Nyheder

ROI for 3D-printning

ved Christian Oct 02, 2023

The ROI of 3D printing

Desktop 3D-printere er en attraktiv mulighed for virksomheder. De har en lav købspris og lave driftsomkostninger sammenlignet med andre muligheder. Tilføj en 3D-printer til en produktdesigners eller ingeniørs skrivebord, og den bliver et kraftfuldt værktøj. Den muliggør hurtig og billig produktion af visuelle modeller og funktionelle prototyper, og on-demand produktion af meget tilpassede produktionshjælpemidler og dele til slutbrug.

Men før man investerer i 3D-print, er det vigtigt at beregne de involverede omkostninger og besvare nogle centrale spørgsmål:

  1. Hvordan er desktop 3D-print sammenlignet med dine nuværende omkostninger?
  2. Hvor mange 3D-printere har du brug for?
  3. Hvor lang tid vil det tage for besparelser at give et komplet investeringsafkast?

Hvis man vælger en professionel maskine af høj kvalitet frem for en billig løsning, kan man opnå betydelige besparelser gennem pålidelighed og brugervenlighed. En pålidelig 3D-printer maksimerer oppetiden og succesraten for print, mens en brugervenlig printer reducerer den tid, der er nødvendig til drift, vedligeholdelse og træning.

Nedenfor gennemgår vi, hvordan man beregner omkostningerne og de potentielle besparelser ved 3D-print, og giver et casestudie af en virksomhed, der har opnået betydelige omkostningsbesparelser ved hjælp af desktop 3D-print.

Hvorfor investere i 3D-print?

Omkostningsbesparelser

Som enhver anden købsbeslutning bør valget om at købe en 3D-printer være baseret på det potentielle investeringsafkast (ROI). Men det kan være svært at forstå de potentielle besparelser, hvis du ikke sammenligner lignende omkostninger.

Når man for eksempel outsourcer, betaler man en enkelt pris for hele servicen. Men med in-house 3D-print skal du tage højde for faktorer som arbejdskraft og driftsomkostninger. Og før du køber printeren, er det ikke nemt at vide, hvad disse omkostninger er. Det er her, denne guide vil hjælpe dig.

Kvalitet

En anden overvejelse er, hvor godt desktop 3D-print faktisk fungerer som en prototyping- eller produktionsløsning. De vigtigste variabler at se på er de tilgængelige kompatible materialer og kvaliteten af de dele, de producerer. Begge faktorer varierer meget afhængigt af 3D-printeren.

En propelprototype 3D-printet på en UltiMaker-printer, ved siden af den endelige produktionsversion

En 3D-printer af høj kvalitet bør være kompatibel med en bred vifte af materialer og tilbyde egenskaber som styrke, fleksibilitet, varmebestandighed eller kemisk resistens.

Men kvalitet kan være svært at måle.

Printerspecifikationer kan indikere kvalitet, men vi anbefaler også at se på kundecases fra 3D-printerproducenter. Er kunderne i stand til at opnå den slags resultater, du har brug for? Hvis ja, er det en 3D-printer, du bør overveje at investere i.

Tilgængelighed

En in-house 3D-printer er altid tilgængelig til on-demand-produktion, hvilket skaber en kultur med løbende forbedringer, når nye ideer testes og implementeres med det samme. Oprettelse af tilpassede jigs, fixturer eller reservedele kan reducere bestillingsomkostningerne i et produktionsanlæg, mens in-house produktion giver mulighed for en "just in time"-tilgang til dit lager, hvilket eliminerer dyr opbevaring.

Effektivitet

Den største fordel ved in-house 3D-print er den hastighed og effektivitet, det giver. For produktdesignere kan prototyper produceres i løbet af få timer i stedet for at vente på, at design bliver outsourcet og leveret. Det giver mulighed for flere iterationer på kortere tid, hvilket resulterer i billigere produktudvikling, et mere raffineret design og en hurtigere markedsintroduktion.

Sammenligning af omkostningerne ved 3D-print med outsourcing

Hvis din virksomhed har brug for prototyper eller meget tilpassede dele, kan outsourcing virke som en fornuftig løsning. Og manglen på store, forudgående investeringer betyder, at omkostningerne er regelmæssige og forudsigelige. Men outsourcing har ulemperne med høje omkostninger og lange leveringstider sammenlignet med in-house 3D-print.

Den indledende investering i 3D-print kan være højere, men kan i høj grad øge kapaciteten og gennemstrømningen, hvis den styres effektivt. 3D-print er også fuldstændig skalerbart, så der er ingen straf, hvis du investerer i en printer og indser, at det ikke er nok. Du kan blot købe flere printere for at opfylde dine kapacitetsbehov.

En typisk FDM (fused deposition modeling) 3D-printer kan gennemføre et eller to printjobs om dagen, baseret på de gennemsnitlige krav fra en professionel bruger. Hvis du har brug for at printe mere end 10 dele om ugen, har du måske brug for flere printere for at få tilstrækkelig kapacitet.

Din 3D-printerudbyder vil kunne rådgive dig baseret på antallet og typen af print, du har brug for.

Beregning af ROI for 3D-print

Lad os beregne det investeringsafkast, du kan opnå ved at skifte til en in-house 3D-printløsning.

Som illustration har vi brugt en UltiMaker S7 som eksempel og givet en beregning af ROI og tilbagebetalingsperiode nedenfor:

Eksemplerne er vejledende, baseret på gennemsnit for in-house FDM og outsourcet SLS 3D-print, med hardwareomkostningerne baseret på en UltiMaker S7 (ekskl. moms).

Selvom dine omkostninger kan afvige fra de anvendte eksempler, fremhæver dette diagram den hurtige ROI, som 3D-print kan tilbyde. I dette eksempel er tilbagebetalingsperioden for købet af en UltiMaker S7-printer efter 42 print.

Fra dette tidspunkt giver hvert 3D-print en besparelse sammenlignet med outsourcing. Så selv om de indledende investeringsomkostninger er højere, er omkostningerne pr. print meget lavere. Her er en oversigt over udgifterne:

Omkostninger på forhånd Intern 3D-printning Outsourcet 3D-printning
Investeringer i hardware og software $8,299
Uddannelse (valgfrit) $500
Omkostninger pr. print
Omkostninger pr. print (estimat) $10 $200
20 udskrifter $7,200 $400
50 udskrifter $7,500 $10,000
80 udskrifter $7,800 $16,000

En oversigt over omkostninger ved 3D-print

Desktop FDM 3D-print er en særlig økonomisk mulighed, når man sammenligner med teknologier som selektiv lasersintring (SLS) eller store industrielle 3D-printere. For eksempel koster en UltiMaker S7 8.299 dollars (uden afgifter).

Og UltiMaker Curaverdens mest populære software til udskæring af 3D-print, leveres gratis. Virksomheder kan også vælge en UltiMaker Essentials-abonnement - en betalt softwarepakke, der giver større stabilitet og kontrol for organisationer.

Ligesom en kontorprinter, der kræver papir, kræver FDM 3D-printere materiale eller filament. UltiMaker tilbyder en bred vifte af materialer, der er designet til at fungere optimalt med vores 3D-printere. Og vores åbne filamentsystem betyder, at du også kan bruge filamenter fra andre materialeleverandører. I gennemsnit koster materialer kun et par cents pr. gram - ca. 5 til 20 dollars pr. printet model.

Opsætnings- og vedligeholdelsesomkostningerne varierer afhængigt af 3D-printerens design. For eksempel er UltiMaker-printere designet med henblik på hurtig opsætning, og vedligeholdelsesopgaver som rengøring og kalibrering skal kun udføres en gang om måneden. Ultimaker-printere er meget pålidelige maskiner, der kan køre kontinuerligt med høj oppetid og succesrate for print.

Træning

Selv professionelle 3D-printere bør give en relativt enkel brugeroplevelse, hvor 3D-design blot sendes til printeren via slicing-software som Ultimaker Cura. Så i modsætning til en CNC-maskine kræves der ingen specialiseret operatør.

Og for designere, der er vant til at bruge 3D-modelleringssoftware, er der normalt en nem og gnidningsfri overgang til at bruge 3D-print-slicing-software. Kravene til brugeruddannelse er derfor minimale og i nogle tilfælde unødvendige.

Hvis dit personale har brug for oplæring, så spørg din forhandler, om de tilbyder oplæring. Du kan også tjekke vores guides til FDM 3D-print og design til 3D-print for at hjælpe dig i gang.

Case study: Snow Business

Snow Business er verdens førende inden for sne- og vintereffekter til film- og tv-industrien og til live-events. Virksomheden bruger UltiMaker 3D-printere til at skabe prototyper, funktionelle testdele og endelige dele til deres indviklede snemaskindyser.

Udfordring

Tidligere outsourcede Snow Business produktionen af dyseprototyper til SLS-servicebureauer med en minimumsordre på på 150 dollars. Leveringstiden var helt op til syv dage.

Løsning

Snow Business investerede i tre UltiMaker 3D-printere for at lave prototyper og producere dyser til deres snemaskiner. De kan nu omkostningseffektivt printe dyser i løbet af få timer.

SLS-service 3D-printning
Omkostninger pr. iteration $150 $3.25
Gennemløbstid 7 dage 7 timer

Paul Denney, forskningschef hos Snow Business, vurderer, at virksomhedens første printer tjente sig selv ind på bare to uger. Læs hele historien.

Konklusion

Baseret på et par hurtige beregninger er det nemt at regne ud, hvor meget du kan spare ved at 3D-printe selv. Du kan også estimere, hvor hurtigt du vil kunne betale den oprindelige investering tilbage.

Klik her for at få flere oplysninger om de brugervenlige og pålidelige 3D-printere, som UltiMaker tilbyder:

Oplev UltiMakers 3D-printere


Sådan opbygger du en business case for 3D-print

En business case hjælper dig med at forstå og kvantificere værdien af 3D-print - og giver dit team og din virksomhed selvtillid.

Klik nedenfor for at se vores gratis webinar om, hvordan man opbygger en effektiv business case for 3D-print.

Se webinaret