Nyheder

Hvad gør Desktop Manufacturing?

ved Christian Sep 14, 2023

What Does Desktop Manufacturing Do?

Anmod om din gratis prøve

Produktionsudstyr af høj kvalitet er stort og dyrt. Maskinerne fylder hele fabrikker og koster tusinder og atter tusinder af pund at købe. Eller sådan plejede det at være.

Teknologiske fremskridt har gjort produktionsudstyret så småt, at maskinerne nu kan stå på et almindeligt skrivebord. I takt med at de er blevet mindre, er prisen også faldet så meget, at selv små virksomheder og værksteder har råd til stationære produktionsløsninger.

Men er disse små arbejdsheste gode til noget? Hvad kan de gøre?

Vores blogserie "Do Something!" har dækket mulighederne ved 3D-print og 3D-scanning. I denne tredje og sidste del vil du lære, hvad desktop manufacturing er, og hvad det kan gøre for din virksomhed.

Hvad er Desktop Manufacturing?

Begrebet desktop manufacturing dækker over en bred vifte af produktionsteknologier, der er skrumpet ned til et kompakt fodaftryk. Teknisk set kan enhver fremstillingsmetode høre ind under paraplyen "desktop manufacturing", så længe maskinerne er små og billige nok.

Nogle af de mest almindelige og populære desktop-produktionsteknologier omfatter:

Laserskærer

Flux Laserskærere

Laserskærere og gravere, som dem fra Fluxbruger en højintensiv laserstråle til at skære dele ud af et materialeark eller ætser tekst eller billeder på en genstands overflade. Det er alsidige maskiner, der kan gravere en lang række forskellige materialer. Skæremaskiner i skrivebordsstørrelse har også tilstrækkelig laserkraft til at skære i bløde materialer som stof, træ eller akryl.

Laserskærere er ideelle til branding af produkter og til at lave præcise udskæringer til dekorationer og andre komplicerede produkter.

Solid Print - Desktop Manufacturing - Wazer vandstråleskærer - CNC-fræsning - laserskærere

Vandstråleskærere

Wazer vandstråleskærer

Vandstråleskærere blander en højtryksvandstrøm med et slibende materiale for at danne en kraftig, skærende vandstråle. Traditionelt har det været store og dyre maskiner, men kompakte enheder som Wazer bringer teknologien inden for alles rækkevidde.

Selv i skrivebordsstørrelse har vandstråleskærere en enorm skærekraft, der kan skære i plast, metal, glas og sten. Producenter af maskinkomponenter eller leverandører af byggematerialer kan f.eks. have stor gavn af en lille og kraftig vandstråleskærer.

Solid Print - Desktop Manufacturing - Wazer Waterjet Cutter - CNC Fræsning

CNC-maskiner

Penta CNC-maskiner

Stationære CNC-maskiner, såsom Pocket NCfungerer præcis som deres gigantiske søskende - bare i mindre skala. De gør det muligt for små og mellemstore virksomheder og endda enkeltmandsfabrikker at bearbejde produkter af høj kvalitet, fra maskinkomponenter til detaljerede dekorationer. De kan arbejde med de fleste materialer, som CNC-maskiner i almindelig størrelse kan, selvom de naturligvis ikke kan producere lige så store dele i ét stykke.

Solid Print - Pocket NC - Desktop CNC - Produktion - Ingeniørarbejde - Warwickshire - Warwick - Coventry - Leamington Spa - Rugby

Printere til printkort

Voltera PCB-printere

Printede kredsløb (PCB) er ikke noget nyt, men det er muligheden for at producere dem ved dit skrivebord. Desktop PCB-printere kan skabe funktionelle, komplekse kredsløb på få timer. Avancerede maskiner, som dem fra Volterakan endda printe fleksible og strækbare PCB'er til biomedicinske anvendelser.

Solid Print - Voltera Nova - Printbar elektronik - 3D-printede kredsløbskort - Warwickshire - Warwick - Coventry - Leamington Spa - Rugby

3D-printere til metal

Raise3D-printere Ultimaker 3D-printere

Selvom 3D-print generelt ikke regnes blandt desktop-fremstillingsteknologier, er der altid en undtagelse. Desktop 3D-printere til metal, som Raise3D eller Ultimaker maskiner, skaber geometrisk og strukturelt komplekse metaldele ved at ekstrudere metalliske filamenter i lag. Efter sintring danner materialet en solid metalkomponent.

Overfladekvaliteten på 3D-printede metaldele er ofte ru - men det er her, 3D-printning går hånd i hånd med desktop-fremstilling. Du kan for eksempel bruge en stationær CNC-maskine til at udjævne overfladestrukturen og fræse printede dele for at få strammere tolerancer. 3D-printere til metal er en god tilføjelse til arsenalet hos producenter af maskiner eller bildele.

Solid Print - Desktop-fremstilling - Wazer vandstråleskærer - CNC-fræsning - Ultimaker

8 ting, desktop-fremstilling kan gøre

Et veludstyret desktop manufacturing-værksted giver dig en fleksibel platform til at producere dele og produkter til næsten enhver branche. Nogle teknologier har visse funktioner til fælles, mens andre er unikke i forhold til, hvad de kan gøre. Her er nogle af de mest almindelige anvendelsesmuligheder for desktop manufacturing.

1. Skab prototyper

Selv hvis du planlægger at outsource masseproduktion til en fabrik i fuld størrelse, giver desktop manufacturing-løsninger dig mulighed for at skabe detaljerede, livagtige prototyper af det endelige produkt. Du kan f.eks. CNC-bearbejde eller 3D-printe prøver på bildele eller skabe en funktionel demonstrationsmodel til en elektronisk gadget.

2. Mærk og dekorér produkter

Laserskærere og -gravere giver dig mulighed for at sætte dit præg på dine produkter. De kan ætse eller brænde både tekst og billeder på en lang række overflader - selv buede overflader med en ekstra roterende komponent. Tilføj dit firmalogo for at brande dine produkter, tilbyd kunder produkter, der kan tilpasses, eller æts vigtige sikkerhedsoplysninger på dele for at sikre, at brugeren ikke kan fjerne dem ved et uheld.

3. Fremstil dele og komponenter til slutbrug

Alle desktop-fremstillingsteknologier kan bruges til at skabe brugsklare produkter, dele og komponenter af høj kvalitet. Laser- og vandstråleskærere giver dig mulighed for at producere tandhjul, dekorationer og andre tynde produkter. Med en mini CNC-maskine kan du bearbejde 3D-printede metaldele til snævre tolerancer og opnå overflader af høj kvalitet og komplekse geometrier uden samling. Printkort fremstillet med en desktop-printer er lige så funktionelle som dem, der er fremstillet med større maskiner.

4. Få produkter hurtigere på markedet

Desktop-produktionsløsninger giver dig mulighed for at gentage design uden at skulle vente på levering af outsourcede produkter. Det betyder, at du hurtigt kan udvikle produkter og begynde at tilbyde dem til dine kunder. Desktop manufacturing kan også hjælpe dig med at levere kvalitetsprodukter til kunderne, mens du venter på, at en tredjepart opretter en masseproduktionslinje til produktion i stor skala.

5. Strømlin forsyningskæderne

Afbrydelser i forsyningskæden kan være potentielt ødelæggende for din drift. Desktop-produktionsløsninger bringer stor produktionskraft ind i dine egne faciliteter. Du kan måske endda helt eliminere behovet for at outsource produktionen af dine prototyper eller slutprodukter, hvilket giver betydelige tids- og omkostningsbesparelser.

6. Fremstilling af elektronik

PCB-printere giver dig mulighed for at producere fuldt fungerende printkort til en bred vifte af elektronik. I mellemtiden kan laserskærere, CNC-maskiner eller 3D-printere kan du producere smukke kabinetter til enhederne. Du kan indrette en hel elektronikproduktionslinje i et enkelt rum.

7. Fremstil medicinsk og videnskabeligt udstyr

Det Voltera Nova kan skabe bløde, formbare og strækbare printkort. Det gør det muligt at fremstille bærbar elektronik, der bringer elektroniske komponenter tæt på brugerens hud. Kombiner strækbare PCB'er med fleksible eller medicinsk 3D-printmaterialer til at producere sikkert og komfortabelt medicinsk udstyr.

8. Uddan fremtidens fagfolk

Desktop-fremstillingsløsninger fungerer som deres større modstykker, men er meget billigere, hvilket gør dem ideelle til skoler, universiteter og andre uddannelsesinstitutioner. Studerende på tekniske, medicinske og andre uddannelser kan udforske deres ideer og lære at bruge produktionsteknologier fra det virkelige liv, som de vil møde senere i deres karriere.

Start produktionen på dit skrivebord

Desktop-produktionsløsninger revolutionerer produktion i mindre skala. De gør det muligt for både små og store virksomheder at udvide deres produktkataloger, forbedre produktudviklings- og fremstillingsprocesser, spare tid og penge og tilbyde bedre service til deres kunder.

Uanset hvilken branche du er aktiv i, kan desktop-produktionsteknologier give betydelige fordele for din virksomhed. Du skal bare beslutte, hvilke af dem der passer til dine behov og produkter. Med et veludstyret desktop manufacturing-værksted er du klar til at tage din produktion til et helt nyt niveau. Vil du vide mere om stationær produktion, eller har du brug for hjælp til at vælge de rigtige maskiner til din virksomhed? De venlige og kyndige Solid Print3D produktionseksperter er der for dig! Ring til os på 01926 333 777 eller send os en e-mail påinfo@solidprint3d.co.uk.


Find den rigtige løsning til fremstilling af arbejdsborde til din virksomhed, og bestil en skræddersyet prøve i dag!

Hvis du er interesseret i en 3D-printer eller en maskine til fremstilling af arbejdsborde, kan det at se en prøve være den bedste måde at beslutte, om det er det rigtige for din virksomhed. Anmod om din prøve, og vores team vil kontakte dig for at analysere...

  • Kravene til overfladefinish
  • Den krævede styrke og materialeegenskaber for at vælge den teknologi, der skal producere din prøve.

Herefter kan vi forsyne dig med en skræddersyet prøve fra din CAD-fil.

Anmod om din gratis prøve