Nyheder

Julegaver fra Bambu Lab

ved Christian Sep 14, 2023

Christmas Gifts from Bambu Lab

Julen er over os, så vi synes, det ville være passende for os at tage del i denne tradition og give vores kunder noget at se frem til i form af to gaver. Vi vil udgive en større softwareopdatering, der vil indeholde en masse fantastiske nye funktioner, sammen med en særlig sæsonmodel skabt af vores meget talentfulde designteam.

Vores mest ambitiøse softwareopdatering til dato!

Vi har fra starten brugt meget tid og mange kræfter på hardwareudvikling, men inden for 3D-print er softwareudvikling lige så vigtig, hvis ikke vigtigere. Efter at vi lancerede X1 og X1C tilbage i juni, brugte softwareudviklingsteamet de første par måneder på at arbejde i døgndrift for at fejlsøge softwaren og sikre stabiliteten af printerens hovedfunktioner. Jeg kan forsikre dig om, at vores ambition for 3D-printersoftware er mere end blot at have en stabil og funktionel printer. I de sidste to måneder er den kedelige opgave med at debugge en lang liste af nødsituationer langsomt blevet mindre. Derfor begyndte vi at skifte fokus tilbage til vores oprindelige ønskeliste, den der lyder "Lad os gøre dette, så vi kan skubbe 3D-printning yderligere". Den kommende store opdatering af vores softwarepakke (Bambu Studio V1.4, Printer Firmware U3, AMS Firmware V5, Handy 1.0.6 og den nyeste cloudtjeneste) er det første skridt på vores spændende rejse mod at tage 3D-printning til fremtiden.

At gøre det muligt for alle at skabe deres egne modeller.

Studio V1.4 vil gøre det meget nemmere at skabe din egen unikke model, selv hvis du ikke har nogen CAD-færdigheder. Billeder, der er konverteret til SVG'er, kan nu importeres i Studio. Det betyder, at sammen med den nyeste tekstgraveringsfunktion, som er forbedret af Arachne-motoren (attribut til Cura), har det aldrig været nemmere at skabe dine egne modeller, såsom badges, navneskilte og meget mere.

1
Du kan nu konvertere billeder til SVG og importere dem i studiet.

AMS får et boost

Har du for mange spoler liggende med lidt filament tilbage i, og vil du gerne gøre dem alle færdige uden at bekymre dig om, at dit print bliver afbrudt? AMS skifter nu automatisk til den samme filamenttype, når den aktuelle spole, du bruger, er færdig. Bambu-filamenter identificeres automatisk af AMS sammen med den resterende kapacitet på en spole, som også måles automatisk efter denne opgradering. For tredjepartsfilamenter skal du blot sikre dig, at de filamenter, der bruges, er indstillet til at være de samme i brugergrænsefladen, dvs. at to ruller i AMS er indstillet til at være den samme leverandør, materiale og farve. Fugtighedssensoren er nu aktiveret, så du kan overvåge kammerets miljø via printerens brugergrænseflade eller Bambu Handy og Bambu Studio på afstand.

Streaming fra printeren via OBS live video

Del glæden ved 3D-print med andre i realtid! Du kan nu streame printerens interne webcam direkte gennem OBSså du kan engagere dit publikum ét lag ad gangen!

Sikkerhed og privatliv

I sidste måned blev der rejst en bekymring for netværkssikkerheden, og siden da har vi mobiliseret softwareteamet til at arbejde sammen med mange venner over hele verden for at forbedre sikkerheden i hele systemet. Her er en kort liste over de forbedringer, der er sket i løbet af de sidste tre uger.

  1. HTTPS-protokoller er blevet håndhævet på kommunikationen mellem cloud og klienter.
  2. Videoer og billeder, der sendes til Handy og Studio, er nu krypteret med DTLS.
  3. Vi har aktiveret TLS for al adgang fra klienter til skyen.
  4. Du kan nu fjerne al din printhistorik fra skyen.
  5. Når privat tilstand er aktiveret i APP'en, vil skyen ikke gemme nogen historik.

Ikke kun en model, men et helt projekt

Når du opgraderer din 3D-udskrivning fra en enkeltfarvet del til et fuldt flerfarvet projekt med flere plader, bliver det en meget mere udfordrende opgave at organisere processen. Du har ikke lyst til at bruge tid på at male delene spredt på forskellige plader og derefter skulle visualisere, hvordan den samlede model kommer til at se ud. Der er så mange dele involveret i nogle modeller, at det kan gøre det til en meget kedelig opgave at organisere; sortere hver del efter navn, muligvis endda mangle en del eller to, gruppere delene med deres respektive farver eller materialer for at minimere rensningsaffald og printtid, strømline processen med at printe en plade ad gangen uden behov for at gå tilbage for at skære modellen, uploade osv.

I det nyeste Bambu Studio kan du male modellen, når den er samlet, for at reducere gætterier. Derefter skal du blot bruge Auto Arrange-funktionen og organisere delene på den mest ideelle måde for at minimere printtid og rensning. Du kan også skære hele projektet i skiver og sende det til printeren på én gang, og så bare printe dem ud en efter en fra printeren. Ud over alle disse 3DP-relaterede funktioner kan vores 3MF-modelfil indeholde licensoplysninger, BOM-liste, monteringsvejledning og billeder, så du bare kan nyde dit projekt.

Alle disse funktioner vil blive demonstreret i vores anden julegave, Bambu-julehytten.

Bambu-julehytte

1

Denne sæsonbetonede model har 113 dele og printes som standard i 6 farver, der lægges på 9 separate plader. Der var engang, hvor et projekt af denne størrelse krævede en vis mængde mod for at begynde at forberede og skære i skiver, for slet ikke at tale om at printe det. Nu, med Bambu Labs hardware og software, kan du færdiggøre printet inden for to dage og tilpasse farverne efter din smag. Du kan endda tilpasse teksten og logoet!

1
I Assembly View-tilstanden kan du blot vælge en del og trykke på nummeret på filamentet for at farve den pågældende del. ‌ ‌
1
Vi har efterladt en tom plade i modellen, så du kan skrive din egen tekst.
1
I visningen projektet kan du finde billedet, styklisten og monteringsvejledningen.


Bambu Julehytte udkommer med Bambu Studio V1.4 i 3MF-format. Den er færdigskåret, færdigfarvet med billeder, en samlevejledning og BOM, alt sammen indbygget, så du er kun et par klik fra at printe den, og du har fuld frihed til at tilpasse den efter din egen smag.

En sidste ting: Vi har hørt gode nyheder fra vores logistikpartner om, at nogle containere ankommer tidligt til de lokale lagre. Så i nogle lande vil P1P blive leveret tidligt, før jul. Og X1 vil være på lager i mange lande fra denne måned. Her er tabellen over ETA for alle de forudbestilte enheder.

1


Glædelig jul og godt nytår!