Nyheder

Revolutionerende medicinsk 3D-printning: Et dybt dyk ned i Formlabs' nye biokompatible harpikser

ved Christian Behrens-Thomsen Oct 13, 2023

Revolutionizing Medical 3D Printing: A Deep Dive into Formlabs' New Biocompatible Resins

I den evigt udviklende verden af 3D-print holder Formlabs aldrig op med at forbløffe. Som landechef for 3DVerkstan Danmark er jeg begejstret for at kunne introducere vores community til BioMed Flex 80A Resin og BioMed Elastic 50A Resin - to banebrydende materialer, der lover at omdefinere medicinsk 3D-printning.

Formlabs' nyeste tilbud, BioMed Flex 80A Resin og BioMed Elastic 50A Resiner klar til at revolutionere det medicinske 3D-printlandskab. Disse materialer er designet til direkte 3D-printning af elastomerisk, biokompatibelt medicinsk udstyr og modeller, hvilket giver en problemfri løsning til fremstilling af medicinsk udstyr og point-of-care-applikationer.

Historisk set har fagfolk inden for det medicinske område været nødt til at kæmpe med besværlige silikonestøbningsprocesser eller ty til dyr outsourcing. Med disse nye harpikser hører de kedelige flertrinsprocesser fortiden til. Medicinske fagfolk kan nu nyde fordelene ved traditionelle elastomere materialer kombineret med enkeltheden og effektiviteten i Formlabs' Resin 3D-printere.

Det, der virkelig adskiller disse materialer, er deres strenge test og certificering. De produceres i et FDA-registreret, ISO 13485-certificeret anlæg og har gennemgået ISO 10993- og USP Class VI-test, hvilket sikrer den største tryghed for sundhedspersonale. Da Formlabs fortsætter med at udvide sit biokompatible materialebibliotek, udvides horisonten for 3D-print i medicinske applikationer, hvilket lover forbedret patientpleje, omkostningsbesparelser og ubegrænsede muligheder.

Rejsen til denne innovation var dog ikke uden udfordringer. Medicinalindustrien har længe længtes efter en 3D-printløsning, der tilbyder både fleksibilitet og biokompatibilitet. Traditionelle elastomere 3D-printmaterialer gav begrænsninger i forskellige stadier af design og fremstilling. Disse begrænsninger har ofte hindret designcyklussen og påvirket produktets ydeevne og time-to-market.

Men med introduktionen af BioMed Flex 80A Resin og BioMed Elastic 50A Resiner disse udfordringer blevet tacklet direkte. Disse harpikser tilbyder den perfekte blanding af fleksibilitet, gennemsigtighed og biokompatibilitet, hvilket muliggør et utal af anvendelser, fra patientspecifikke kirurgiske modeller til skræddersyet medicinsk udstyr.

Dr. Prashanth Ravi fra University of Cincinnati, en mangeårig bruger af Formlabs' specialiserede harpikser, udtrykte sin begejstring for de nye materialer og understregede deres potentiale i forskellige kliniske anvendelser. På samme måde fremhævede Allison Neuwirth fra Northwell Health den effektivitet og affaldsreduktion, som disse materialer bidrager med, idet de eliminerer behovet for arbejdskrævende silikonestøbning.

De tekniske specifikationer for disse resiner understreger yderligere deres alsidighed. BioMed Flex 80A Resinmed en Shore-hårdhed på 80A og en brudforlængelse på 120 % er perfekt til fleksible komponenter på udstyr og patientspecifikke instrumenter. På den anden side er BioMed Elastic 50A Resinmed en Shore-hårdhed på 50A og en brudforlængelse på 150%, ideel til modeller af blødt væv og dele med langvarig hudkontakt.

Konklusion:

BioMed Flex 80A Resin og BioMed Elastic 50A Resin er ikke bare materialer; de repræsenterer et paradigmeskift inden for medicinsk 3D-print. Ved at bygge bro mellem fleksibilitet, biokompatibilitet og 3D-print har Formlabs sat et nyt benchmark for branchen. Når vi hos 3DVerkstan Danmark fortsætter med at udforske disse innovationer, er vi ivrige efter at se deres transformerende indvirkning på det danske medicinske landskab og videre.

Er du klar til at udforske fremtiden for medicinsk 3D-print? Dyk ned i en verden af BioMed Flex 80A Resin og BioMed Elastic 50A Resin sammen med os. Hvis du vil vide mere eller bede om en prøve, kan du kontakte mig, Christian, på +4593404337 eller christian@3dverkstan.dk. Lad os forme fremtidens sundhedsvæsen sammen!