Nyheder

Forbedring af dine jigs og fixturer med kulfiberkompositter

ved Christian Sep 14, 2023

Enhancing your jigs and fixtures with carbon fiber composites

I modsætning til jigs bruges fixturer til at holde et emne på plads under arbejdet. De sikrer, at emnet forbliver stationært, så værktøjer eller maskiner kan fungere præcist. Fixturer er specifikt designet til at passe til en bestemt del eller form og sikrer, at emnet holdes i den nøjagtige position og retning, der kræves til fremstillingsprocessen. Et eksempel på, hvor dette er vigtigt, er under fræsning eller CNC-bearbejdning.


3D-print: et perfekt match til jigs og fixturer

Både jigs og fixturer er skræddersyede løsninger med strenge krav, der kan opfyldes perfekt med 3D-print. Det er nogle af de områder, hvor fordelene ved 3D-print er mest fordelagtige:

Hurtig gennemløbstid: Design-iterationer kan skabes hurtigt, hvilket giver mulighed for hurtig prototyping, når man skaber nye jigs og fixturer eller finjusterer eksisterende.

Høj grad af tilpasning: Når du 3D-printer dele, har du designfriheden til at skabe tilpassede jigs og fixturer, der passer perfekt til det produkt og den proces, du optimerer til.

Omkostningseffektiv til lavvolumenproduktion: Traditionelle fremstillingsmetoder kan være dyre, når man producerer små mængder specialværktøj. Da 3D-print ikke kræver nye støbeforme eller dedikeret maskineri til hvert design, kan det producere små mængder af jigs og fixturer til en brøkdel af prisen.

Integrerede og komplekse designs: 3D-print muliggør funktioner som underskæringer, indvendige kanaler eller indviklede geometrier, der kan være vanskelige eller umulige at realisere med traditionel fremstilling. Det giver dig mulighed for at skabe jigs og fixturer, der prioriterer funktionalitet uden at bekymre dig om designbegrænsninger.

On-demand produktion: I stedet for at have en stor beholdning af jigs og fixturer til forskellige opgaver, kan producenterne vedligeholde et digitalt bibliotek. Når der er brug for et bestemt værktøj, kan det printes on-demand, hvilket reducerer lagerpladsen og de dermed forbundne omkostninger.


Hvad er fordelene ved kulfiberkompositter til jigs og fixturer?

Kulfiberkompositter er en klasse af materialer, der omfatter hakkede kulfibre indlejret i en polymer på en måde, der gør dem nemme at printe, samtidig med at de udnytter fordelene ved hvert materiale. Ud over de sædvanlige fordele ved at 3D-printe dine jigs og fixturer, har kulfibermaterialer nogle ekstra egenskaber, der gør dem velegnede til så krævende anvendelser:

Højtydende egenskaber: Dele printet med kulfiberkompositter har høj styrke, stivhed og varmebestandighed - alle vigtige egenskaber for værktøjer, der udsættes for hård brug i kommercielle omgivelser.

Vægtmæssige fordele: Kulfiber er let i forhold til materialer med lignende egenskaber. Det giver lettere værktøjer og øget effektivitet på produktionsgulvet.

Holdbarhed og lang levetid: Robustheden i kulfiberkompositter sikrer, at dine jigs og fixturer kan holde til belastningerne i fremstillingsprocessen i længere tid end dem, der er fremstillet af traditionelle materialer.