Nyheder

MakerWorld: En guide til print i ét trin

ved Christian Sep 22, 2023

MakerWorld: A Guide to One-Step Printing

MakerWorld skiller sig ud med sin et-trins printfunktion, der er integreret problemfrit i Bambu Handy APP'en. Vores team har brugt meget tid og mange kræfter på at finpudse alle aspekter af denne funktion. Det primære mål var at fjerne tekniske forhindringer og sikre, at 3D-print bliver let tilgængeligt for et bredere publikum. I denne artikel er vi glade for at kunne løfte sløret for, hvordan denne afgørende funktion fungerer.

Hvordan fungerer et-trins-printning?

1

Magien opstår, når forskellige elementer mødes: modellen fra skaberen, printprofilen fra 3D-printeksperten og filamentparametrene fra leverandørerne. Alle disse elementer forenes af vores cloud-slicing service, som er en nøglekomponent i vores system. Slutresultatet er en G-kode, der er skræddersyet til den bedste viden i samfundet og sendt direkte til printeren.

Hvorfor opfordrer vi til printprofiler(.3mf)?

Printprofiler (.3mf) giver flere fordele i forhold til STL- og G-code-filer:

  • Bekvemmelighed: Printprofiler kan gemme alle de oplysninger, der er nødvendige for at printe en model, herunder printindstillinger, retning, placering og farve. Det sparer brugerne for tid og besvær med at skulle justere disse indstillinger manuelt for hvert print, især ved komplekse projekter.
  • Fleksibilitet: Printprofiler er ikke specifikke for en bestemt printer, filament eller byggeplade. Det giver brugerne fleksibilitet til at skifte printer, filament eller byggeplade uden at skulle oprette en ny printprofil.
  • Mulighed for redigering: Printprofiler er nemme at redigere og gentage. Det giver brugerne mulighed for at finjustere deres printindstillinger, så de opnår optimale resultater.

G-kode og STL-filer har deres begrænsninger. G-code-filer er specifikke for en bestemt printer, filament og byggeplade. STL-filer mangler slicing-indstillinger, så brugerne skal justere dem manuelt.
Hvis du stadig foretrækker STL, giver MakerWorld mulighed for at uploade/downloade STL-filer.

Kan printprofiler potentielt beskadige min printer?

Nej, din printer er godt beskyttet. Vi er klar over, at hvis printer- og filamentindstillingerne i en printprofil er forkerte eller ondsindede, kan de forårsage problemer som overophedning af printeren eller tilstopning af dysen. MakerWorld beskytter din printer mod denne risiko ved IKKE at bruge printer- og filamentindstillingerne i den uploadede printprofil ved cloud slicing. I stedet re-slicer den modellen baseret på den printer- og filamenttype, du vælger, ved hjælp af de officielle forudindstillinger i Bambu Studio eller dine egne indstillinger.

Med cloud slicing og printprofiler tilbyder MakerWorld en række fordelagtige funktioner:

1.Ubesværet print af modeller i flere dele: Vores system giver dig mulighed for at adskille flerdelte modeller i individuelle plader, hvilket gør det nemt at printe selv fra din mobile enhed. Ved at tildele dele i samme farve til én plade reducerer vi også effektivt filamentspild fra farveskift. Der tilføjes mærker til plader, der allerede er blevet printet, for at forhindre duplikering. Hvis en af pladerne ikke kan printes, kan du hurtigt genprinte de valgte plader. Desuden kan monteringsvejledningen tilgås direkte fra Bambu Handy, så man ikke behøver en computer.

1

2. Universel kompatibilitet med Bambu Studios printprofil (.3MF): En enkelt Bambu Studio-printprofil kan understøtte flere printere og pladetyper, hvilket eliminerer behovet for justeringer. Hvis en bruger f.eks. uploader en printprofil til Bambu X1-printeren og Textured PEI Plate, kan en anden bruger nemt skifte til andre printere og plader. Denne kompatibilitet opnås gennem cloud slicing, som bevarer de vigtigste komponenter (f.eks. indstillinger for støtte/styrke) i en printprofil, mens den tilpasser sig den aktuelle printer, filament og plade til hver printopgave.

1

3. Forenklet valg af filament: Hvis du ikke har det samme materiale som den, der uploader printprofilen, skal du ikke bekymre dig. Du kan vælge en passende erstatning fra dine tilgængelige materialer. Hvis uploaderen f.eks. har brugt PETG, kan du vælge PLA, ABS eller et hvilket som helst andet materiale. Vores cloud-slicing-service tilpasser sig de valgte materialeparametre for at sikre præcis printning.

1

Derudover understøtter Bambu Handy forudindstillede materialeparametre, der er oprettet i Bambu Studio for at opnå optimale resultater.

4. Eksempel på farveændring (kommer snart): MakerWorld muliggør farveskift og forhåndsvisning af modeller. Denne funktion giver en klar visualisering af, hvordan dit print vil se ud med de valgte farver. Desuden justerer cloud slicing mængden af filamentrensning for at forhindre farveblanding baseret på dine farvevalg.

1

5. Ubesværet replikering: For modeller, der kræver flere kopier, har vi gjort det til en leg. Du skal blot angive det ønskede antal printkopier, så finder vores cloud-slicing-funktion den ideelle placering til hver kopi.

1

Konklusionen er, at MakerWorlds et-trins print med cloud slicing og printprofiler omdefinerer 3D-printoplevelsen. Med forbedret bekvemmelighed, kompatibilitet og fleksibilitet giver vi brugerne mulighed for at udforske deres kreativitet uden de tekniske forhindringer.

Tag med os på denne spændende rejse, og åbn op for en verden af ubegrænsede muligheder inden for 3D-print med MakerWorld.

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL


Q1: Hvorfor tillader MakerWorld, at andre brugere uploader printprofiler til designerens model?
Det kan give nyttige indstillinger til en model. For eksempel:

1.De kan give modellen et nyt farveskema eller bare male den i Bambu Studio for at gøre den fra en enkeltfarvet model til en flerfarvet model.
2. De tilføjer en printprofil til en ny printertype, som de ejer, og kan verificere den på printeren.
3. De kan tilføje en printprofil til en ny dysediameter.
4. De kan tilføje en printprofil til et specifikt materiale, f.eks. ved at bruge Support PLA-filament, på denne måde er supportindstillingerne forskellige.

Q2: En model kan have flere printprofiler. Hvordan bliver de rangeret? Hvilken en skal jeg vælge?
Printprofilerne, der kategoriseres af uploaderen, falder i tre typer:
A. Printprofiler fra modelskaberen.
B. Udskriv profiler fra MakerWorld-holdet.
C. Udskriv profiler fra andre brugere.

Generelt er rangordningen som følger: a > b > c. Denne rangordning kan dog også justeres baseret på brugerbedømmelser og antallet af vellykkede print, der er forbundet med hver profil.

Når du vælger en passende udskriftsprofil, skal du overveje at henvise til udskriftsprofilens bedømmelser for kvalitet. Derudover skal du tage højde for egenskaberne ved hver profil, såsom flerfarvet vs. enkeltfarvet og tilstedeværelsen eller fraværet af støttestrukturer.

1

Q3: Hvordan kan ikke-Bambu-printere nyde godt af bekvemmeligheden ved et-trins-print?
Bambu Studio understøtter allerede over 40 ikke-Bambu-printere, herunder Creality Ender 3, Prusa MK3, Anycubic i3 Mega S, Elegoo Neptune og mange flere. Bambu Studio vil snart gøre det muligt for brugerne at dele deres printerindstillinger på MakerWorld og udvide understøttelsen af en bredere vifte af ikke-Bambu-printere.
* Printerindstillingerne er lavet til standard hardwareopsætninger, ikke til modificerede printere.