Nyheder

Koehler Group fremmer innovation og udlåner en storformat 3D-printer fra BigRep til MakerSpace

ved Christian Sep 14, 2023

Koehler Group Promotes Innovations and Lends MakerSpace a Large Format 3D Printer from BigRep

Koehler Group har i en årrække ydet støtte til nystartede virksomheder. I tråd med dette annoncerede virksomheden for nylig et strategisk partnerskab med UnternehmerTUM, Europas førende center for forretningsskabelse og innovation, som blev grundlagt af Susanne Klatten i 2002. Som en del af dette opstartssamarbejde har Koehler Invest nu udlånt en BigRep PRO 3D-printer til UnternehmerTUM's MakerSpace i et år. BigRep er en af verdens førende virksomheder inden for 3D-print i stort format, som kan bruges til at fremskynde innovationsprocesser og øge fleksibiliteten og digitaliseringen i produktionsprocesser.

Inspiration til den næste generation af opfindere og start-ups

MakerSpace fra UnternehmerTUM er et højteknologisk værksted med afdelinger i Garching og München, som giver studerende, fagfolk, start-ups og uafhængige iværksættere adgang til innovative produktionsteknologier. BigRep PRO 3D-printeren vil være at finde på Munich Urban Colab og følge i fodsporene på BigRep ONE, som findes på UnternehmerTUM's campus i Garching.

Kai Furler, CEO for Koehler Group, understregede:

"Med det nye strategiske partnerskab med UnternehmerTUM er det vores mål at støtte og fremme banebrydende innovationer, især inden for vores kerneforretningsområder papir og vedvarende energi. 3D-printeren i stort format fra BigRep vil vise sig at være et uvurderligt værktøj til nye produktinnovationer fra start-ups."

Letter produktionen af prototyper og små serier

Koehler Group købte BigRep PRO og har udlånt den gratis til Makerspace i et år. Systemet, som er udviklet til industrielle anvendelser, gør det muligt at producere prototyper og større serier af dele, og det giver opfindere og udviklere mulighed for at udvikle og bringe teknologier hurtigere på markedet. Tidligere spin-offs fra MakerSpace omfatter Curfboard der laver surfskateboards, vertical farming fra Agrilutionog ubemandede fly fra HORYZN. BigRep PRO giver nystartede virksomheder mulighed for at gå nye veje og finde svar på nogle af tidens mest presserende spørgsmål.

Dr. Sven Thate, administrerende direktør for BigRep, forklarer:

"Produkt- og udviklingscyklusser bliver kortere og kortere. Samtidig bliver produkterne mere og mere agile, forbedres hele tiden og gøres klar til markedet takket være hurtige iterationer. Vores storformatløsninger til additiv produktion giver fleksibiliteten til at printe prototyper og forme, f.eks. til fremstilling af kulfiberforstærkede dele, samt produktionsværktøjer og små serier til markedslancering."

Makerspace

BigRep PRO tilbyder en række automatiserede funktioner til nem, hurtig og høj kvalitetsproduktion af store plastdele, både med biobaserede og fiberforstærkede materialer. MakerSpace giver start-ups og opfindere en professionel infrastruktur til at forvandle deres egne ideer til prototyper på kort tid.

Florian Küster, administrerende direktør hos MakerSpace GmbH fra UnternehmerTUM siger:

"Faciliteterne sparer teams for tid og penge i udviklingen, hvilket reducerer risikoen for nye start-ups. Koehler understøtter med succes vores økosystem for innovation, og med BigRep PRO er vi særligt tilfredse med den seneste tilføjelse til 3D-print i storformat i vores maskinpark."

Den 16. december blev 3D-printeren officielt overdraget til MakerSpace for et år med repræsentanter fra alle parter til stede. Få mere at vide om BigRep PRO her.

Om Koehler-gruppen

Koehler Group blev grundlagt i 1807 og har været familiedrevet siden da og frem til i dag. Koncernens kerneaktivitet er udvikling og produktion af specialpapir af høj kvalitet. Det omfatter bl.a. termopapir, spillekortkarton, bordskånere, finpapir, selvkopierende papir, genbrugspapir, dekorationspapir, træmassekarton, sublimeringspapir og siden 2019 også innovativt specialpapir til emballageindustrien. I Tyskland beskæftiger Koehler-koncernen omkring 2.500 mennesker på fem produktionssteder med yderligere tre steder i USA. Koncernen opererer internationalt med en eksportandel på 70 % i 2021 og har en årlig omsætning på omkring 1 milliard euro.

Som en energiintensiv virksomhed investerer Koehler i vedvarende energiprojekter som vindenergi, vandkraft, fotovoltaik og biomasse med sin Koehler Renewable Energy-forretningsenhed. Koehler-koncernen har sat sig som mål at producere mere energi fra vedvarende kilder inden 2030, end der kræves til papirproduktionen.

Derudover er Koehler med sin forretningsenhed Koehler Innovative Solutions dedikeret til at udvikle nye forretningsområder uden for specialpapirproduktion og energiproduktion.

Find flere oplysninger på: https://www.koehler.com

Om BigRep

BigRep er en global leder inden for FFF 3D-print i stort format og stræber efter at transformere brugernes produktivitet og kreativitet med brugervenlige additive produktionsløsninger. BigReps tyskudviklede 3D-printere hjælper virksomheder med at fremskynde innovation og nytænke produktion, så ingeniører, designere og producenter fra start-ups til Fortune 100-virksomheder kan gå hurtigere fra prototyper til produktion og få deres produkter først på markedet. Gennem samarbejde med strategiske partnere - herunder BASF, Bosch Rexroth, Etihad Airways og Deutsche Bahn - fortsætter BigRep med at udvikle komplette additive produktionsløsninger, der omfatter industrielle 3D-printere, software, avancerede materialer og tjenester. BigRep blev grundlagt i 2014 og har hovedkvarter i Berlin med kontorer og tekniske centre i Boston, Singapore og Shanghai.

Om MakerSpace

 MakerSpace er et offentligt tilgængeligt højteknologisk værksted, som giver ambitiøse start-ups, selvstartere og kreative adgang til maskiner, værktøj og software samt et kreativt fællesskab. Værkstedet åbnede i 2015 som et datterselskab af UnternehmerTUM, Europas største center for innovation og forretningsskabelse, og giver et rum, hvor ideer og innovationer kan bringes til live i form af prototyper og små serier. Der er forskellige arbejdsområder til rådighed, herunder maskin-, metal- og træværksteder samt tekstil- og elektronikforarbejdningsområder. Med 3D-printere, laserskærere og vandstråleskæremaskiner kan man fremstille nye forme og bearbejde alle materialer. MakerSpace tilbyder uddannelse og konsulenttjenester samt arrangementer for medlemmer for at give støtte og netværksmuligheder.

MakerSpace har to lokaliteter, 1500 m² på forskningscampus i Garching og siden 2021 1200 m² i opstartscentret Munich Urban Colab i hjertet af Münchens kreative kvarter.

Find ud af mere på https://maker-space.de/presse/