Nyheder

Kraften i Gyroid Infill i 3D-printning: Styrke, effektivitet, præcision

ved Christian Sep 14, 2023

The Power of Gyroid Infill in 3D Printing: Strength, Efficiency, Precision

Forbedr dine 3D-prints med gyroid infill, en struktur, der styrker, gør lettere og forbedrer designet. Denne guide dækker fordele, strategier og anvendelser for at hjælpe dig med at opnå de bedste resultater.

Du vil lære mere:

 • Hvad er gyroid infill?
 • Fordele ved gyroid infill
 • Sådan bruger du gyroide infill

Hvad er en gyroide?

En gyroide er en fascinerende matematisk form kendt som en tredelt periodisk minimal overflade. Den blev opdaget af fysikeren Alan Schoen i 1970 og er siden blevet et populært udfyldningsmønster i 3D-print.

For at forstå en gyroide skal du forestille dig et komplekst netværk af snoede og indbyrdes forbundne rør. Disse rør danner et gentagende mønster, der strækker sig uendeligt i alle retninger uden at krydse eller overlappe hinanden. Resultatet er en kontinuerlig gitterstruktur, der udfylder rummet på en unik og fængslende måde.

Gyroid-mønsteret udviser en bemærkelsesværdig balance mellem kompleksitet og symmetri. Det har selvreplikerende motiver, der skaber et indviklet og indbyrdes forbundet gitter. Det er denne indviklede geometri, der giver gyroid infill sine enestående egenskaber.

Selvom det kan være kompliceret at forstå de matematiske detaljer i en gyroide, forenkler 3D-printsoftware processen med at skabe dette mønster automatisk. Ved at udnytte kraften i intelligent 3D-printsoftware kan du nemt implementere gyroid infill og udnytte dets unikke egenskaber til dine 3D-prints.

Gyroid-form
Digital model af en gyroid-struktur

Forståelse af Gyroid Infill:

Gyroid infill-mønsteret er kendt for sit exceptionelle forhold mellem styrke og vægt. På grund af den indviklede sammenlåsende geometri giver det fremragende bæreevne, hvilket gør det ideelt til dele, der kræver holdbarhed og modstandsdygtighed. Uanset om du laver prototyper af funktionelle komponenter eller komplicerede kunstværker, sikrer gyroid infill, at dine print kan modstå tidens tand.

Ud over sin styrke er gyroid infill kendt for sin materialeeffektivitet. Ved at udnytte de indbyrdes forbundne kanaler reducerer det materialeforbruget uden at gå på kompromis med den strukturelle integritet. Denne egenskab er især fordelagtig, når man printer større objekter, der kan blive alt for tunge og bruge store mængder materiale, eller når omkostningseffektiv produktion er en prioritet. Med gyroid infill kan du opnå lette 3D-print og samtidig minimere spild, hvilket gør det til et miljøvenligt valg til bæredygtig produktionspraksis.

Gyroid infill er et godt valg til at skabe visuelt tiltalende 3D-print takket være det indviklede og organiske mønster. De sammenflettede rør skaber en fascinerende visuel effekt, der giver dine 3D-prints et unikt præg. Det kan være særligt iøjnefaldende i 3D-print, der er skåret uden vægge, så gyroidefyldet bliver helt synligt.

Syv stykker til Gyroid Infill

Fordele ved Gyroid Infill i 3D-print:

Lav forvridning:

I modsætning til andre infill-mønstre giver de buede linjer i gyroid infill ikke en bestemt retning for plastkrympning. Denne unikke egenskab hjælper med at fordele spændinger og kræfter jævnt over hele printet, hvilket reducerer sandsynligheden for vridning. Ved at eliminere den retningsbestemte bias forbedres den overordnede stabilitet og dimensionelle nøjagtighed af 3D-printede objekter.

Forbedret styrke og strukturel integritet:

Gyroid infill udviser exceptionel styrke og strukturel integritet på grund af sin sammenlåsende gitterstruktur. Det komplekse netværk af indbyrdes forbundne kanaler fordeler kræfterne jævnt over hele printet, hvilket minimerer risikoen for svigt og forbedrer den overordnede stabilitet. Det gør gyroid infill velegnet til bærende applikationer, der kræver holdbarhed og modstandsdygtighed over for eksterne kræfter.

Betydelig vægtreduktion:

En af de fremtrædende fordele ved gyroid infill er dets evne til at opnå en betydelig vægtreduktion i 3D-printede objekter. Den indviklede gitterstruktur optimerer materialeforbruget og skaber en let, men alligevel robust indre ramme.

Materialeeffektivitet og omkostningsbesparelser:

Gyroid infill er yderst effektivt med hensyn til materialeforbrug. De sammenkoblede kanaler og det indviklede gittermønster reducerer mængden af materiale, der kræves til udfyldningen, hvilket minimerer materialespild og sænker omkostningerne. Dette er især værdifuldt, når man arbejder med dyre materialer eller materialer i store mængder, da gyroid infill maksimerer materialeeffektiviteten uden at gå på kompromis med styrken eller den strukturelle integritet.

Forbedret varmeafledning:

Den gyroide gitterstruktur giver fremragende varmeafledningsegenskaber. De sammenkoblede kanaler giver mulighed for effektiv luftgennemstrømning, hvilket hjælper med køleprocessen under printning. Forbedret varmeafledning hjælper med at forhindre vridning, deformation eller andre termiske problemer, hvilket resulterer i mere pålidelige og dimensionelt nøjagtige print.

Forbedret fleksibilitet og slagfasthed:

Den indviklede gitterstruktur i gyroid infill giver en unik fordel med hensyn til fleksibilitet og slagfasthed. Gitterets sammenlåsning giver mulighed for kontrolleret bøjning og absorption af energi ved stød, hvilket gør 3D-printede dele mere modstandsdygtige over for brud eller revner. Denne egenskab er gavnlig for dele, der udsættes for stress eller kræver en vis grad af fleksibilitet, såsom beskyttelsesetuier, sportsudstyr eller bærbart tilbehør.

Fremragende filamentflow:

Det gyroide udfyldningsmønster giver et jævnt og ensartet filamentflow under printningen. De kontinuerlige, sammenkoblede kanaler muliggør effektiv materialefordeling, hvilket reducerer risikoen for tilstopning eller inkonsekvent ekstrudering. Dette resulterer i forbedret 3D-printkvalitet, nøjagtighed og pålidelighed, hvilket bidrager til vellykkede print med færre defekter eller problemer.

Ved at udnytte disse fordele, gyroid infill nye muligheder inden for 3D-print, hvilket giver mulighed for stærkere, lettere, mere omkostningseffektive og visuelt tiltalende print.

Forskellige udfyldningsmønstre
Forskellige udfyldningsmønstre

Ulemper ved Gyroid Infill i 3D-printning:

Selvom gyroid infill giver mange fordele, er det vigtigt også at overveje de potentielle ulemper:

Længere tid til udskæring

Hvert lag skal beregnes minutiøst og mappes til de indbyrdes forbundne kanaler i gyroid infill. Derfor skal slicing-softwaren behandle flere data og udføre yderligere beregninger, hvilket resulterer i længere slicing-tider.

Begrænset kontrol over den interne geometri:

Gyroidegitterets komplekse natur kan gøre det vanskeligt at inkorporere specifikke interne funktioner eller strukturer i printet. I modsætning til gitterudfyldningsmønstre kan gyroidudfyldning begrænse muligheden for at skabe præcise interne geometrier eller inkorporere funktionelle funktioner såsom interne kanaler eller rum. Hvis dit print kræver præcise indvendige designs eller specifik funktionalitet, er gyroid infill måske ikke den bedste løsning.

Reduceret transparens og visuel klarhed:

Hvis du ønsker gennemsigtighed eller visuel klarhed i dit print, er gyroid infill måske ikke det bedste valg. Den komplekse struktur i gyroid infill kan blokere for lystransmission og resultere i reduceret transparens. Denne begrænsning er muligvis ikke egnet til anvendelser, der kræver optisk klarhed eller evnen til at se gennem det 3D-printede objekt.

Hvis du forstår disse potentielle ulemper, kan du træffe informerede beslutninger, når du vælger infill-mønstre til dine 3D-prints.

Vindmøllevinge med Gyroid-infill
Ph.d.-studerende ved TU Berlin forsker i design af rotorblade til vindmøller ved hjælp af 3D-printede prototyper produceret på en BigRep ONE. Da forholdet mellem styrke og vægt var afgørende, var gyroid infill en fremragende løsning til stærke letvægtsdele.

Anvendelser og brugsscenarier:

Alsidigheden ved gyroid infill åbner op for en bred vifte af anvendelser, hvor dets unikke egenskaber kommer til sin ret. Her er et par områder, hvor gyroidefyld har vist sig at være særligt fordelagtigt:

Funktionelle prototyper:

Når man laver prototyper til funktionstest, giver gyroid infill den perfekte balance mellem styrke, vægtreduktion og materialeeffektivitet. Det sikrer, at prototyperne kan modstå strenge tests, samtidig med at materialeomkostningerne minimeres.

Mekaniske komponenter:

Dele, der kræver holdbarhed, stabilitet og modstandsdygtighed over for ydre kræfter, har stor gavn af gyroid infill. Uanset om det er tandhjul, beslag eller strukturelle understøtninger, forbedrer gyroid infill disse komponenters samlede ydeevne og levetid.

Letvægtskonstruktioner:

Industrier som rumfart, bilindustri og robotteknologi kræver ofte letvægtskomponenter for at forbedre ydeevne og effektivitet. Gyroid infill hjælper med at nå disse mål ved at reducere vægten uden at gå på kompromis med styrke eller strukturel integritet.

Kunstneriske og dekorative tryk:

Den visuelt fængslende karakter af gyroid infill gør det til et fremragende valg til kunstneriske og dekorative prints. Fra indviklede skulpturer til visuelt tiltalende kunstværker tilføjer gyroid infill en unik æstetisk dimension til de færdige tryk.

3D-printet bakke lavet med Gyroid-infill
3D-printet bakke lavet uden vægge

Implementering og tips til brug af Gyroid Infill:

Nu hvor vi har udforsket fordele og ulemper ved gyroid infill, lad os dykke ned i implementeringen og nogle tips til at opnå de bedste resultater:

 1. Software og Slicer-indstillinger:
  For at udnytte gyroid infill effektivt skal du sikre dig, at din 3D-printsoftware og slicer understøtter dette infill-mønster. De mest populære slicersoftware, såsom Cura, Simplify3D eller BigRep BLADEtilbyder gyroid infill som en mulighed. Vælg gyroid infill-mønsteret, og juster infill-tætheden efter dine behov. Ved at eksperimentere med forskellige tætheder kan du finde den optimale balance mellem styrke og materialeforbrug.
 2. Printretning:
  Overvej retningen af dit print, når du bruger gyroid infill. Retningen kan påvirke styrken og den overordnede ydeevne af det 3D-printede objekt. For dele, der kræver øget styrke i en bestemt retning, skal du orientere printet i overensstemmelse hermed. Test og analyse af bæreevnen i forskellige retninger kan hjælpe med at optimere ydeevnen af dine print.
 3. Udfyldningstæthed:
  Tætheden af gyroid infill bestemmer mængden af anvendt materiale og påvirker printets strukturelle integritet. Højere udfyldningstæthed resulterer i stærkere print, men kræver mere materiale. Omvendt reducerer lavere udfyldningstæthed materialeforbruget, men kan ofre noget styrke. Det er afgørende at finde den rette balance mellem infilldensitet og materialeeffektivitet. Overvej de specifikke krav til dit print for at bestemme den optimale infill density.
 4. Eksperimentér og gentag:
  Som med enhver 3D-printteknik er det vigtigt at eksperimentere, gentage og teste dine print. Juster udfyldningstætheden, printretningen og andre parametre for at finde de optimale indstillinger til din specifikke applikation. Denne iterative tilgang vil hjælpe dig med at finjustere dine print og opnå den ønskede balance mellem styrke, vægtreduktion og æstetik.

Konklusion:

Gyroid infill giver en lang række fordele inden for 3D-printningherunder

 • forbedret styrke,
 • betydelig vægtreduktion,
 • materialeeffektivitet,
 • forbedret printkvalitet,
 • og alsidige anvendelsesmuligheder.

Den sammenlåsende struktur giver overlegen strukturel integritet, hvilket gør den ideel til funktionelle prototyper, mekaniske komponenter og letvægtskonstruktioner.

For at udnytte gyroid infill effektivt skal du sikre dig, at din software og slicer understøtter dette infill-mønster, og justere infill-tætheden og printretningen, så den opfylder dine specifikke krav.

Eksperimenter, test og gentagelser er nøglen til at opnå optimale resultater med gyroid infill.

Brug af gyroid infill kan forbedre styrken, effektiviteten og udseendet af dine 3D-printede objekter betydeligt. Uanset om du er hobbyist, ingeniør eller designer, kan inkorporering af gyroid infill i din 3D-printproces åbne op for nye muligheder og give mulighed for innovative anvendelser.

Vil du vide endnu mere om Gyroid Infill?

Udforsk den innovative brug af gyroide strukturer i vindmølleproduktion og biomedicinske anvendelser med eksperten Jurg Abba fra TU Berlin. Gå ikke glip af det, se webinaret nu:
DEN 3D-PRINTEDE GYROIDE: FORBEDRING AF STRUKTURELT KRÆVENDE ANVENDELSER.

Om forfatteren:

Dominik Stürzer <a style="color: #0077b5" href="https://www.linkedin.com/in/dominik-stuerzer/" target="_blank" rel="noopener"><i class="fab fa-linkedin"></i></a>

Dominik Stürzer

Leder af Growth Marketing

Dominik er maskiningeniør, og hans passion for at dele viden fik ham til at skabe indhold. Hans første 3D-print startede på universitetet. Dengang var 3D-printerne store udenpå og små indeni. Med BigRep er maskinerne endelig store i deres muligheder.