Nyheder

Revolutionerende 3D-printning: En introduktion til silikone 40A Resin

ved Christian Behrens-Thomsen Oct 13, 2023

Revolutionizing 3D Printing: An Introduction to Silicone 40A Resin

I den evigt udviklende verden af 3D-print har Formlabs endnu en gang hævet barren. Som landechef for 3DVerkstan Danmark er jeg begejstret for at kunne introducere dig til Silicone 40A. Resinet banebrydende materiale, der lover at omdefinere grænserne for 3D-print.

Formlabs' silikone 40A Resinder drives af deres patentanmeldte Pure Silicone Technology™, er den første af sin slags, der tilbyder de uovertrufne egenskaber ved støbt silikone kombineret med fordelene ved 3D-print. Denne innovation udfylder et stort hul i markedet, hvor der var mange muligheder for elastomerisk 3D-print, men hvor 3D-printløsninger i ren silikone enten var for dyre eller teknisk udfordrende.

Silikone 40A Resin har imponerende specifikationer: en Shore durometer på 40A, 230 % brudforlængelse og en rivestyrke på 12 kN/m. Disse egenskaber gør den perfekt til anvendelser, der kræver fleksibilitet og holdbarhed, selv under gentagne belastninger. Desuden er denne Resin kan producere indviklede funktioner på helt ned til 0,3 mm, hvilket ofte er en udfordring med konventionelle fremstillingsteknikker.

De potentielle anvendelsesmuligheder er enorme, fra hurtig prototyping og betatestning af forbrugsgoder, bilkomponenter og industrielt udstyr til omkostningseffektiv lavvolumenproduktion af indendørs dele. Det medicinske område kan også drage fordel af mulighederne inden for patientspecifikke proteser og audiologiske applikationer.

Men hvorfor skal virksomheder overveje 3D-print i silikone? Silikonedele, der er kendt for deres fleksibilitet, holdbarhed og modstandsdygtighed over for kemikalier og temperaturer, finder anvendelse på tværs af forskellige brancher. Traditionelle fremstillingsmetoder er effektive til masseproduktion, men kan være dyre og tidskrævende til mindre partier. 3D-print af silikone er derimod en omkostningseffektiv og hurtig løsning, især for virksomheder, der ønsker at producere mindre mængder.

Med silikone 40A Resinhar Formlabs elimineret behovet for at vælge mellem pris, kvalitet og hastighed. Nu kan alle med en Formlabs SLA 3D-printer hurtigt fremstille silikonedele af høj kvalitet uden at skulle støbe og uden de ublu omkostninger til værktøj.

Konklusion:

Silikone 40A Resin er mere end bare et nyt materiale; det er et bevis på de ubegrænsede muligheder ved 3D-print. Hos 3DVerkstan Danmark fortsætter vi med at udforske og omfavne disse innovationer, og vi er begejstrede for de døre, det vil åbne for virksomheder i hele Danmark og andre steder.

Er du klar til at opleve fremtiden inden for 3D-print? Dyk ned i en verden af silikone 40A Resin og opdag, hvordan det kan revolutionere dine produktionsprocesser. For mere information eller for at anmode om en prøve, kontakt mig, Christian, på +4593404337 eller christian@3dverkstan.dk. Lad os forme fremtiden sammen!