Nyheder

Højdepunkter: BigRep på Formnext 2021

ved Christian Sep 14, 2023

Highlights: BigRep at Formnext 2021

Efter 24 lange måneder med webinarer, virtuelle demoer og virtuelle events var BigRep-teamet spændte og klar til at være tilbage personligt på Formnext, den førende event for industriel 3D-printning og additiv fremstilling.

For BigRep var det den perfekte lejlighed til at præsentere vores nye generation af 3D-printere i stort format - den forbedrede og konfigurerbare BigRep ONE, den lettere end nogensinde BigRep PRO og en bred vifte af kundeapplikationer.

BigRep stand på Formnext

På BigReps stand var 3D-printerne, den nye generation af PRO til industrielle anvendelser og den forbedrede ONE til kreativ innovation, i centrum. Deres store størrelse tiltrak sig stor opmærksomhed. De besøgende var ivrige efter at lære mere om funktioner, open source-materialer og alle mulighederne ved 3D-print i storformat. Potentielle kunder talte om deres behov for at printe deres dele i fuld skala og om de lange leveringstider og høje omkostninger, der skyldes outsourcing af produktionen, hvilket er to hovedårsager til, at vores kunder har købt en BigRep. Teamet analyserede også dele på stedet på messen for at vise omkostningerne pr. del og den ekstra værdi, brugerne kan opnå ved at bruge en af vores printere.

BigRep ONE - INNOVATION I STOR SKALA. GRÆNSELØS KREATIVITET.

BigRep ONE, som vi kender og elsker, er en verdensførende 3D-printer i stort format til en tilgængelig pris. På Formnext præsenterede vi den forbedrede version ONE.4. ONE er perfekt til prototyper, produktion og en lang række anvendelser og er udstyret med en ny, lettere portal, der giver meget mere præcise print, og en BigRep fiber-ready Power Extruder (PEX), der har udskiftelige 0,6, 1,0 og 2,0 mm dyser til maksimal detaljering eller additiv fremstilling med højt flow.

Brugere kan også konfigurere deres ONE og vælge mellem enkelt-, dobbelt- eller dobbelt ekstrudertilstand plus tilføjelser som et lukket kabinet og endda printerens farve for at skabe den perfekte maskine lige til dem. Efterhånden som deres 3D-printbehov udvikler sig, kan brugerne opgradere deres ONE med yderligere funktioner for at opfylde deres nye krav. ONE-kunder kan drage fordel af pakker, der er skræddersyet til deres behov og applikationer.

BigRep PRO - ITERATE FAST. PRODUCER HURTIGERE.
KOM HURTIGST PÅ MARKEDET.

Med en byggevolumen på 1 kubikmeter er BigRep PRO en industriel 3D-printer til produktion af store dele i fuld skala, såsom funktionelle prototyper, værktøjer, mønstre og støbeforme samt dele til slutbrug. PRO er bygget til produktivitet i alle faser af fremstillingen og giver designere, ingeniører og producenter en brugervenlig, fleksibel løsning til at producere hurtigere og billigere med industrielle materialer som PA6/66, ASA og kulfiberforstærket materiale som HI-TEMP CF og PA12-CF.

Hos Formnext beviste vi, at den nyeste PRO 3D-printer er nemmere end nogensinde takket være BigRep JUMPSTART, en hybrid software-hardware-løsning, der lader dig springe besværet over og bare gå i gang med at printe. Den omfatter SWITCHPLATE, en aftagelig og fleksibel printbedoverflade, LOCKSTAGE til nem og sikker montering af ekstruderen og MXT® Control System, der omgår manuel kalibrering og sikrer, at de første printlag er optimale hver gang. Under udstillingen printede vi en biljig fra Ford i PA66 og BVOH. Ingen andre producenter af store printere på Formnext printede live, så det tiltrak sig stor opmærksomhed.

Anvendelser af 3D-print i stort format

BigRep-kunder bruger additiv fremstilling til at spare tid og penge. På BigRep-standen på Formnext kunne man se flere af kundernes anvendelser, lige fra prototyper til værktøj og støbeforme til slutbrugte dele. De besøgende blev inspireret af de udstillede emners kvalitet, printtider og materialer.

Canyon cykler: Hurtig prototyping

Canyon Bicycles tænker ud over de grænser, som traditionel produktion sætter, og afprøver de muligheder, som nye teknologier som 3D-print giver. Ved at have en stor 3D-printer in-house kan 3D-filer printes uden forsinkelse for at opnå dele og rammer i fuld skala, hvilket sparer tid og omkostninger.

Det viste cykelstel blev designet med den ambition, at finde den ideelle form til et effektivt og funktionelt cykelstel. Prototypen tiltrak sig stor interesse, da den også blev printet live på BigRep ONE med BigRep HI-TEMP CF og med en laghøjde på 0,6 mm. Efter mindre end to dage (47 timer) printtid blev der produceret et 3,8 kg let og innovativt cykelstel.

3D-printede møbler på Formnext

RH Engineering: Design og dele til slutbrug

Ved hjælp af deres BigRep ONE producerer RH Engineering specialdesignede luksusmøbler, der skaber en personlig atmosfære i et rum. RH Engineering startede med en meget udfordrende applikation og 3D-printede denne vask, som selvfølgelig skulle være helt vandtæt.

Den endelige del blev printet med PLA på 23 timer og vejede 2,1 kg. Den udstillede vask blev coated efter printningen, hvilket gav overfladen et stenlignende udseende. Derefter blev den faktisk brugt som håndvask på standen.

3D-printet model af dinosaur i naturlig størrelse

CDM:Studio: Skulptur

Western Australian Museum kom til CDM:Studio for at få hjælp til en udstilling med dinosaurer og andre dyr i naturlig størrelse. Udfordringen: at skabe over 110 modeller på kun 9 måneder. For at overholde den korte deadline investerede CDM:Studio i en BigRep ONE, der kunne arbejde i døgndrift og producere modeller, der var lige så store som det udstillede dinosaurhoved.

Delen blev printet i BigRep PRO-HT på mindre end 3 dage og vejede kun 4,5 kg, hvilket var en stor fordel for CDM:Studio, da de skulle montere dinosaurerne.

Zoeller: Funktionelle prototyper og slutbrugerdele

Ved hjælp af 3D-print kan Zoeller forme dele med overflader og vinkler, som ikke kunne have været produceret med konventionelle fremstillingsmetoder. Det giver dem frihed til at skabe designelementer, men også til at implementere tidligere umulige funktioner som at montere sensorer i en bestemt vinkel eller integrere lys.

Dele som den, der vises på BigRep-standen, printes på en BigRep PRO og installeres på lastbilerne. Denne slutbrugerdel, der skulle monteres på det bageste hjørne af en lastbil, blev printet med 1824 g ASA på under to dage.

cfrp-carbon-formfremstilling

Airflight: Støbeforme til kompositmaterialer

Airflight udvikler droner til løfteopgaver. Letvægtskonstruktion og hyppige tilpasninger udgør en særlig udfordring. En BigRep 3D-printer gav dem mulighed for at iterere store kulfiberdele fem gange hurtigere end med konventionel CNC-bearbejdning. Airflight er i stand til at producere prototyper, jigs og fixturer og støbeforme som den del, der blev udstillet. Denne form blev printet i BigRep HI-TEMP CF på ca. 34 timer med 4,6 kg.

WAT Berlin (2)

WAT: Fixturer og værktøjer

Ved at 3D-printe monteringsfiksturer til deres nye kvalitetskontrolsystem sparer WAT de høje omkostninger, der normalt er forbundet med specialdesignet industrielt værktøj. I stedet for at få eksterne leverandører til at fremstille disse fixturer af aluminium eller andre metaller, bruger WAT deres egen printer til at optimere arbejdsgangene. Den udstillede monteringsfikstur blev printet på kun 82,5 timer mod flere uger før deres BigRep.

Kunne du ikke være med på Formnext?

Se din BigRep PRO-demo her

Vores team af eksperter er klar til at besvare alle dine spørgsmål. Tal med os, hvis du vil vide mere om additiv fremstilling, de bedste materialer til din applikation og den bedste måde at implementere 3D-print i din virksomhed!

TÆNK STORT! Vi hjælper dig med at nå dine mål!