Nyheder

Kraftfulde nye plugins og super printhastigheder med UltiMaker Cura 5.5 beta

ved Christian Oct 09, 2023

Powerful new plugins and super print speeds with the UltiMaker Cura 5.5 beta

Med den seneste udgave af UltiMaker Cura kan brugerne se frem til nemmere organisering af modeller på den virtuelle byggeplade, spændende nye plugin-funktioner og enorme hastighedsforbedringer for UltiMaker S-seriens printere!


Fordobl din 3D-printproduktivitet på printere i UltiMaker S-serien

Hos UltiMaker forsøger vi hele tiden at forbedre de maskiner, vi fremstiller. Ikke kun vores nyeste printere, men også dem, som vores brugere allerede har i hænderne. Denne Cura-udgivelse har gjort det muligt for os at fordoble 3D-printproduktiviteten for alle, der bruger vores printere i S-serien. med UltiMaker-materialer.

Hvorfor siger vi produktivitet i stedet for hastighed? Årsagen er, at det at sige, at vores printere nu er hurtigere, er at undervurdere, hvad denne opdatering opnår. Det er relativt nemt at printe dele hurtigere, men at gøre det uden at reducere printkvaliteten eller øge fejlraten er meget sværere. Med denne opdatering er det lykkedes os at gøre netop det. Udskrifter kan nu udføres på op til den halve tid, uden at det går ud over pålideligheden eller kvaliteten.

Som et eksempel ville det i Cura version 5.4 have taget 2 dage og 35 minutter at printe denne del i PETG på en S5 med en AA 0,4 mm printkerne:

Cura 5.4 hastighedseksempel

Men i Cura 5.5 vil det kun tage 1 dag, 5 timer og 25 minutter med det samme materiale, ekstruder og printer:

Cura 5.5 hastighedseksempel

Når vi tidligere har lavet forbedringer som denne, har det ofte været, fordi vi har testet og justeret vores printprofiler igen og igen for at finde den absolut bedste kombination af indstillinger. Det har vi også gjort her, men vi har også introduceret nye funktioner, der hjælper med at presse vores printere til deres yderste. Nogle af de mest bemærkelsesværdige er:

Optimerede printhastigheder til forskellige linjetyper

Ydervægge, indervægge og støtter printes alle ved forskellige hastigheder. Vi har optimeret printhastigheden for disse og andre linjetyper, samtidig med at vi har justeret accelerations- og decelerationsadfærden, når vi bevæger os mellem linjetyper. Som et resultat kan vi nu printe interne strukturer hurtigere uden at reducere den visuelle kvalitet eller de mekaniske egenskaber af din del.

Jævn intern vægføring

Tidligere blev indersiden af vægge printet ved hjælp af et diagonalt mønster, der resulterede i, at printhovedet udførte en rystende zig-zag-bevægelse under printningen. Dette er blevet ændret, så indersiden af væggene nu printes ved hjælp af lange, glatte linjer, som gør det muligt for printhovedet at nå højere hastigheder.

Undgå at infill krydser tæt på vægge

Der er foretaget justeringer, så infill ikke længere overlapper tæt på ydervægge. Overlappende infill nær vægge kan forårsage artefakter på overfladen af dit print, denne ændring forhindrer disse artefakter og reducerer også printhovedets vandring, hvilket øger printhastigheden.

Dette er blot nogle af de forbedringer, der blev foretaget for at gøre vores printere hurtigere i denne udgave. For den fulde liste, tjek udgivelsesnoterne på GitHub. Hastighedsforbedringerne vil variere betydeligt, afhængigt af hvilket materiale, dysestørrelse eller model du bruger. De største forbedringer kan ses, når du printer store modeller, og når du printer flere modeller på samme tid.


AA 0,8 mm-printkerner får intelligente profiler samt hastigheds- og kvalitetsforbedringer.

AA 0,8 mm printprofilerne til UltiMaker PLA, Tough PLA, PETG og ABS er blevet optimeret til både hastighed og printkvalitet, og de har fået adgang til anbefalede intent-profiler.

Cura intent-profiler

En af de nemmeste måder at printe flere dele på kortere tid på en UltiMaker-printer har altid været at bruge en større dysestørrelse. 0,4 mm dyser er blevet noget af en industristandard, og derfor har vores 0,4 mm printkerner længe været vores mest populære. Men vi tilbyder også 0,8 mm printkerner, og for mange brugere vil disse være et bedre valg.

Som nævnt betyder overgangen til en større dysestørrelse meget hurtigere printhastigheder med den ulempe, at dine dele vil have mere fremtrædende laglinjer og derfor måske ikke ser så pæne ud. Men helt tilbage ved udgivelsen af Cura 5.0 blev der frigivet en ny slicing-motor, der muliggjorde variabel linjebredde. Det resulterede i forbedret printkvalitet ved print af tynde vægge og fine detaljer. Hvad mange måske ikke har indset, er, at det nu også er muligt at printe med en 0,8 mm printkerne og stadig få en fantastisk printkvalitet. Hvis du er på udkig efter den absolut bedste printkvalitet, er en 0,4 mm printkerne stadig det bedste valg, men hvis hastighed er en prioritet, er en 0,8 mm printkerne det bedre værktøj.

Vores nye 0,8 mm printprofiler gør det nemmere end nogensinde, så du kan vælge den profil, der matcher dine krav (Visual, Engineering eller Draft) og derefter printe i tillid til, at du bruger pålidelige printprofiler, der er professionelt indstillet til dine behov. Og endnu bedre, med den kombinerede effekt af at gå fra en 0,4 mm til en 0,8 mm printkerne og de andre hastighedsforbedringer i denne udgivelse, vil du opdage, at det er muligt at printe store dele på mindre end den halve tid!


Kraftfulde nye motor-plugins

Denne udgivelse indeholder en stor ny tilføjelse til Cura, som vil give brændstof til forbedringer i de kommende år: engine plugins med kraftfulde nye muligheder!

Siden 2015 har Cura givet medlemmer af fællesskabet mulighed for at oprette plugins, der tilføjer ny funktionalitet til Cura eller udvider eksisterende funktionalitet. I årenes løb har vi forbedret vores pluginsystem for at gøre det nemmere at oprette og dele plugins. I dag kan du finde og downloade snesevis af plugins gennem UltiMaker Markedsplads og det er der mange, der har gjort, idet nogle af vores mest populære plugins er blevet downloadet millioner af gange!

Eksempler på populære plugins er Guide til indstillinger der tilføjer yderligere kontekst til de over 600 indstillinger i Cura, og pluginet OctoPrint-forbindelse som giver dig mulighed for at bruge den populære OctoPrint-webgrænseflade til fjernprint og overvågning.

Indtil nu har funktionaliteten af plugins været begrænset til at manipulere dine dele før udskæring og UI-tweaks. Alt, hvad der sker, efter at du er begyndt at udskære din del, kunne ikke ændres. Med andre ord, hvis Cura var en bil, ville plugins give brugerne mulighed for at ændre malingen, skifte fælgene på dækkene og måske endda skifte sæderne ud med noget mere fancy. Men alt under motorhjelmen var forbudt område. Man kunne få bilen til at se bedre ud, endda føles bedre, men den ville stadig køre på samme måde.

Med de nye plugin-funktioner i denne udgave har det ændret sig. Det er nu muligt fundamentalt at ændre, hvordan Cura fungerer, ved at interfacere med slicing-motoren i hjertet af Cura. Det giver plugins mulighed for at tilføje nye indstillinger, ændre eksisterende indstillinger og ændre, hvordan Cura opfører sig, når en model skæres i skiver. Resultatet er mere kraftfulde plugins med en meget bredere vifte af muligheder. Nogle eksempler på den slags funktionalitet, som brugerne kan tilføje med disse nye plugins, omfatter:

  • Maling på understøtninger: Ved at kombinere de nye og eksisterende plugin-funktioner vil det være muligt at skabe et plugin, der giver dig mulighed for manuelt at tagge områder, som kræver understøtninger.
  • Versionsnummer i print: Det er muligt at lave et plugin, der ændrer hudområdet på lag 0, så det får et versionsnummer eller en anden brugerdefineret tekst, der vises i bunden af modellen, når den printes.
  • Tekstur Du kan bruge et plugin til at give din model en brugerdefineret tekstur præget på overfladen.

Dette er blot nogle af de utallige muligheder, der åbnes op for med motor-plugins. Som det altid har været tilfældet, skal plugins stadig godkendes, før de føjes til Marketplace, så det er usandsynligt, at et plugin vil være farligt, men det er vigtigt at være opmærksom på, at Curas forventede opførsel kan ændre sig drastisk, når du installerer motorplugins.


Det er lettere at duplikere og organisere modeller på din byggeplade

Cura 5.5 gitterfunktion

Der er tilføjet to nye forbedringer, som gør det nemmere end nogensinde at fylde din byggeplade med modeller og organisere dem effektivt.

Den første er, at du nu kan kopiere dine modeller ved hjælp af de samme kopier-og-indsæt-genveje, som når du kopierer tekst. Bare vælg den model, du vil kopiere, og tryk Ctrl+C og derefter Ctrl+V (Command+C og Command+V på Mac) så mange gange, du vil, for at lave flere kopier af din model. Hver ekstra forekomst af din model vil blive placeret på din byggeplade, som om det var en ny model, der blev indlæst i Cura, med den ekstra fordel, at alle ændringer, der foretages i din originale del, såsom at ændre størrelsen, også vil blive afspejlet i alle duplikatmodeller. Hvis du højreklikker på din del, får du også genvejene til at kopiere/indsætte frem i kontekstmenuen.

Den anden ændring er, at du nu kan organisere flere modeller på byggepladen ved hjælp af en gitterformation. Når du multiplicerer din del, eller når du bruger den nye copy/paste-funktion, vil delene nu blive placeret i et gittermønster. Der er også en ny mulighed i kontekstmenuen (eller når du trykker Ctrl+Shift+R), som vil arrangere alle forekomster af din model i et gittermønster.

Disse to funktioner kombineret gør det meget nemmere at fylde din byggeplade med prints og holde dem organiseret, mens du gør det!


Yderligere forbedringer

Følgende forbedringer er også blevet implementeret i Cura 5.5 beta-udgaven:

  • En donationsknap blev tilføjet, så brugerne kan hjælpe med at finansiere Curas open source-udvikling.
  • En ny Apple Mac-udgave af Cura er nu tilgængelig for brugere med ARM-processorer.
  • Talrige fejlrettelser


Giv os din feedback

Download den nyeste version, og begynd at opdage nye 3D-printmuligheder med det samme. Material interlocking er en banebrydende ny funktion, og vi vil meget gerne vide, hvordan du bruger den. Gå til UltiMaker-fællesskabsside for at give os din feedback.