Nyheder

Formlabs Hackathon: Medarbejderne former fremtiden

ved Christian Sep 29, 2023

Formlabs Hackathon : Employees Shape The Future

I 2023 blev Formlabs anerkendt af Fast Company som en af de 100 bedste arbejdspladser for innovatorer sammen med visionære organisationer som Autodesk, Cisco, Adobe, Spotify og mange flere. Listen har til formål at anerkende og fejre virksomheder, "der demonstrerer en forpligtelse til at indfange gode ideer, uanset hvor de kommer fra."

Fast Company fremhæver det årlige Formlabs Hackathon som en god kilde til nye ideer og innovation. Formlabs Hackathon har fundet sted hvert år siden 2016 (med undtagelse af 2020 på grund af pandemien) og er meget imødeset af Formlabs' medarbejdere. Den tre dage lange begivenhed har udviklet sig til mere end blot et teknologisk udstillingsvindue; det er blevet en katalysator for innovation og en kilde til engagement og tilfredsstillelse i Formlabs-fællesskabet. Hackathon er indbegrebet af den kreative, samarbejdsvillige, nysgerrige og beslutsomme ånd i virksomheden og dens medarbejdere, også kendt som Formlings. Formlabs sætter en stor ære i at fremme denne innovationskultur og skabe et rum, der tilskynder til kreativ tænkning, problemløsning og samarbejde.

Under hackathonet mødes forskellige afdelinger, baggrunde og færdigheder for at arbejde på projekter, herunder dem, der afspejler folks personlige interesser, skabelsen af gadgets, projekter, der vedrører forbedringer af kontorlokaler, hardwareoptimeringer eller dem, der vedrører potentielle fremtidige virksomhedsprodukter. Dette samarbejde på tværs af afdelinger kan føre til uventet succes - et Hackathon-projekt udviklede sig endda til et nyt produkt, der nu er kendt som Form Auto.

"Jeg kan godt lide, at det giver mig mulighed for at arbejde sammen med folk, jeg normalt ikke arbejder sammen med."

Jon Evans, Electrical Engineer Manager hos Formlabs.

Formlings mødes for at arbejde på et projekt.

Medarbejdere på tværs af alle afdelinger mødes for at arbejde på et fælles projekt under Hackathon.

Formlabs opfordrer alle Formlings, på tværs af alle kontorer, til at deltage og stiller ressourcer og budget til rådighed for at muliggøre en bred vifte af projekter hvert år. I 2023 deltog i alt 300 Formlings på tværs af seks forskellige kontorer i Hackathon (Berlin, Budapest, Milwaukee, North Carolina, Somerville)! Gennem Hackathon stræber virksomheden efter at investere i både personlige og professionelle interesser og udviklingen af sine medarbejdere.

"Det, jeg virkelig godt kan lide ved Hackathon, er, at det giver os en fantastisk mulighed for at få en masse praktisk erfaring med ting, vi normalt ikke gør."

Josh Kubiak, ph.d., materialeforsker hos Formlabs.

Ud over at få praktisk erfaring giver Hackathon medarbejderne mulighed for at træde ud af deres komfortzone og udvikle nye og eksisterende færdigheder. Projekter som disse fremmer teamwork og giver Formlings mulighed for at netværke med deres kolleger fra andre afdelinger eller endda andre kontorer. Det giver en stærkere tværfunktionel forståelse, da det hjælper folk med at sætte pris på, hvad andre teams og afdelinger laver, og hvordan deres arbejde bidrager til virksomhedens overordnede succes. Og selvfølgelig er Formlabs Hackathon rigtig sjovt.

"Hackathon er virkelig spændende, fordi vi har ressourcerne og støtten fra vores teams til virkelig at kunne dedikere vores tid til det og blive begejstrede for det!"

Katie Bradford, elektroingeniør hos Formlabs.

I årenes løb har Formlabs Hackathon produceret en bemærkelsesværdig række projekter, der ikke kun har begejstret vores kolleger, men også har haft en varig indvirkning på vores forretning. Tidligere projekter er et vidnesbyrd om det utrolige talent og den opfindsomhed, der trives hos Formlabs, og de sætter scenen for de ekstraordinære ideer, vi kan forvente at se i de næste udgaver af Hackathon.

Se nærmere på nogle af de projekter, som vores Formlings har arbejdet på i de seneste år:

En Formling designede en smykkekollektion med Formlabs som tema i 2022.

I 2022 fandt Formlings på et væld af spændende projekter, lige fra at afspille Spotify på en gammel Form 3+ SLA 3D-printer til at skabe en tilbehørskollektion med Formlabs som tema.

Et lille team på tre Formlings forvandlede Form 3L til en CNC-drejebænk.

Andre projekter i 2022 omfattede ombygning af en Form 3L til en CNC-drejebænk, bygning af en udendørs lounge-terrasse til kontoret i Ohio og endda bygning af en helt 3D-printet Mecha-Godzilla på to meter.

Mecha-Godzilla fra 2022 er udstillet på vores kontor i Somerville.

I 2023 satte det team, der havde bygget Mecha-Godzilla året før, sig for at give deres statue en bror og lavede endnu en to meter høj statue. Denne gang byggede holdet en to meter lang 3D-printet Mecha-King Kong. Vi glæder os til at se, hvilken figur de vil bygge næste år!

I 2023 blev Mecha-King Kong en del af familien og står nu ved siden af Mecha-Godzilla.

Et andet tilbagevendende projekt er WHCK-radiokanalen. Dette online, og dermed globale, projekt er en radiostation, hvor alle Formlings kan booke en plads og blive radiovært i en time. Projektet startede i 2021 og er blevet en central del af Formlabs Hackathon.

I 2023 kørte WHCK-radioen i 26 timer i træk på tværs af tidszoner, og 20 Formlings blev radioværter for en dag. Det var en stor succes, og vi kan ikke vente med at se næste års shows!

WHCK Radio er et globalt projekt, hvor Formlings på tværs af alle kontorer mødes.

Sidst, men bestemt ikke mindst, satte et team af Formlings i 2021 sig for at skabe et automatiseringssystem til Formlabs SLA 3D-printere. Målet med anordningen var at kunne tage printene af Build Platform uden menneskelig indblanding for at øge vores produkters driftstid og samtidig minimere den arbejdskraft, som vores kunder har brug for. Lyder det bekendt? Du gættede det, det er det, Form Auto gør.

Form Auto er et banebrydende produkt, der startede som et Hackathon-projekt.

Disse begivenheder er mere end bare kreative udbrud af inspiration; de er stærke vækstmotorer for vores medarbejdere og for virksomheden. Formlabs sigter mod at fremme innovation, teamwork og en kultur med kontinuerlig læring, da vi stræber efter at være et sted, hvor ideer ikke kun bliver hørt, men også opmuntret. Er du interesseret i at blive en del af os? Tjek vores karriereside for alle aktuelle jobåbninger på tværs af alle kontorer.