overkommelige pris og brugervenlighed. Det sker på trods af de betydelige udfordringer i forsyningskæden ved fremstilling af desktop-CNC-maskiner og det pres, der kommer fra maskiner i industriel skala.

Et bemærkelsesværdigt højdepunkt i 3. kvartal 2022 var Pocket NC's navneændring til Penta Machine Co. Flytningen er en del af virksomhedens mål om at ekspandere ud over dens Pocket NC CNC-produkter. Penta antyder nye, større ting i horisonten, som et eksempel på desktop CNC-segmentets fremadrettede momentum.

Solid Print - Quaterley Report - 3D-printning - 3D-scanning - Desktop-produktion - Additiv produktion - Neil Sewell
Penta-maskine V2-10

PCB-segmentet (printed circuit boards) forventes at vokse, men vanskelige markedsforhold lægger en dæmper på tingene. Nano Dimensions rapporterede for eksempel en omsætningsvækst på 646 % i 3. kvartal 2022 sammenlignet med 3. kvartal 2021.

Solid Print - Voltera Nova - printbar elektronik - 3D-printede kredsløbskort - Warwickshire - Warwick - Coventry - Leamington Spa - Rugby
Fleksibelt printkort på Voltera NOVA

Selvom det er imponerende, er omsætningen faldet i forhold til 2. kvartal 2022 på grund af forstyrrelser i forsyningskæden og konflikten i Ukraine. Ikke desto mindre rapporterer virksomheden om vækst på linje med markedsprognoserne.

Inden for printkort kom der en betydelig ny udgivelse fra Volterader lancerede Nova PCB-printeren lige efter udgangen af 3. kvartal 2022. Den første respons på maskinen har været positiv, men vi må se, hvordan Q4 2022 bliver med den nye introduktion.


Find den rigtige produktionsløsning til din virksomhed, og bed om en skræddersyet prøve i dag!

Hvis du er interesseret i en 3D-printer eller en maskine til fremstilling af arbejdsborde, kan det at se en prøve være den bedste måde at beslutte, om det er det rigtige for din virksomhed. Anmod om din prøve, og vores team vil kontakte dig for at analysere...

  • Kravene til overfladefinish
  • Den krævede styrke og materialeegenskaber for at vælge den teknologi, der skal producere din prøve.

Herefter kan vi forsyne dig med en skræddersyet prøve fra din CAD-fil.

Anmod om din gratis prøve