Nyheder

Nu tilgængelig: Ægte, højtydende polyuretandele produceret af stationære 3D-printere

ved Christian Behrens-Thomsen May 18, 2022

Now Available: True, High-Performing Polyurethane Parts Produced by Desktop 3D Printers - 3DVerkstan Danmark

Formlabs er glade for at kunne annoncere to polyurethan SLA 3D-printmaterialer i vores nye Polyurethan Resin familie, PU Rigid 650 Resin og PU Rigid 1000 Resinder repræsenterer vores hårdeste og mest holdbare harpikser til dato.

For første gang kan du printe polyuretandele in-house på en Formlabs Stereolithography (SLA) 3D-printer og få modeller, der er holdbare, robuste og langtidsholdbare, selv under ekstreme forhold. Løft din 3D-printning med vores polyurethan af høj kvalitet Resin Familie, der vil gøre det muligt for produktdesignere, ingeniører og andre at bryde med begrænsningerne i traditionel polyuretanproduktion med nye arbejdsgange og applikationer. Vores polyuretan Resin familie består nu af:

 • [Ny] PU Rigid 650 Resin. Fremstil hårde og bøjelige polyuretandele, der kan modstå ekstreme påvirkninger og robuste anvendelser, samtidig med at de bevarer deres dimensionsnøjagtighed under belastning.

 • [Ny] PU Rigid 1000 Resin. Skab halvstive, robuste og urokkelige dele af polyuretan, som gentagne gange kan tåle store stød og barske miljøer.

 • Rebound Resin. Rebound blev lanceret i 2019 Resin er et produktionsklart elastisk 3D-printmateriale. New Balance brugte dette materiale i deres TripleCell-drevne sko.

Læs videre for at lære mere om de tekniske detaljer ved PU. Rigid 650 Resin og PU Rigid 1000 Resinhvilke anvendelser vi anbefaler for hvert materiale, hvilke trin der kræves for at opnå optimale materialeegenskaber, og hvordan vi skabte et højtydende, printbart polyuretanmateriale.

Polyurethan-materialer til en række anvendelser

Polyurethanharpikser er holdbare, robuste og langtidsholdbare og er ideelle til print af dele til alle stadier af prototyping og slutbrugsproduktion. Traditionelle SLA-harpikser er fremstillet af akrylatpolymerer og kan derfor opleve en forringelse af deres holdbarhed på lang sigt.

Men polyuretanharpikser er et usædvanligt 3D-printmateriale, fordi det kræver en kompleks kemi at fremstille dem. Efter mange års test har Formlabs materialeteam besluttet sig for en hybridkemi. En skræddersyet kombination af akrylat og urethan i vores polyurethanharpikser gør det muligt at bruge Formlabs' 3D-printere med de samme standarder og den samme kvalitet, som du forventer af vores konventionelle materialer. Denne hybridkemi kombineret med en fugtighedshærdning bringer de printede dele til deres færdige, forhøjede polyuretantilstand.

Tekniske data - PU Rigid Harpiks

EGENSKAB FORMLABS PU Rigid 650 Resin FORMLABS PU Rigid 1000 Resin
Ultimativ trækstyrke 34 ± 3,4 MPa 35 ± 3,5 MPa
Trækmodul 0,67 ± 0,06 GPa . 0,92 ± 0,09 GPa
Forlængelse 170 ± 17 % 80 ± 8%
Udskåret IZOD 375 J/m 170 J/m
Flex-cyklusser >50,000 >50,000

Du kan se de fulde tekniske datablade her. Lad os nu udforske de anvendelsesområder, hvor disse nye materialer udmærker sig.

Anvendelsesområder for PU Rigid 650 Resin

PU Rigid 650 Resin

Vores hidtil hårdeste materiale, PU Rigid 650 Resin udmærker sig ved at skabe dele, der kan modstå langvarig belastning, samtidig med at de bevarer deres sande form på lang sigt. Det omfatter slagfaste og stødabsorberende dele som f.eks:

 • Hjul
 • Kofangere
 • Gribere og endeeffektorer
 • Dæmpere
 • Tætningsringe

Ofte er den bedste måde at skabe dele til bærende eller kontinuerlig funktionel brug at sætte to dele sammen. Fordi PU Rigid 650 Resin holder formen over lange brugsperioder, er det perfekt til at skabe:

 • Levende hængsler
 • Samlede hængsler
 • Snap-pasninger

Anvendelsesområder for PU Rigid 1000 Resin

PU Rigid 1000 Resin

 

Polyurethan-materialer til en række anvendelser

Polyurethanharpikser er holdbare, seje og langtidsholdbare og er ideelle til print af dele til alle stadier af prototyping og slutbrugsproduktion. Traditionelle SLA-harpikser er fremstillet af akrylatpolymerer og kan derfor opleve en forringelse af deres holdbarhed på lang sigt.

Men polyuretanharpikser er et usædvanligt 3D-printmateriale, fordi det kræver en kompleks kemi at fremstille dem. Efter mange års test har Formlabs materialeteam besluttet sig for en hybridkemi. En skræddersyet kombination af akrylat og urethan i vores polyuretanharpikser gør det muligt at bruge Formlabs' 3D-printere med de samme standarder og den samme kvalitet, som du forventer af vores konventionelle materialer. Denne hybridkemi kombineret med en fugtighedshærdning bringer de printede dele til deres færdige, forhøjede polyuretantilstand.

Tekniske data - PU Rigid Harpiks

EGENSKAB FORMLABS PU Rigid 650 Resin FORMLABS PU Rigid 1000 Resin
Ultimativ trækstyrke 34 ± 3,4 MPa 35 ± 3,5 MPa
Trækmodul 0,67 ± 0,06 GPa . 0,92 ± 0,09 GPa
Forlængelse 170 ± 17 % 80 ± 8%
Udskåret IZOD 375 J/m 170 J/m
Flex-cyklusser >50,000 >50,000

Du kan se de fulde tekniske datablade her. Lad os nu udforske de anvendelsesområder, hvor disse nye materialer udmærker sig.

Anvendelsesområder for PU Rigid 650 Resin

Vores hidtil hårdeste materiale, PU Rigid 650 Resin udmærker sig ved at skabe dele, der kan modstå langvarig belastning, samtidig med at de bevarer deres sande form på lang sigt. Dette omfatter slagfaste og stødabsorberende dele som f.eks:

 • Hjul
 • Kofangere
 • Gribere og endeeffektorer
 • Dæmpere
 • Tætningsringe

Ofte er den bedste måde at skabe dele til bærende eller kontinuerlig funktionel brug at sætte to dele sammen. Fordi PU Rigid 650 Resin holder formen over lange brugsperioder, er det perfekt til at skabe:

 • Levende hængsler
 • Samlede hængsler
 • Snap-pasninger

Anvendelsesområder for PU Rigid 1000 Resin

Ligesom PU Rigid 650 Resin, PU Rigid 1000 Resin modstå langvarige belastninger uden at miste sin oprindelige form eller design. På grund af den højere trækstyrke kan dette materiale klare en større belastning uden at knække. Det betyder, at PU Rigid 1000 Resin udmærker sig, når man printer stive og robuste dele til slutbrug, såsom dele, der er beregnet til at beskytte sårbare komponenter. Disse omfatter:

 • Beslag
 • Beslag
 • Sikkerhedsstrukturer
 • Kanaler
 • Kofangere

Andre robuste applikationer kan også printes med PU Rigid 1000 Resinsom f.eks:

 • Flaskekapsler
 • Spænder
 • Cykelpedaler

Efterbehandling med polyurethan-materialer

Polyuretan har et mere kompliceret workflow og kræver ekstra udstyr og opsætningsomkostninger. Der er brug for mere opmærksomhed, når du opsætter dine print og efterbehandler dine dele for at få ensartede resultater af høj kvalitet.

Det følgende workflow svarer til print med andre materialer, men kræver ekstra udstyr og efterbehandlingstid:

 1. Fremstil 3D-fil. Brug PreForm til at forberede din fil med brugerdefinerede indstillinger, der hjælper dig gennem processen med at tilføje understøtninger og vælge den korrekte printretning.

 2. Forbered printeren. Formlabs PU Rigid Resins leveres i en aluminiumsflaske med en tragt og en tom patron for at bevare holdbarheden. Efter at have rystet flasken for at sikre Resin er blandet grundigt, skal du bruge tragten til at hælde det fra flasken over i den tomme printerpatron. Din printer skal stå i et tørt skab for at kunne printe med enten PU Rigid harpikser. Når du er klar, skal du fylde printeren med Resin patronen og byggeplatformen, og klik på print!

 3. Udskriv. Som altid skal du følge anvisningerne på den brugervenlige touchscreen for at komme i gang med at printe.

 4. Efterbehandling. Placer din Build Platform i en kort PGDA-vask, og lad derefter delene lufttørre eller brug en luftkompressor. Når delene er tørre, og støtterne er fjernet, skal du sætte dem i et fugthærdningskammer til efterhærdning. Den fugtighedsbaserede hærdning fuldender urethanreaktionen og skaber en ægte polyurethan-del. Der bruges ikke IPA eller traditionelle vaskeopløsningsmidler i denne proces. En del med en tykkelse på to mm vil være tre dage om at hærde helt ved brug af enten PU Rigid 650 Resin eller PU Rigid 1000 Resin.

Noget udstyr er valgfrit, f.eks. en luftkompressor til at lufttørre overskydende PDGA-opløsningsmiddel fra overfladen af dine print, mens andet udstyr er nødvendigt. Det omfatter et tørreskab med lav luftfugtighed og et fugtighedshærdningskammer. Disse er nødvendige for at reducere fugt, der hæmmer ydeevnen ved slutbrug.

Tal med en af vores 3D-print-eksperter for at få flere oplysninger om den trinvise arbejdsgang for PU-materialer, herunder anbefalinger til et fugtighedshærdningskammer eller tørskab. På grund af de ekstra efterbehandlingstider, der kræves, er polyuretanmaterialer ikke ideelle til hurtig prototyping samme dag. Til disse anvendelser kan du prøve Udkast Resin.

Højtydende tekniske materialer til alle

Højtydende tekniske materialer til alle

Vores nye PU Rigid 650 Resin og PU Rigid 1000 Resin er nu tilgængelige til Form 2, Form 3+ og Form 3B+. Formlabs er stolte over at introducere disse tidligere utilgængelige materialer til et bredt publikum til en overkommelig pris, hvilket understøtter vores mission om at gøre professionelle in-house fabrikationsværktøjer tilgængelige for alle virksomheder.

Vores PU Rigid harpikser er de seneste af mange avancerede materialer, der er blevet føjet til Formlabs materialebibliotek. For at se vores komplette bibliotek af tekniske materialer til Formlabs SLA 3D-printere kan du besøge vores side om tekniske harpikser