Nyheder

Opdatering til nedetid i skyen

ved Christian Sep 14, 2023

Update for Cloud Downtime

Hvad er der sket?

Efter yderligere undersøgelser er vi i stand til at give flere oplysninger om det cloud-nedbrud, vi oplevede den 15. august 2023.

Den grundlæggende årsag til problemet var relateret til MQTT SDK, der blev brugt i cloud-forbindelsen. En af de to MQTT SDK-klienter blev afbrudt på grund af en timeout. Normalt vil tjenesten automatisk genoprette forbindelsen, men i dette tilfælde returnerede tjenesten en vellykket forbindelsesrapport, selvom forbindelsen i virkeligheden ikke blev genoprettet. I løbet af denne tid blev der akkumuleret et antal print start-meddelelser.

En anden forbindelsesfejl blev registreret, og det lykkedes tjenesten at genoprette forbindelsen denne gang, men resultatet var, at systemet sendte de akkumulerede printstartmeddelelser til en række printere, som modtog oplysningerne og begyndte at udskrive, hvis printeren var inaktiv.

Der var et andet uheldigt problem, der bidrog til dette problem. Det store antal anmodninger om API-adgang på samme tid har påvirket API-tjenesten, så den ikke kunne svare rettidigt. Bambu Studio har implementeret en logik, der genstarter en printanmodning umiddelbart efter at have tilgået skyen, og det har øget ophobningen af API-adgangskald, som overskred API-tjenestens kapacitet.

Hvordan planlægger vi at løse det?

Bambu Lab-printere, der er udstyret med en LIDAR (X1-serien), vil modtage en ny firmwarefunktion, der gør det muligt at kontrollere, om printeren har printet modeller, der ikke er blevet fjernet fra pladen. Printeren vil udføre denne kontrol før hvert print, og hvis den opdager et problem, vil brugeren få en besked på skærmen, i Bambu Studio og Bambu Handy, der beder brugeren om at gribe ind og bekræfte.

Printere, der ikke er udstyret med en LIDAR (P1-serien), viser en påmindelse om, at det er nødvendigt at rengøre pladen, før et print påbegyndes, og beder kunden om at reagere på beskeden og bekræfte, at handlingen er udført. Denne besked vil blive vist på skærmen, i Bambu Studio og Bambu Handy.

Begge printere vil have mulighed for at aktivere eller deaktivere denne funktion i printerindstillingerne, men standardindstillingen vil være, at funktionen skal være aktiveret.

En anden forbedring for at øge printerens sikkerhed, som vil blive anvendt på alle 3D-printere, er løbende overvågning af hotend- og heatbed-temperaturen. Hvis der opdages en fejl, vises der en fejlmeddelelse på printerskærmen, i Bambu Studio og Bambu Handy for at advare brugeren og undgå potentielle farer. Varmelegemerne slukkes selvfølgelig for yderligere at minimere enhver potentiel risiko.

Vi vil også foretage betydelige forbedringer af Cloud Printing-logikken for at sikre, at hver gang et print påbegyndes, vil printeren kontrollere tidsstemplet og automatisk kassere ethvert forældet print, som ikke følger vores strenge konfiguration. Dette er allerede implementeret på serverne, men det vil også kræve, at der tilføjes yderligere funktioner i firmwaren.

Betydelig LAN Mode-funktionalitet vil også blive implementeret i fremtidige firmwareopdateringer for yderligere at øge sikkerheden og systemets kapacitet. Funktioner til filhåndtering og mediedownload vil blive implementeret, mens brugercertifikatgodkendelse for tilslutning vil være tilgængelig for at sikre sikre forbindelser i delte netværksmiljøer.

Hvornår vil det ske?

Som du måske ved, har vi brug for noget tid til at foretage alle de ændringer, vi nævner i denne opdatering, for at sikre kvaliteten og pålideligheden af softwareopdateringer og for også at kunne give dig andre nye funktioner, som vi arbejder på.

Nogle af disse opdateringer var allerede på vores liste over funktioner, vi skulle arbejde på, men sikkerheds- og tryghedshensyn flyttede disse funktioner til toppen af vores prioriteringsliste. Vores team vil gøre deres bedste for at levere disse nye funktioner på kortest mulig tid.

På Cloud Service-siden er der allerede implementeret nogle ændringer for at afbøde eventuelle problemer. SDK-servicelogikken er blevet opdateret, og vi har øget databaseforbindelsesstørrelserne for at få en bedre gennemstrømning.

Serviceforpligtelse

Alle vores kunder, der har oplevet hardwarefejl på grund af vores cloud-nedbrud, vil modtage hjælp til at reparere printerne, hvis det er nødvendigt, og bringe dem tilbage til udgangstilstanden på kortest mulig tid.

Reservedele vil blive leveret til at erstatte de beskadigede dele, og spoler med filament vil blive leveret for at kompensere for det spildte filament, der genereres af printeren.

For at gøre dette skal du ikke tøve med at kontakte vores supportteam på Bambu Support og giv os printerens logfiler for at sikre, at alt fungerer inden for de forventede parametre, og at vi dækker eventuelle problemer.

Vi vil også give vores kunder, hvis printer er blevet beskadiget, følgende to spoler med tilfældigt udvalgt PLA-filament som kompensation for de problemer, det har medført.

Indledende undersøgelse af Bambu Clouds midlertidige nedbrud

Vi sætter stor pris på jeres tålmodighed og tillid, mens vi arbejder os igennem denne udfordring. Vi forpligter os til at holde jer informeret, efterhånden som vi finder ud af mere.