Nyheder

Sådan udgiver Lockcard nye produkter hver måned med SLS 3D-printning

ved Christian Sep 26, 2023

How Lockcard Releases New Products Each Month With SLS 3D Printing
Lockcard er kendt for sine tegnebøger med de mindst mulige dimensioner.

Lockcard er kendt for at skabe pungdesigns, der kan rumme den maksimale mængde genstande på den minimale mængde plads.

Lockcard er en hurtigt voksende startup med base i det sydlige Tyskland, som har til formål at udvikle punge med de mindst mulige dimensioner. Medstifter Aaron Rau var frustreret over manglen på punge, der var elegant designet og til at betale, men som alligevel ikke optog for meget plads i lommen. Det var sådan, Lockcard Wallet blev født. Siden udgivelsen af nøglepladentidligere kendt som lockcard, i 2020, har de udviklet en række andre moduler, såsom kontantrum og AirTag-udvidelser, og de har solgt over 100.000 produkter.

Lockcards mål er konstant at innovere, så de har sat sig selv den udfordring at lancere et nyt modul hver måned. For at imødekomme de høje volumenkrav til denne udfordring er de afhængige af et arsenal af prototypemaskiner, som de har udvidet over tid. Fra 2020 voksede de fra én FDM 3D-printer til tre SLS 3D-printere i Fuse-serien, 16 FDM 3D-printere, en Form 3+ SLA 3D-printerog en række andre prototypemaskiner. Disse forskellige maskiner, og mere specifikt Fuse-printerehar gjort det muligt for virksomheden at forblive fleksibel og innovativ.

Lockcards første produkt, nøglepladen, blev lanceret i 2020 og fungerede som en skabelon for deres mange kommende innovative produkter.

Aaron Rau, medstifter, CEO og leder af produktteamet hos Lockcard, guidede os gennem produktionsprocessen, og hvordan 3D-print gør det muligt for dem at gå fra prototyper til produktion på rekordtid.

Hos Lockcard er Fuse Series SLS 3D-printere en vigtig del af forretningsmodellen; de bruges som prototypeværktøjer, men også til at producere dele til slutbrug, der sælges til kunder.

Produktudviklingsprocessen starter altid med en idé. Men hos Lockcard bliver de trin, der følger efter denne idé, fremskyndet takket være printerne i Fuse-serien. Rau siger, at når de først har udviklet CAD-modellen, er prototyping-processen meget hurtig. De kan printe mange iterationer af det samme projekt takket være det store byggekammer i Fuse SLS 3D-printeren og gå videre til den endelige produktion betydeligt hurtigere, end hvis de brugte forskellige produktionsmetoder til de forskellige produktionstrin.

Det store byggekammer i Fuse 1+ 30W gør det muligt for teamet at lave prototyper og producere dele til slutbrug i store mængder.

"Vi kan modellere, teste det, og hvis alt går godt, er det den endelige produktionsdel."

Aaron Rau, medstifter, CEO og leder af produktteamet hos Lockcard

Den slider-modulerder er udviklet af Lockcard, er produkter, der udelukkende er udviklet på printere i Fuse-serien, fra prototyper til produktion. Med deres seneste produkt, SD-kortskyderen, afprøvede teamet f.eks. flere mekanismer til at frigøre SD- og microSD-kort i prototypestadiet. Deres interne SLS-printere gjorde det muligt for dem at gentage og udvikle hurtigt, og Rau siger faktisk, at "med Fuse 1+ 30W udviklede og færdiggjorde ingeniøren slutproduktet på cirka en uge."

Lockcards seneste produkt, SD-slider-modulet, gik fra prototyping til produktion på en uge.

Med en produktionsvolumen på ca. 5400 cashplate-enheder om måneden ville den forventede løsning have været at bruge traditionelt værktøj til deres produktion. Men hvis teamet skulle prototype og producere slider-modulerne med traditionelt værktøj, specifikt sprøjtestøbningville der opstå to hovedproblemer: For det første ville leveringstiden være betydeligt længere, og det ville være umuligt at gå fra prototype til produktion på mindre end en måned. Rau fremhæver, at det er omkring ti gange hurtigere at bruge Fuse-printeren i stedet for andre prototyping-alternativer.

For det andet ville omkostningerne være uoverkommeligt høje, med en udviklingsomkostning på mellem 100.000 og 200.000 €. Derudover siger Rau, at det ville gå ud over virksomhedens fleksibilitet, hvilket er et væsentligt krav til deres aktiviteter, da de også producerer omkring 500 nøgleplader, 500 multilock-stykker, og 250 SD-glidere hver måned, og de kan fylde byggekammeret med ca. 260 stykker pr. cyklus. Derfor giver brugen af SLS 3D-print teamet mulighed for at udvikle hurtigere og til en meget lavere pris. Det giver dem også mulighed for at lancere nye produkter på månedsbasis.

Hvidbog

I dette whitepaper evaluerer vi værdien af at have SLS 3D-printere in-house sammenlignet med at outsource SLS-dele fra et servicebureau.

Download hvidbogen

"Fordelen er, at vi kan være kreative og producere nye ting. Printerne i Fuse-serien kan producere forskellige dele, ikke som et sprøjtestøbeværktøj med kun én form, der kun producerer denne ene del."

Aaron Rau, medstifter, CEO og leder af produktteamet hos Lockcard

Teamet hos Lockcard bruger Nylon 12-pulver til at udvikle deres produkter, fordi de sætter pris på dets styrke, snævre tolerancer og den hurtige og nemme printproces, der følger med. Sammenlignet med andre materialer, de har brugt, passer Nylon 12 Powder perfekt til deres behov. Rau siger, at de er meget tilfredse med den ensartede kvalitet, som Fuse Series SLS-printerne leverer.

"Hvis du printer, klikker du bare på "send", og så printer printeren din del ud. Men hvis du bruger CNC-fræsemaskiner, skal du tænke på de fixturer, der skal holde den på plads, og programmere i overensstemmelse hermed."

Aaron Rau, medstifter, CEO og leder af produktteamet hos Lockcard

Teamet hos Lockcard sætter pris på Nylon 12 pulver's styrke og snævre tolerancer.

Eksempel på del

Se og mærk Formlabs' kvalitet på første hånd. Vi sender en gratis Nylon 12 Powder-prøve til dit kontor.

Anmod om en gratis prøveemne

Teamet hos Lockcard er konstant på udkig efter at optimere deres daglige drift, hvilket de deler resultaterne af på deres mange sociale medier. Mange af disse optimeringer omfatter brugen af Form 3+ SLA 3D-printer som de bruger til at producere ikke bare hurtige prototyper, men også produktionshjælpemidler som fixturer.

Med Tough 2000 Resinsom Rau værdsætter for sin styrke, kan ingeniørteamet printe dele, der gør det muligt for dem at bygge fiksturer og samle deres produkter mere effektivt. Den Resin's fremragende deformationsmodstand gør den ideel til denne type dele, der skal forblive stive selv under tryk.

"Styrken i Tough 2000 Resin dele er vigtig, fordi de dele, vi printer med det, for det meste er mekaniske dele til at bygge vores fiksturer."

Aaron Rau, medstifter, CEO og leder af produktteamet hos Lockcard

Remmen, der holder pungen sammen, er et godt eksempel på, hvordan Form 3+ hjalp teamet med at optimere deres arbejdsgang; da pungen er sikret med en elastisk rem, der er svejset sammen manuelt, er det vigtigt at holde remmen på plads for at undgå afvigelser og fejl. Med Form 3+ lykkedes det ingeniørteamet at printe fiksturer, der fastgjorde remmen og reducerede unøjagtighederne betydeligt.

Hvidbog

Denne hvidbog beskriver principperne bag at skabe effektive jigs, fixturer og andre produktionshjælpemidler in-house.

Download hvidbogen

Når vi ser på fremtiden, siger Rau: "Tegnebøger bliver ikke de sidste produkter, vi kommer til at producere." Lockcard-teamet ser frem til at se, hvad der ellers er muligt med deres 3D-printere og deres andre maskiner. "Vi vil gerne være kreative og se, hvor fremtiden fører os hen," tilføjer han.