Nyheder

MakerWorld: En fællesskabsdrevet indgang til 3D-modeluniverset

ved Christian Sep 14, 2023

MakerWorld: A Community-Driven Gateway to the 3D Model Universe

Hos Bambu Lab er vi på en mission for at gøre 3D-print tilgængeligt for alle. Vores rejse begyndte med et ønske om at forenkle 3D-print for skabere som dig. Men vi opdagede hurtigt, at en brugervenlig printer kun var en del af løsningen.

Mange begyndere kæmper med udfordringer som at finde modeller, slicing og overførsel af G-kode. Disse forhindringer kan afskrække potentielle community-medlemmer, uanset om det er en person, der er forvirret over tekniske udtryk som "tærskelvinkel for støtte" eller en anden person, der ikke er bekendt med en ny type filament.

Derfor har vi udviklet MakerWorld, en samarbejdsplatform for 3D-modeller, der bygger bro mellem modelskabere, brugere, filamentleverandører og printere.

For flere dage siden begyndte vi at rekruttere en lille gruppe beta-brugere til MakerWorld på de sociale medier for at dele feedback og opleve vores platform, mens vi stadig arbejder på de sidste detaljer, før den åbne beta.

Hvorfor endnu en STL-delingshjemmeside? Forståelse af økosystemet for 3D-printning

Du undrer dig måske over, hvorfor vi laver endnu en STL-delingshjemmeside.

Vi mener, at interessenterne i 3D-printfællesskabet omfatter mere end bare modelskabere og forbrugere. Hvis du dykker dybt nok ned i dette fællesskab, vil du forstå, at for at opnå et perfekt print, har du brug for mere end bare en god model og en kunde, der er ivrig efter at lære.

Vi har konstant brug for hjælp fra eksperter, der har en dyb forståelse af printprocessen. Uanset om det drejer sig om at tilføje endnu en væg eller øge dysetemperaturen med ti grader, er deres vejledning afgørende for at skabe et print, der får dig til at smile, når det er færdigt.

Der er også mange filamentleverandører, der producerer et omfattende udvalg af filamenter, som hver især kræver en bestemt filamentindstilling for at maksimere deres potentiale. Hvor mange gange har vi ikke set indlæg i gruppen, hvor man beder om en udtalelse om et bestemt filament eller beder om råd om dets printegenskaber?

MakerWorld er bygget på konceptet om at forene kræfterne fra geniale skabere, slicing-eksperter, filamentleverandører og forbrugere. Dette samarbejde sikrer, at ikke kun modellerne, men også slicing-knowhowen og glæden ved at skabe bliver delt i fællesskabet. Vi stræber efter at være støttende, åbne og inkluderende og efter at give en fremragende oplevelse for alle involverede.

For kunder: Din vej til en innovativ One-Step Printing-oplevelse

Vores ultimative mål er at sænke de tekniske barrierer og gøre 3D-print tilgængeligt og sjovt for et bredere publikum. Vi er her for at forenkle processen for dig og håndtere kompleksiteten bag kulisserne.

Med en infrastruktur, der består af MakerWorld, Bambu Studio og Bambu Handy App, har vi strømlinet printning til et enkelt klik.

Magien sker, når forskellige elementer mødes: modellen fra skaberen, printprofilen fra 3D-printeksperten og filamentparametrene fra leverandørerne. Alle disse elementer forenes af vores slicing-service, en nøglekomponent i vores system, og kulminerer i en G-kode, der er skræddersyet til den bedste viden i samfundet og sendt direkte til printeren.

Print i ét trin med Bambu Handy App

For skabere: Vores forpligtelse over for dine rettigheder er urokkelig

Hos MakerWorld er skabere kernen i det, vi gør, og vi er dedikerede til at respektere og beskytte dine rettigheder. Denne forpligtelse afspejles i mange detaljer. Vi har et dedikeret team, der hurtigt tager sig af eventuelle krænkelser og sikrer, at din intellektuelle ejendom forbliver velbeskyttet. Vi anerkender, at mange modeller udgives under Creative Commons-licensen (CC) og deles frit, og vi er forpligtet til korrekt tilskrivning. Det er obligatorisk for alle modeller, der deles med en CC-licens, at inkludere det originale link, og de vil blive vist under den originale skabers navn - også selvom den originale skaber ikke har registreret en konto på MakerWorld. De fleste incitamenter, der genereres ved download, vil blive reserveret af MakerWorld, klar til at blive gjort krav på af den oprindelige skaber.

Skaberrettigheder

For 3D-print-eksperter: Slip dine færdigheder løs til gensidig fordel

Vi anerkender værdien af din ekspertise og ønsker at skabe en platform, hvor både du og offentligheden kan høste frugterne. Ud over modellens geometri tilbyder vi den ekstra fordel, at vi deler den præ-slicede model med de bedste indstillinger på samme side som modellen. Vi mener, at 3D-print skal være tilgængeligt for alle, ikke kun for dem, der mestrer den indviklede kunst at skære i skiver.

For skabere, der har en dybtgående forståelse af 3D-print, integrerer designprocessen slicing-konfigurationer problemfrit. Det er en ligetil proces for dem at uploade slicing-profilen i 3MF-format sammen med deres model. Vi inviterer også medlemmer af fællesskabet med de rette færdigheder til at levere præ-slicede filer til enhver model i MakerWorld. Ikke alene beriger denne kollektive indsats vores bibliotek, men den giver dig også yderligere incitamenter for dine værdifulde bidrag.

3D-printfil med de bedste slicing-indstillinger

Til leverandører af filamenter: Forbedring af dit filaments ydeevne er vores prioritet

At opnå et perfekt print er et samarbejde mellem det rigtige filament og de optimale printparametre. Vi forstår, at markedet har en bred vifte af leverandører, hver med sit unikke udvalg af produkter. Vi har også hørt på fællesskabets ønske om at indarbejde så mange filamenter som muligt i vores slicer. Men at skabe og vedligeholde en omfattende liste over filamentprofiler er en kompleks opgave, der rækker ud over vores nuværende kapacitet.

Det er her, MakerWorld træder til med en åben systemtilgang. Vi gør det muligt for alle at uploade deres specifikke parametre for forskellige filamenter. Dette samarbejdsrum giver fællesskabet mulighed for at dele, diskutere, bedømme og importere disse parametre, hvilket forbedrer den kollektive vidensbase.

Denne funktion er stadig under udvikling, da vi gerne vil sikre os, at alt er så enkelt som muligt, samtidig med at det giver de meget nødvendige finjusterede indstillinger for fremragende resultater.

For ikke-Bambu-printerbrugere: Vi byder dig velkommen

MakerWorld er ikke kun fokuseret på 3D-printere fra Bambu Lab. Vi ønsker at gøre det nemt for alle 3D-printerbrugere at deltage i vores platform og drage fordel af alle de funktioner, vi bringer ind i MakerWorld.

Bambu Studio har allerede understøttet dusinvis af ikke-Bambu-printere, og vores team arbejder hårdt på yderligere at forbedre oplevelsen for ikke-Bambu-printerbrugere. Relaterede funktioner vil snart blive lanceret på både MakerWorld og Bambu Studio. Vi vil opdatere alle med mere information om dette, når tiden går, og vi er tættere på udgivelsen.

Styrkelse gennem MakerReward-systemet

Hos MakerWorld ser vi samfundsengagement som en vej, der går begge veje. Derfor har vi introduceret MakerReward, hvor hver interaktion med MakerWorld giver dig point. Disse kan indløses til en række belønninger, herunder unikke modeller, efterspurgte filamenter, eftertragtede gavekort og endda printere.

Det er vores måde at sige tak for at være en del af vores rejse.

Optjen point og indløs gaver

Om nogle uger går MakerWorld ind i den åbne betafase. Din feedback vil være vores ledestjerne, der styrer os mod det ypperste og forfiner vores platform, så vi kan tjene dig bedre.

Sammen kan vi forme en verden, hvor fantasien kommer til live, ét lag ad gangen. Uanset om du er skaber, hobbyist eller bare nysgerrig omkring 3D-print, inviterer vi dig med på dette spændende eventyr.

Velkommen til MakerWorld!