Nyheder

Ny BioMed Flex 80A resin og BioMed Elastic 50A resin muliggør arbejdsgange til elastomere, biokompatible 3D-printede dele

ved Christian Oct 10, 2023

New BioMed Flex 80A Resin and BioMed Elastic 50A Resin Enable Workflows for Elastomeric, Biocompatible 3D Printed Parts

Formlabs er glade for at kunne præsentere to nye materialer til direkte 3D-print af elastomerisk, biokompatibelt medicinsk udstyr og modeller. BioMed Flex 80A resin og BioMed Elastic 50A resin udvider yderligere 3D-printmulighederne inden for fremstilling af medicinsk udstyr og medicinske komponenter samt på behandlingsstedet på hospitaler og i medicinske servicebureauer.

Traditionelt er fagfolk i disse brancher afhængige af silikoneformningsprocesser i flere trin, som ofte er arbejdskrævende og beskidte, eller de må outsource til dyre kontraktproducenter.

Nu, med BioMed Flex 80A resin og BioMed Elastic 50A resinkan fagfolk nu kombinere fordelene ved traditionelle elastomere og biokompatible materialer med brugervenligheden og den strømlinede arbejdsgang fra Formlabs resin 3D-printere

Disse to nye materialer er testet i henhold til ISO 10993 og USP Class VI og produceret i et FDA-registreret, ISO 13485-certificeret anlæg, hvilket sikrer, at sundhedspersonale kan bruge disse produkter med den største tillid. Efterhånden som Formlabs' bibliotek af biokompatible materialer udvides, bliver 3D-print en mulighed i flere arbejdsgange og applikationer, hvilket forbedrer patientplejen, reducerer omkostningerne og udvider mulighederne.