Nyheder

Massivt Benchy 3D-print som benchmark for 3D-printere i stort format

ved Christian Sep 27, 2023

Massive Benchy 3D Print as a Benchmark for Large-Format 3D Printers

Den hyppigst 3D-printede genstand i verden, 3D Benchyer en 3D-model i form af en båd, der blev designet som et benchmark til at teste alle mulige 3D-printparametre. BigRep satte sine 3D-printere i stort format på prøve ved at producere verdens største Benchy, der måler 816 mm i højden. Lad os se nærmere på denne gigantiske Benchy, og hvad dens funktioner kan vise om BigRep 3D-printernes evner.

Hvad er en 3D Benchy?

En 3D Benchy er en computermodel, der er specielt designet til at teste en 3D-printers evner. Navnet stammer fra "benchmark", hvilket afspejler dens relevans inden for 3D-print. Benchy blev første gang udgivet som en STL-fil i 2015 og er ofte det første, man printer med en ny 3D-printer. Den har et sæt funktioner, der bestemmer printerens evner og mulige begrænsninger.

benchy_timelapse_short332_x

Benchy-funktioner

De mest almindelige Benchy-funktioner omfatter overhæng, broer, overfladefinish og dimensionsnøjagtighed. Disse funktioner er alle vigtige i 3D-print og hjælper med at evaluere printerens evne til at producere indviklede designs, håndtere komplekse geometrier og opretholde præcise målinger. Ved at se nærmere på kvaliteten af Benchy-prints kan man identificere problemer eller begrænsninger med sin 3D-printer og foretage de nødvendige justeringer for at opnå bedre resultater.

overhæng dfam

Overhæng

Overhæng er vandrette eller skrå flader, der strækker sig ud over mere lodret orienterede dele af et 3D-print. Vellykkede overhæng viser printerens evne til at håndtere komplekse geometrier og opretholde strukturel integritet uden understøtninger.

Bridging - Design til additiv fremstilling

Dimensionel nøjagtighed

Dimensionerne på den 3D-printede Benchy kan sammenlignes med 3D-modellens originale specifikationer. Nøjagtig gengivelse af dimensioner er en vigtig indikator for en printers evne til at opretholde præcise målinger og undgå skaleringsproblemer.

Brobygning set forfra - Design til additiv fremstilling

Broer

Broer er vandrette mellemrum mellem to lodrette strukturer. Broer viser printerens evne til at skabe jævne og robuste horisontale spænd uden at hænge eller synke i midten. Længden af de mulige broer afhænger af printerens kapacitet, slicing-indstillinger og det anvendte materiale.

Delorientering - DfAM

Overfladefinish

Overfladefinishen på Benchy-modellen er en vigtig egenskab at evaluere. Glatheden, teksturen og det overordnede udseende af den 3D-printede Benchy kan undersøges for eventuelle ufuldkommenheder som laglinjer, skævhed eller inkonsekvent ekstrudering, som kan påvirke den endelige printkvalitet.

Benchy i BigRep PRO

Fordele og udfordringer ved at printe 3D Benchy

Benchy er bredt anerkendt i 3D-printmiljøet for sine succeser og udfordringer. En af dens største styrker er dens evne til at vurdere forskellige 3D-printteknologier, og hvordan de fungerer med forskellige materialer. Denne alsidighed giver brugerne mulighed for at evaluere forskellige printeres og materialers evner og ydeevne, hvilket giver en førstehåndsforståelse af deres styrker og svagheder. En anden fordel ved at bruge Benchy er dens fokus på at evaluere printkvalitet og nøjagtighed. Ved at bruge den som testmodel kan brugerne vurdere detaljegraden, dimensionsnøjagtigheden og overfladefinishen, som deres 3D-printere opnår. Denne information er afgørende for at sikre det ønskede kvalitetsniveau i de endelige printede objekter.

Men hvor der er muligheder, er der også udfordringer. En af de største udfordringer er testens tidskrævende karakter. Benchmarkingen kræver udskrivning af en kompleks model, hvilket kan være langvarigt, ressourcekrævende og særligt krævende for brugere, der har brug for hurtige resultater eller har begrænsede ressourcer til rådighed.

En anden begrænsning ved Benchy er, at den måske ikke helt repræsenterer virkelige printscenarier. Selvom den er designet til at inkorporere forskellige funktioner og geometrier for at udfordre printere, fanger den måske ikke alle kompleksiteter og nuancer af virkelige objekter, hvilket potentielt kan føre til begrænsninger i dens anvendelighed som benchmark for virkelige applikationer.

Benchy i BigRep BLADE

Specifikationer for BigRep Benchy

Verdens største Benchy blev printet i BigReps hovedkvarter i Berlin. Og selvom det bestemt er et stort 3D-print, var det ikke BigReps største, tungeste eller længstvarende print.

Her er printspecifikationerne for BigRep Benchy:

  • Printer: BigRep ONE
  • Materiale: BigRep PLA
  • Dysens diameter: 1,0 mm
  • Laghøjde: 0,6 mm
  • Dimensioner: 864 x 864 x 816 mm (x, y, z)
  • Udskrivningstid: 121 timer
  • Materialevægt: 11,1 kg
Giant_Benchy_Nika_ONE

Hvordan klarer BigRep Benchy sig?

Selvom det er en elsket og finurlig 3D-model, fungerer Benchy også som et nyttigt benchmark til at evaluere en bred vifte af 3D-printparametre. Lad os se nærmere på de gigantiske Benchy-resultater.

Overhæng

Laghøjden, dysediameteren og de overordnede 3D-printdimensioner påvirker i høj grad kvaliteten af overhængene. Denne gigantiske Benchy har store udhæng, der er op til 90 og 50 mm lange. De blev ikke printet med støtte for at demonstrere grænserne for printerens formåen. BigRep ONE opnåede en jævn, konsistent kvalitet med minimale afvigelser i lagets udseende.

Dimensionel nøjagtighed

Nøjagtighed afhænger i høj grad af, hvilke tolerancer der kræves, for at en del er acceptabel til sit anvendelsesformål. Der er ingen mærkbar forvridning af denne gigantiske Benchy og kun små afvigelser i lagkvaliteten i de mest udfordrende aspekter af printet. Hvis man vil analysere nøjagtigheden i den virkelige verden, kan man sammenligne en 3D-scanning af printet med det oprindelige design for at bestemme tolerancen.

Broer

Nogle af broerne i Benchy er for lange - i dette tilfælde op til 180 mm - til at kunne printes uden at hænge, og de kræver derfor støtte. Billedet ovenfor viser den øverste del af nogle cirkulære udskæringer, som blev printet uden støtte. Der er nogle små ufuldkommenheder, men den overordnede kvalitet er overraskende god i så stor en skala.

Overfladefinish

Jo mere vertikalt orienteret overfladen er, jo glattere ser laglinjerne ud. Når en overflade er mere vandret, bliver lagene mere udtalte, og der opstår en trappeeffekt. Med en relativt stor laghøjde på 0,6 mm er forskellene mellem vertikalt og horisontalt orienterede overflader visuelt tydelige.

Konklusion

Benchy 3D-modellen er blevet en hjørnesten i 3D-printverdenen og fungerer som et pålideligt benchmark til evaluering af forskellige 3D-printeres evner og begrænsninger. Dens forskellige funktioner, såsom udhæng, broer, overfladefinish og dimensionsnøjagtighed, giver værdifuld indsigt i printerens evne til at håndtere komplekse geometrier og producere print i høj kvalitet. Ved nøje at undersøge kvaliteten af Benchy-prints kan brugerne identificere problemer med deres 3D-printere og foretage de nødvendige justeringer for at opnå bedre resultater.

Det er dog vigtigt at være opmærksom på mulige udfordringer ved at bruge Benchy. Testen kan være tidskrævende og ressourcekrævende, hvilket måske ikke er ideelt for brugere, der har brug for resultater meget hurtigt eller har begrænsede ressourcer, såsom filamenter. Desuden fanger modellen måske ikke fuldt ud kompleksiteten og nuancerne i den virkelige verdens printscenarier, hvilket potentielt begrænser dens anvendelighed i visse applikationer.

Ikke desto mindre er Benchy stadig et værdifuldt evalueringsværktøj inden for 3D-printmiljøet. Det giver en omfattende vurdering af printerens evner, fremhæver potentielle forbedringsområder og giver brugerne mulighed for at træffe informerede beslutninger, når de vælger printere og materialer til deres projekter. Ved at forstå dets styrker og begrænsninger og bruge det sammen med andre evalueringsmetoder, kan brugerne maksimere fordelene ved Benchy til deres specifikke printbehov og applikationer.

STOR SKALA INNOVATION. BEGRÆNSNINGSLØS KREATIVITET.

BigRep ONE er en prisbelønnet 3D-printer i stort format til en overkommelig pris. Med over 500 installerede systemer på verdensplan er den et pålideligt værktøj for både designere, innovatører og producenter. Med en massiv byggevolumen på en kubikmeter bringer den hurtige og pålidelige ONE dine designs til live i fuld skala.

Udforsk ONE

STOR SKALA INNOVATION. BEGRÆNSNINGSLØS KREATIVITET.

BigRep ONE er en prisbelønnet 3D-printer i stort format til en overkommelig pris. Med over 500 installerede systemer på verdensplan er den et pålideligt værktøj for både designere, innovatører og producenter. Med en massiv byggevolumen på en kubikmeter bringer den hurtige og pålidelige ONE dine designs til live i fuld skala.

Udforsk ONE

Om forfatteren:

Nika Music <a style="color: #0077b5" href="https://www.linkedin.com/in/nika-music-2301/" target="_blank" rel="noopener"><i class="fab fa-linkedin"></i></a>

Nika Music

Specialist i digital markedsføring

Nika er Social Media Manager med en baggrund inden for teknologifilosofi. Efter at have fået sin kandidatgrad ledte Nikas passion og ekspertise på dette område dem naturligt mod den spændende verden af 3D-print. I øjeblikket trives Nika hos BigRep, hvor hun forbedrer virksomhedens tilstedeværelse på de sociale medier og skaber brand awareness.