Nyheder

Sådan 3D-printer du kanalbogstaver og skilte

ved Christian Sep 14, 2023

How to 3D Print Channel Letters and Signs

Kanalbrevsproducenter står over for et hurtigt skiftende industrilandskab. Traditionelle metoder er pålidelige, men 3D-print giver et nyt niveau af effektivitet og tilpasning. Ved at anvende 3D-print kan producenterne øge produktionshastigheden, reducere omkostningerne og imødekomme forskellige kundekrav.

Denne artikel undersøger fordelene ved og implementeringen af 3D-printede kanalbreve.

Grundlæggende om 3D-print til kanalbogstaver

Hvad er 3D-print? 

3D-print, eller additiv fremstilling, er en proces, der omdanner digitale designs til fysiske, tredimensionelle objekter. Ved at aflejre materiale lag på lag kan 3D-printere genskabe indviklede designs med præcision og nøjagtighed. Denne teknologi har fundet anvendelse i forskellige sektorer, fra sundhedssektoren til bilindustrien, og nu også inden for forretningsskiltning. 

Hvorfor 3D-print til kanalbogstaver? 

Den primære tiltrækningskraft ved 3D-print til kanalbogstaver ligger i dens uovertrufne fleksibilitet. Traditionelle skiltningsmetoder kan ofte være begrænsende, især når det drejer sig om specialdesign eller hurtige ændringer. I modsætning hertil giver 3D-print mulighed for at producere skræddersyede designs, der er skræddersyet til en virksomheds unikke brandidentitet. Det betyder, at virksomheder nu kan få skiltning, der ikke kun er funktionel, men også en sand afspejling af deres brand-etos. 

BigRep ONE 3D-printer i stort format

Enkelheden i 3D-printprocessen

1. Design af dine kanalbogstaver

Det første skridt på 3D-printrejsen er at skabe et digitalt design. Med fremkomsten af intuitive softwareværktøjer kan selv dem med minimal designerfaring lave en digital model af deres ønskede skiltning. Disse værktøjer giver mulighed for nemme justeringer og sikrer, at det endelige produkt passer perfekt til virksomhedens vision. 

2. Valg af det rigtige materiale

Materialevalg er afgørende for det endelige produkts holdbarhed og æstetiske appel. Til 3D-printet skiltning er der en bred vifte af materialer at vælge imellem, lige fra robust plast til metaller. Hvert materiale har sine fordele, så virksomheder kan vælge det, der passer bedst til deres behov og budget. 

3. 3D-printning og efterbehandling

Når designet er færdigt, og materialet er valgt, begynder den egentlige printproces. Moderne 3D-printere er effektive og omsætter digitale designs til fysiske objekter med bemærkelsesværdig præcision. Efter printningen kan det være nødvendigt med en vis efterbehandling, f.eks. slibning eller maling, for at forbedre kanalbogstavernes udseende og levetid. 

Kanalbogstaver - CAD-design

Design af dine kanalbogstaver

At designe til 3D-print kan virke skræmmende, men med den rette tilgang kan det være en problemfri proces: 

Valg af software: Start med at vælge en 3D-modelleringssoftware, der passer til dit niveau. Begyndere vil måske finde værktøjer som Tinkercad eller SketchUp brugervenlige, mens dem med mere erfaring måske vælger software som Blender eller Fusion 360.

Typografi betyder noget: Når du designer kanalbogstaver, skal du sikre dig, at du vælger en skrifttype, der er læselig og passer til dit brands identitet. Husk, at tykkere skrifttyper har tendens til at være mere holdbare og lettere at printe. Overvej 3D-printerens muligheder i forhold til dimensionerne på dit skilt; for eksempel kan meget tynde bogstaver måske ikke printes. 

Skalering og dimensioner: Sørg for, at dit design er skalerbart. Mål det sted, hvor skiltet skal placeres, og juster din digitale model i overensstemmelse hermed. Det sikrer, at det endelige print passer perfekt til den tiltænkte placering. 

Gem i det rigtige format: Når dit design er færdigt, skal du gemme det i et format, der er kompatibelt med din 3D-printer, typisk .STL eller .OBJ. 

Prøver af filamentmateriale
Prøver på BigRep-filamentmateriale

Valg af det rigtige materiale

At vælge det rigtige materiale er altafgørende, da det dikterer levetiden, udseendet og den overordnede effektivitet af dine kanalbogstaver: 

PLA (polymælkesyre): PLA er et populært valg til 3D-print og er biobaseret, brugervenligt og omkostningseffektivt. Det fås i et utal af farver og er perfekt til indendørs skilte på grund af dets følsomhed over for UV-stråler og høje temperaturer. 

ASA (akrylonitril-styrenakrylat): ASA er kendt for sin enestående UV-resistens og holdbarhed og er et fremragende valg til udendørs skiltning. Det bevarer farve og mekaniske egenskaber, selv når det udsættes for langvarigt sollys, hvilket gør det bedre end ABS til udendørs brug. Det giver en finish, der ligner ABS, men det er vigtigt at bemærke, at ASA kræver en opvarmet printbænk og kan være lidt mere udfordrende at printe med end PLA. 

PETG (polyethylenterephthalatglycol): PETG kombinerer PLA's printbarhed med ASA's modstandsdygtighed og skiller sig ud som et alsidigt valg. Dets UV-resistens og styrke gør det velegnet til både indendørs og udendørs kanalbogstaver. Derudover har PETG den højeste lystransmission af de almindeligt anvendte FFF-materialer. Det kan være en fordel, når man producerer kanalbogstaver og skiltning.

Overvej finish og holdbarhed: Når du beslutter dig for et materiale, skal du tage hensyn til det miljø, dit skilt skal placeres i. Til udendørs skilte er UV-resistente og vandtætte materialer som ASA og PETG ideelle. Forestil dig også den ønskede finish - om den er blank, mat eller struktureret - og vælg dit materiale for at opnå den effekt. 

BigRep Fiber-klar PEX (Power Extruders)
Efterbehandling af 3D-print med pulverlakering

3D-printning og efterbehandling

Når du har besluttet dig for et design og valgt dit materiale, er det tid til at bringe dine kanalbogstaver til live. 

Kalibrering af printeren: Før du går i gang, skal du sikre dig, at din 3D-printer er kalibreret. Det betyder, at du skal kontrollere, at printlejet er plant, at dysen er ren, og at temperaturindstillingerne passer til dit valgte materiale. For eksempel kræver ASA normalt en højere ekstrudertemperatur end PLA. 

Støttestrukturer: Afhængigt af hvor komplekst dit design er, kan det være nødvendigt at tilføje støttestrukturer. Disse midlertidige strukturer hjælper med at printe udhæng eller indviklede detaljer og kan fjernes efter printning. Støttestrukturerne kan oprettes under slicing, når du laver din 3D-printfil, kaldet gcode. Slicing-software som f.eks. BigRep BLADE kan automatisk skabe de nødvendige støttestrukturer ud fra standardindstillingerne. 

Opløsning af lag: Beslut dig for laghøjden til dit print. En mindre laghøjde vil give en glattere finish, men vil tage længere tid at printe. Omvendt er en større laghøjde hurtigere, men kan kræve mere efterbehandling for at opnå et glat udseende. 

Efterbehandling: Efter print kan det være nødvendigt med lidt oprydning og efterbehandling. Dette kan omfatte: 

  • Fjernelse af støtte: At fjerne støttestrukturerne, enten ved at brække dem af manuelt eller ved at opløse dem, hvis du bruger vandopløseligt støttemateriale, som f.eks. BigRep BVOH. 
  • Slibning: At udjævne laglinjer eller ufuldkommenheder. 
  • Maling eller forsegling: Især hvis du ønsker en bestemt farve eller har brug for ekstra beskyttelse mod vejrliget. 
  • Montering: Hvis dit skilt består af flere dele, skal du samle dem, hvilket kan gøres ved hjælp af stærke klæbemidler eller andre sammenføjningsmetoder. 
Afbryd støttestrukturer
Støttestrukturer er designet til let at kunne brydes op efter 3D-print.

Omkostningsimplikationer ved 3D-print af kanalbogstaver

Indledende investering

Selvom der er en startomkostning forbundet med at købe en 3D-printer, materialer og software, opvejer de langsigtede fordele ofte disse indledende udgifter. Sammenlignet med de tilbagevendende omkostninger ved traditionelle skiltningsmetoder, især til specialdesign, kan 3D-print give betydelige besparelser. 

Besparelser på lang sigt

Muligheden for at printe in-house eliminerer behovet for outsourcing, hvilket reducerer leveringstider og omkostninger. Desuden betyder fleksibiliteten ved 3D-print, at designændringer kan foretages hurtigt uden at medføre betydelige udgifter. Denne tilpasningsevne er især fordelagtig for virksomheder, der har brug for sæsonbestemte eller salgsfremmende skilteændringer. Bortset fra at lave 3D-printede kanalbogstaver kan en 3D-printer bruges til at lave stort set alt, så hvis du har en i huset, vil du helt sikkert finde mange andre anvendelsesmuligheder, der bliver enklere og billigere med 3D-print. 

Succeshistorier med 3D-print fra det virkelige liv

ProLicht laver komplekse og skræddersyede 3D-printede skilte

ProLicht udvikler og producerer løsninger til lysreklamer og komplekse reklameinstallationer til brands og virksomhedsdesign over hele verden. De er afhængige af moderne teknologi, herunder deres BigRep ONEfor at kunne skabe meget individualiserede produkter af overlegen kvalitet.

BigRep ONE er integreret i ProLicht's strømlinede workflow med 95% in-house produktion. Det garanterer kvalitetsstyring, så kontrollen med implementeringen næsten udelukkende ligger i vores hænder.

ProLicht kan prale af en komplet portefølje der opfylder alle krav til CI/CD inden for og uden for globale brands.

Gennem kvalitet og bæredygtighedi udvikling, produktion og installation af deres skilteløsninger kan ProLicht skabe langvarig værdi.

BigRep-hovedkvarterets belyste kanalbogstaver

BigReps kreative team viser, hvordan de 3D-printede et stort, skræddersyet skilt med størrelse, skrifttype og farve efter eget valg. Skiltet blev designet til at blive printet på en BigRep ONE uden noget støttefilament, hvilket gjorde printet meget hurtigt og billigt. Med dobbelt ekstrudering integreres to forskellige filamenter (et farvet og et gennemsigtigt) i et enkelt print for at blande brandets farver med lys, der spredes gennem det gennemsigtige materiale.

Tips og tricks til 3D-print af kanalbogstaver

Maksimer levetiden for dine 3D-printede kanalbogstaver

Regelmæssig vedligeholdelse kan forlænge levetiden på dit skilt. Det omfatter regelmæssig rengøring for at fjerne støv og snavs og tjekke for tegn på slitage eller skader. Hvis dit skilt står udendørs, kan du overveje at påføre en UV-resistent forsegling for yderligere at beskytte mod elementerne. 

Kreative ideer

3D-print giver et væld af muligheder. Tænk ud over bare bogstaver. Inkorporer logoer, symboler eller endda interaktive elementer i din skiltning. Med 3D-print er det kun fantasien, der sætter grænser. 

Vedligeholdelse og pleje

Sørg for, at dit skilt er forsvarligt monteret for at forhindre skader fra stærk vind eller andre eksterne faktorer. Undersøg regelmæssigt, om der er tegn på slitage eller skader, og udbedr eventuelle problemer med det samme for at bevare skiltets integritet og udseende. 

3D-printede kanalbogstaver
3D-printet skilt af ProLicht

Skilteverdenen er blevet forvandlet af mulighederne for 3D-print. For producenter giver denne teknologi en mulighed for at skabe karakteristisk, holdbar og omkostningseffektiv skiltning, der virkelig giver genlyd med deres brands identitet. Da 3D-print fortsat udvikler sig, er det et godt tidspunkt for virksomheder at omfavne denne innovation og skille sig ud på et konkurrencepræget marked. 

At omfavne innovation er kendetegnende for en fremsynet virksomhed. Hvis du er blevet inspireret af potentialet i 3D-printede kanalbogstaver, er det nu, du skal tage springet. Uanset om du lige er startet eller ønsker at forny din eksisterende skiltning, giver 3D-print en verden af muligheder. 

Har du allerede kastet dig ud i 3D-printet skiltning? Eller er du måske på nippet til at tage beslutningen? 

Så kontakt os! Lad os omdefinere fremtiden for virksomhedsskiltning! 

STORSKALA INNOVATION. BEGRÆNSNINGSLØS KREATIVITET.

BigRep ONE er en prisbelønnet 3D-printer i stort format til en overkommelig pris. Med over 500 installerede systemer på verdensplan er den et pålideligt værktøj for både designere, innovatører og producenter. Med en massiv byggevolumen på en kubikmeter bringer den hurtige og pålidelige ONE dine designs til live i fuld skala.

Udforsk ONE

STOR SKALA INNOVATION. BEGRÆNSNINGSLØS KREATIVITET.

BigRep ONE er en prisbelønnet 3D-printer i stort format til en overkommelig pris. Med over 500 installerede systemer på verdensplan er den et pålideligt værktøj for både designere, innovatører og producenter. Med en massiv byggevolumen på en kubikmeter bringer den hurtige og pålidelige ONE dine designs til live i fuld skala.

Udforsk ONE

Om forfatteren:

Dominik Stürzer <a style="color: #0077b5" href="https://www.linkedin.com/in/dominik-stuerzer/" target="_blank" rel="noopener"><i class="fab fa-linkedin"></i></a>

Dominik Stürzer

Leder af Growth Marketing

Dominik er maskiningeniør, og hans passion for at dele viden fik ham til at skabe indhold. Hans første 3D-print startede på universitetet. Dengang var 3D-printerne store udenpå og små indeni. Med BigRep er maskinerne endelig store i deres muligheder.

Tags: