Nyheder

Hvordan decentral produktion besejrer forkrøblede forsyningskæder ...

ved Christian Sep 14, 2023

How Decentralised Manufacturing Beats Crippled Supply Chains …

De globale forsyningskæder ligger i ruiner. Der er ikke noget at sige til det - det seneste årtis begivenheder har lammet de traditionelle distributionskanaler for både industri- og forbrugsvarer.

Ud over pandemien har handelskonflikter, geopolitisk ustabilitet og materialemangel rystet den globale produktion. Men den værste nyhed er måske, at mange producenter stadig ikke har sikret deres forsyningskæder.

Heldigvis er der en løsning. 3D-print er i en unik position til at aflaste producenter, der mangler dele. Teknologiens evne til at muliggøre både decentraliseret og in-house produktion af dele bliver i stigende grad producenternes svar på forstyrrelser i forsyningskæden.

Læs videre for at finde ud af, hvordan decentraliseret additiv fremstilling kan løse op for din virksomheds indviklede forsyningskæder.

Solid Print - Decentraliseret produktion - Formlabs - SLS - SLA - Additiv produktion - Bilindustrien - Warwick - Warwickshire - Coventry - Leamington Spa - Rugby

Er forstyrrelser i globale forsyningskæder virkelig så slemme?

Du spekulerer måske på, om problemerne i den globale forsyningskæde ikke er blæst en smule ud af proportioner. Kan situationen være så slem?

Svaret på det spørgsmål er nej. Det er endda værre.

Bare i det forgangne år oplevede 75% af virksomhederne forstyrrelser i forsyningskæden, der skyldtes eksterne årsager, konstaterede den additive fremstillingstjeneste Hubs i sin seneste Rapport om modstandsdygtighed i forsyningskæden. Og ikke nok med det, 56% af virksomhederne oplevede flere problemer end året før.

Bilindustrien er potentielt det bedste (eller værste) eksempel på disse forsyningskædeproblemer. På grund af forstyrrelser i bilernes forsyningskæder har sektoren kæmpet med lav tilgængelighed af materialer - især computerchips - i flere år.

Og materialemangel er det største problem. Selvom pandemien har været den mest forstyrrende hændelse i det seneste årti, er dysfunktionelle materialeforsyningskæder en stadig større kæp i hjulet for producenterne.

Noget må gøres - 95 % af producenterne er enige. Men 37 % af producenterne har ikke taget nogen skridt til at undgå fremtidige afbrydelser i forsyningskæden.

Producenterne skal handle hurtigt. Det, de skal gøre, er at opbygge modstandsdygtighed i forsyningskæden.

Hvad er modstandsdygtighed i forsyningskæden?

Kort sagt henviser modstandsdygtighed i forsyningskæden til en producents evne til at afbøde og omgå problemer i forsyningskæden. En virksomhed med robuste forsyningskæder har en klar strategi for indkøb af dele eller materialer uden for hovedkanalen.

Forestil dig for eksempel, at en politisk krise forhindrer Machine Makers Ltd i at købe sine komponenter via den sædvanlige leveringsrute. Hvis denne imaginære virksomheds forsyningskæde er modstandsdygtig, kan den bestille de dele, den har brug for, andetsteds. Virksomheden kan lide et økonomisk tilbageslag, men kan stadig holde driften kørende.

For at opbygge robuste forsyningskæder har producenter brug for fleksibilitet, diversificering af deres leverandørnetværk og tæt overvågning af forsyningskæder og leverandører. Så kan de straks reagere på eventuelle forstyrrelser i deres forsyningskæde, enten ved at omdirigere leverancer eller kontakte en anden leverandør.

Decentraliseret produktion kan løsne op for forsyningskæderne

Decentraliseret produktion kan være et svar på mange producenters, vareproducenters og andre virksomheders problemer med forsyningskæden. Dette produktionsprincip står i kontrast til traditionelle produktionskæder.

I den traditionelle, eller centraliserede, model producerer en eller to fabrikker de dele og komponenter, din virksomhed har brug for. Disse fabrikker kan ligge den halve verden væk, hvilket gør dig sårbar over for afbrydelser enten på selve fabrikken eller et sted langs leveringsruten.

Decentraliseret produktion er på den anden side ikke afhængig af en enkelt kilde til dele. I stedet samarbejder du med flere lokale (eller så lokale som muligt) faciliteter eller leverandører om at bestille dele baseret på dine aktuelle behov. i forhold til omkostninger og leveringstid. I sin yderste konsekvens ville en totalt decentraliseret produktionsmodel betyde, at du producerede alle dele internt.

3D-printere er i en fremragende position til at muliggøre decentraliseret produktion. Det er en kraftfuld fremstillingsmetode, der giver dig mulighed for at producere dele på dit anlæg - uden behov for massive investeringer traditionelt produktionsudstyr kræver.

Solid Print - Decentraliseret produktion - Ultimaker - Filament - SLS - SLA - Additiv produktion - Bilindustrien - Warwick - Warwickshire - Coventry - Leamington Spa - Rugby

5 måder, hvorpå decentraliseret additiv produktion hjælper dine forsyningskæder

Decentraliseret produktion gennem 3D-print kan hjælpe dig med at undgå problemer i forsyningskæden gennem en kombination af flere faktorer. Tilsammen kan nedenstående effekter lette presset på forsyningskæden for din virksomhed - eller endda afkoble den helt fra globale forsyningskæder.

1. Bring produktionen tæt på hjemmet

3D-print giver dig mulighed for at producere dele lokalt - endda in-house. Med additiv fremstilling kan du forkorte dine forsyningskæder fra tusindvis af kilometer til potentielt et par meter.

Jo kortere dine forsyningskæder er, jo mindre risiko er der naturligvis for afbrydelser. Med din 3D-printere i ingeniørkvalitetkan du næsten helt eliminere risikoen for problemer i forsyningskæden, da dine dele kommer fra dit anlæg.

2. Øg fleksibiliteten og diversificer dit leverandørnetværk

Når du skifter fra traditionel produktion og forsyningskæder til 3D-print, øger du din virksomheds fleksibilitet. Du har nu fuld kontrol over din produktion af dele og behøver ikke at kæmpe med problemer eller hændelser hos leverandøren.

Men hvad nu, hvis dine egne 3D-printere går i stykker? Det behøver du stadig ikke bekymre dig om. Du kan få dine dele ved at bestille dem fra en lokal professionel 3D-printservice.

Da 3D-printbare dele og komponenter kun eksisterer som digitale CAD-filer, før de printes, kan du hurtigt sende dem til en 3D-printbureau der tilbyder de samme teknologier og materialer, som du bruger. Du får nøjagtig den samme kvalitet fra en virksomhed tæt på dig og undgår nedlukninger, mens du reparerer dine maskiner.

3. Reducer gennemløbstiderne

3D-print giver dig mulighed for at reducere leveringstiden, uanset om du skal bruge komponenter eller fremstille produkter til dine kunder. Teknologien opnår dette på to måder.

For det første kan du takket være decentraliseret produktion producere dele så tæt på din virksomhed som muligt. Da delene ikke skal rejse langt gennem en lang forsyningskæde, kan du få dem hurtigt. Omvendt, hvis du har CAD-filer af dine produkter, kan du sende dem til et pålideligt 3D-printbureau tæt på din kunde.

Derudover kan 3D-printere producere dele meget hurtigere end traditionelle fremstillingsmetoder. Med additiv fremstilling kan du tælle produktionstiden i timer i stedet for dage eller uger.

4. Fremstil dele efter behov

Traditionel produktion og forsyningskæder kræver ofte, at du bestiller store mængder af dele, for at de er økonomiske. Hvis din store bunke af dele sidder fast i forsyningskæden, kan du løbe tør for dem og har ingen mulighed for at få flere. Resultatet er, at du får nedetid.

Decentraliseret produktion med 3D-printere giver dig mulighed for at producere dele, når du har brug for dem, og hvor du har brug for dem. Takket være hastigheden i 3D-printteknologier kan du have komponenter, der er klar til slutbrug, i hænderne inden for få timer.

3D-print hjælper dig ved at gøre produktionen af dele næsten øjeblikkelig. Som en bonus opnår du flere besparelser, da du ikke behøver at opretholde omfattende lagre af reservekomponenter, der kan ligge på hylderne i årevis.

5. Udforsk nye materialer og delgeometrier

Bare fordi du altid har produceret dine dele af et bestemt materiale, betyder det ikke, at det er den bedste løsning. 3D-print giver dig mulighed for at fremstille dele af nye materialer, som du måske aldrig har tænkt på.

For eksempel kan producenter inden for rumfart erstatte metalkomponenter med lettere, stærkere og mere kemisk resistente termoplastiske komponenter. I mellemtiden kan SLS 3D-printere - ligesom Formlabs Fuse 1 - producere plastdele i små mængder med en ydeevne og detaljerigdom, der kan sammenlignes med støbt plast til en brøkdel af prisen.

Derudover kan 3D-print skabe geometrier, der er umulige at fremstille på traditionel vis, f.eks. hule eller sammenkoblede strukturer og udhæng. At udforske nye materialemuligheder beskytter dig ikke kun mod materialemangel - det kan også gøre dine dele bedre.

Vil du vide mere om, hvordan decentraliseret produktion og 3D-print kan gavne din virksomhed? AM-eksperterne hosSolid Print3D står klar til at hjælpe dig! Ring til os på 01926 333 777 eller send os en e-mail påinfo@solidprint3d.co.uk.