Nyheder

Opdatering af kvalitetssikring og drift

ved Christian Sep 14, 2023

Quality Assurance and Operations Update

Vi undskylder for de manglende opdateringer, og vi har fuld forståelse for, at en af dem er forsinket. I baggrunden er der sket meget for at styrke vores kundesupport, men vi har stadig holdt ørerne stive og noteret os al den feedback, I har delt på sociale medier og via kundesupportbilletter.

Der er blevet rejst bekymringer i forbindelse med vores printeres produktionskvalitet, og vi vil gerne bruge lidt tid på at besvare dem så detaljeret som muligt, så du kan få ro i sindet.

Det er vigtigt for os at understrege, at antallet af printere, der udviser nogle af de problemer, der er nævnt nedenfor, er meget lille sammenlignet med den mængde printere, der allerede er i vores kunders hænder, men vi vil gerne sikre os, at vi er gennemsigtige omkring de problemer, der er opstået.

Problemer med varmepladens planhed

Der er nogle bekymringer i forbindelse med heatbedets fladhed på X1 og P1P. På grund af varmepladens fremstillingsproces er det umuligt at have en helt flad varmeplade. Vi har Auto Bed Leveling på plads for at kompensere for den ujævne sengeoverflade.

Heatbed-komponenten har sin egen testprocedure, og printeren har også været udsat for strenge print-tests, før den forlod fabrikken.

Vi forstår, at en perfekt flad seng er, hvad alle ønsker, og vi arbejder på forsyningskæden, fremstillingsprocessen, kvalitetssikring og logistik for at forbedre sengens planhed og give bedre planhedsresultater.

Vi har bemærket, at nogle kunder har modtaget printere med en seng med store afvigelser, der påvirker printkvaliteten alvorligt, og det undskylder vi for. Hvis du støder på problemer, der potentielt er relateret til sengens planhed, bedes du indsende en supportbillet med billeder, der viser de opståede problemer, og logfilen. Vores kundesupportteam vil hjælpe dig med at fejlfinde problemet og finde en løsning.

Kunder har rapporteret om problemer med Z-aksen, som kan give problemer med printkvaliteten. Vi har undersøgt alle de rapporterede Z-akseproblemer, og de fleste af dem skyldes skader under forsendelsen.

Printeren bestod en streng lodrethedstest af Z-aksen, før den forlod fabrikken, men vi bemærkede, at meget få maskiner havde bøjet Z-aksens struktur efter langdistance- eller voldsom transport, og endnu færre maskiner havde beskadigede Z-akselejer. Vi vil ændre printerpakningen for at øge faldmodstanden og forlænge det originale leje. Vi har også justeret formen på printerbasen for at sikre, at den ikke bliver beskadiget under leveringen.

Hvis du støder på problemer, der potentielt er relateret til Z-aksen, bedes du indsende en supportbillet, så vores kundesupportteam kan hjælpe dig med at fejlfinde problemet og levere løsninger.

Inkonsekvente ekstruderingsartefakter

Kunder tester vores ekstruders ydeevne ved hjælp af Mihais designmodelog efter den test fandt de trækornsartefakter på printets ydervæg. Dette problem findes i en eller anden grad hos de fleste ekstrudere med direkte drev på markedet, og vores R&D-team arbejder på at finde løsninger, der kan afhjælpe problemet.

Desværre er vi ikke sikre på, om dette artefakt kan elimineres fuldstændigt, og Mihais ekstruder-testmodel er en model, der viser dette artefakt meget mere udtalt sammenlignet med brug i det virkelige liv, hvor resultaterne kan være mindre synlige.

Hvis du støder på ekstruderingsartefakter eller -problemer, kan du åbne en supportbillet med detaljerede oplysninger om printkvalitet, den .3mf-fil, der blev brugt til printet, og billeder af resultaterne, så vores team kan give dig flere oplysninger om, hvordan du kan afhjælpe dette problem og få bedre printkvalitetsresultater.

MC Board blæserstøj

Den tidlige version af MC board-ventilatoren brugte olielejer, men lejefedtet kan fordampe med tiden og skabe friktion mellem akslen og lejet, hvilket resulterer i unormal støj. Der var et parti ventilatorer af mindre god kvalitet, som har forårsaget støj i en meget kort periode, og det undskylder vi.

For at løse problemet med den raslende lyd har vi introduceret nye MC board-ventilatorer med kuglelejestruktur, som erstatter ventilatorer med olielejer. Den opdaterede model af MC board-ventilatoren er også på lager i vores webbutik.

Hvis du opdager, at printerens MC-ventilator larmer unormalt meget, bedes du åbne en teknisk billet, så vil vores tekniske eftersalgssupport hjælpe dig med at løse problemet.

Kulstofstænger og bevægelse

X-aksens kinematiske par er et glidende friktionspar, der består af kulfiberstænger og grafitmuffer. Der er visse krav til paralleliteten af fuldkulstofskinnen og renheden af kulstofskinnens overflade. Vores produktion vil sikre parallelitet gennem fixturen.

Kulstofstængernes renhed påvirkes dog i høj grad af printmiljøet, især hvis du printer en masse ABS- eller ASA-filamenter. Flygtige stoffer vil ophobe sig i printeren og på carbonstængerne. Da bevægelsesmodstanden øges betydeligt, og printnøjagtigheden påvirkes (den cylinder, du printer, kan blive til en ellipse på grund af ophobning af snavs), skal kulstængerne og indersiden af lejerne rengøres manuelt med IPA i henhold til vores detaljerede wiki-artikel.

Systemet vil også minde dig om at rengøre kulstængerne rutinemæssigt, afhængigt af typen og hyppigheden af det filament, du printer.

Bemærk også, at vi ikke anbefaler, at du smører kulstængerne, da de ikke er beregnet til at blive smurt med fedt eller olie, og hvis du tilføjer smøremiddel, kan det skabe problemer med bevægelsen.

Printeren udløser strømafbryderen

Printerens sikkerhed i alle driftsindstillinger opfylder den nationale standard GB4341 og den europæiske standard IEC62368. For at opnå hurtig udskrivning og opvarmning er printerens varmeeffekt relativt stor, og det samme er lækstrømmen. X1 og P1P har en lækstrøm, der svarer til en typisk vaskemaskine.

Dette er især mærkbart, når mange printere bruger en AC-strømforsyning på mere end 200 V til at printe filamenter med høj temperatur. Vælg en afbryder med tilstrækkelig lækstrøm for at undgå dette problem.

Værktøjshovedet er monteret på X-aksesamlingen. Den holdes sammen af et glidende friktionspar, der består af kulfiberstænger og en grafitbøsning. For at sikre en jævn bevægelse skal det glidende friktionspar have en specifik pasningsafstand.

Fremstillingsprocessen tillader ikke et nul-tolerance mellemrum, hvilket får mellemrummet til at svinge lidt inden for et givet område.

Visse værktøjshoveder kan ryste lidt efter montering, men det er normalt og vil ikke påvirke printkvaliteten. Hvis du stadig oplever problemer med printkvaliteten, bedes du åbne en ticket for dette, og vores kundesupportteam vil hjælpe dig og finde en løsning, hvis det er nødvendigt.

Lidar-kalibrering med tekstureret plade

Vi kan se, at vores kunder udfører ekstruderingskalibreringsprocessen på den teksturerede PEI-plade, og det kan føre til, at der bruges dårligt kalibrerede værdier under print, og i nogle tilfælde problemer med vedhæftning. Vi vil gerne minde alle om, at man skal undgå at kalibrere ekstruderingen på den teksturerede PEI-plade.

En løsning på dette problem er at kalibrere et specifikt filament på en glat printoverflade som Cool Plate eller Engineering Plate, afhængigt af materialet. Når kalibreringen er færdig, gemmes værdien i printerens hukommelse, så du kan starte et print med den teksturerede plade og den gemte kalibrerede værdi. Efter en genstart nulstilles værdien til en specificeret standardværdi, så det kan være nødvendigt at gentage processen, hvis filamentet ændres, eller printeren genstartes.

Denne information gælder for X1-linjen og gælder ikke for P1P, hvor kalibreringen foretages manuelt.

Vedhæftning af varmebund

Vores kundesupportteam modtager henvendelser om problemer med heatbed-adhæsion, nogle gange i forbindelse med dårlig adhæsion, og i andre situationer er adhæsionen for høj. De fleste af problemerne skyldes en forurenet plade (olie, fedt, pladen er ikke rengjort korrekt), og i nogle tilfælde er der mindre produktionsfejl.

Vi anbefaler på det kraftigste at bruge varmt vand og rengøringsmiddel til rengøring af vores printoverflader, da det fungerer rigtig godt til at fjerne eventuelle forureninger fra overfladen. I nogle tilfælde kan IPA ikke affedte printoverfladen ordentligt, og i stedet for at rengøre den, kan olier eller fedt blive spredt på hele pladen og forårsage yderligere problemer.

Til Cool Plate og High-Temperature PEI-pladen anbefaler vi at påføre et tyndt lag af limstift over hele trykfladen for at sikre, at vedhæftningen ikke er for stærk. Dette lag lim fungerer som et slipmiddel, der forhindrer skader på pladen og sikrer en længere levetid for produktet.

A vedhæftningsprodukt med flydende lim blev lanceret for nylig, som er specielt formuleret til nem påføring og få rester, så vi anbefaler det på det kraftigste.

Som sædvanlig bedes du tjekke de detaljerede oplysninger om vores anbefalinger, der er anført på hver plades produktbeskrivelse for at sikre, at den bruges korrekt. Og hvis du støder på kvalitetsproblemer med vores plader, kan du åbne en supportbillet, så vores team kan give dig en løsning.

Slutnoter

Vi vil gerne takke alle for deres fortsatte støtte til at forbedre vores printere yderligere og undskylde over for kunder, der har modtaget mindre end perfekte maskiner. Vi vil gøre vores bedste for at løse alle dine problemer inden for kort tid.

Vores R&D-team arbejder hårdt på at forbedre softwarekvaliteten (firmware, Bambu Studio, Bambu Handy), og vores kundesupportteam forbedrer sig også og øger antallet af agenter for at forkorte den tid, der er nødvendig for at yde support.

Vi står bag vores produkter, og vores fokus er at levere en fremragende oplevelse i alle aspekter: Software, hardware og kundesupport.