Nyheder

Meltio Robot Cell: Den ultimative plug-and-play-løsning

ved Christian Sep 18, 2023

Meltio Robot Cell: The ultimate plug-and-play solution

Meltio har i dag lanceret Meltio Robot Cellen nøglefærdig metal 3D-printløsning, der øger ydeevnen for industrielle robotarme på en mere sikker, pålidelig og meget præcis måde ved at styre hele processen, herunder den nyligt lancerede slicing-software, Meltio Space.

I sin vision som en patenteret DED 3D-printteknologi udvikler og producent at ledsage og være den pålidelige løsning for industrier over hele verden til at indføre Meltios wire-laser metal 3D-printløsninger der reducerer omkostningerne og forbedrer fremstillingsprocesserne, har den spanske multinationale virksomhed i dag præsenteret en ny hardwareinnovation: Meltio Robot Cell. Dette nye system muliggør standard 3D-print i metal fra en byggeplade på en fabrik samt reparation af dele eller tilføjelse af funktioner.

Meltio Robot Cell arbejder med en åben hardwareplatform, der gør det muligt for Meltio at fastgøre sit 3D-deponeringshoved i metal til ethvert mærke af robotarm. I dette tilfælde er det gjort for at forbedre brugeroplevelsen ved at indføre en standardiseringstilgang gennem Meltio Robot Cell.

Volumen og arbejdsområdet, der er defineret i Meltio Robot Cell-arbejdsområdet, opfylder alle produktionsbehov ved hjælp af vores additive produktionsteknologi på industrielt niveau for at drage fuld fordel af Meltios 3D-printhoved i metal og være i stand til at fremstille dele i et industrielt miljø autonomt takket være dets overvågnings- og sikkerhedsfunktioner.

Robotten og positioneringsenheden er installeret på en selvbærende platform samt et lasersikkert kabinet sammen med Meltio Engine, Meltio Space og tilbehør. 

meltio-robot-celle

Med Meltio-robotcellen er virksomheden de fleste af de applikationer, som industrien og integratorer har brug for. når de printer industrielle metaldele, og det er grunden til, at denne standardisering passer sammen med muligheden for at bygge tilpassede integrationer ved hjælp af Meltio-partnere.

Meltio Robot Cell er designet som en plug-and-play-system, med en enkelt elektrisk strømforsyning og en enkelt inertgasforsyning. Miljøforholdene er standard, og denne celle kan ikke være udendørs eller ubeskyttet mod sol og støv, den skal være i et kontrolleret miljø.

Denne løsning gør det muligt for kunden at modtage et produkt, der er klar til brug til robot 3D-printning af metal.

Meltio Robot Cell er certificeret og testet til at fungere med en ABB-robotarm som standardkonfiguration og henvender sig til alle brancher. Det er helt sikkert en videreudvikling af Meltio Engine Robot Integration som en basisproduktionsmodel, der gør det muligt for industrier at indarbejde 3D-printet fremstilling af dele med Meltiohovedet integreret i en robot i deres produktionssystemer.

Som Produktchef for Meltio Engine, Alejandro Nieto begejstret for denne nye innovation:

"Meltios vigtigste forpligtelse med lanceringen af Meltio Robot Cell er at tilbyde alle typer industrier muligheden for at styre hele fremstillingsprocessen ved hjælp af vores 3D-printteknologi til metal, der består af et Meltio-hoved integreret i en robotarm og i et sikkert miljø, for blot at producere dele.

Dette nye hardwaresystem gør det muligt for kunden at modtage en klar-til-brug-celle til robot 3D-printning af metal, hvilket fjerner integrationsprocessen og de lange monteringstider. Meltio-robotcellen har et specifikt område til alle de forsyninger, cellen har brug for dagligt, og det er nok at tilslutte inertgas og elforsyning for at starte produktionen.

Meltio fremhæver sin evne til at booste kundens produktivitet og forbedre produktionskapaciteten. I 2023 tilbyder de Meltio Robot Cell med en leveringstid på kun 4 til 6 uger.

Meltio Robot Cell giver også den industrielle kunde en arbejdsprotokol. I forhold til eksisterende tilbud på markedet i dag er Meltio Robot Cell meget konkurrencedygtig, og prisen er under 300.000 dollars ab fabrik. Omkostningerne ved løsningen er også konkurrencedygtige sammenlignet med 3D-printsystemer til termoplast og beton, som det ses i andre sektorer, der efterspørger 3D-print til konstruktionsdele.

Denne celle har mulighed for at blive leveret med andre robotmærker på markedet for at være mere lydhør over for kunderne med hensyn til tilgængelighed og teknisk kapacitet. Meltio Robot Cell er kompatibel med den åbne hardwareplatform, der gør det muligt for Meltio at integrere vores 3D-printhoved i metal på alle mærker af robotarme."

meltio-robot-celle-render

Tekniske specifikationer

 • Nem at installere. Alt er inkluderet
 • Nøglefærdig løsning
 • Klassens bedste komponenter
 • Sikker, testet og certificeret
 • KLASSE 1 laserprodukt
 • Meltio Space 1 (et) års abonnement
 • Stor 3D-printvolumen med kontinuerlig interpolation af positioneringsakser
 • Standard CE-certificering. UCKA i Storbritannien og UL i USA skal evalueres.
 • Stålplatform med nivelleringspunkter og kabelkanaler
 • Alt udstyr og periferiudstyr er forankret på platformen
 • Alle cellekontroller er samlet på et enkelt kontrolpanel
 • Alt er sendt integreret og testet
 • Den endelige forhandler/integrator fokuserer sit arbejde på uddannelse og på at gøre kunden i stand til at fremstille dele.
 • Læsning og aflæsning fra en lastbil med gaffeltruck i almindelig størrelse og belastning
 • Inkluderer 300x400 mm aktivt kølet byggeplatform og byggeplader
 • Enkelt trefaset stikindgang
 • Alle cellekontroller er samlet på et enkelt kontrolpanel:
 • Tilsluttet kundens lokale netværk (LAN) for pc-sammenkobling
 • ABB's SafeMove til at undgå kollisioner med kabinettet
 • Sikkert miljø for slutkunden
 • Specifikke kvalitetskontroller før og efter integration, der sikrer maksimal ydeevne på den endelige destination.
 • meltio-robot-celle-render

  Kommende tilbehør

  Inert boble: Specifikke hardwaremuligheder, der allerede er implementeret i svejseindustrien for at sikre de bedste resultater, når der printes med stærkt oxiderende materialer som titanium og relaterede legeringer, dette kan være obligatorisk i sektorer som aeronautik og rumfart.

  Endeligt design under udvikling, størrelser, priser og konfigurationer skal defineres. Indtil videre bedes kunder, der har brug for certificering og/eller krav om lav oxidation, anmode om oplysninger fra sag til sag, indtil der foreligger flere oplysninger.

  Efter Meltio Robot Cell: Den ultimative plug-and-play-løsning blev vist første gang den Meltio.