Nyheder

Forbedrede træstøtter og bedre kanter med UltiMaker Cura 5.4 beta

ved Christian Sep 14, 2023

Denne nye Cura 5.4 beta handler om renere print og lettere materialefjernelse. I denne betaudgave har vi to store forbedringer, der vil gøre det nemmere at få dine print af byggepladen og få dem til at se godt ud med minimal indsats. Samt en hel masse andre tweaks og ændringer, selvfølgelig.

 

Opdaterede træstøtter bruger mindre materiale og printer hurtigere

 

I denne version er træstøtterne blevet forbedret, så de nu printer hurtigere og bruger mindre materiale, samtidig med at de er lettere at fjerne efter print. Hvis du har downloadet vores tidligere Xmas tree support alphaså er julen kommet igen takket være dig og alle andre, der har hjulpet os med at teste og forfine disse understøtninger.

 

Også en stor tak til community-medlem Thomas Rahm, som oprindeligt skabte en fork af Cura i juni 2020, hvor han begyndte at lave forbedringer til Tree Support, fordi de "ikke levede op til hans forventninger". Mange ændrede kodelinjer senere er hans idé endelig kommet med i en officiel Cura-udgivelse, som alle kan bruge.

 

Disse nye understøttelser bruger flere og mindre grene i stedet for færre større, der tidligere havde en tendens til at flette sammen. Som et resultat vil træstøtterne nu bruge mindre filament og derfor tage kortere tid at printe. De skulle også være betydeligt lettere at fjerne og er også mindre tilbøjelige til at efterlade ar på overfladen af dit færdige print. Og endnu bedre: Det er ikke kun printtiden, der er blevet hurtigere, men også slicing-tiden. Slicing sker nu på flere kerner, hvilket betyder, at du ikke behøver at vente ret længe på, at dine træstøtter vokser!

 

For at få mest muligt ud af disse nye træstøtter kan du ændre en række nye indstillinger, herunder: støtteblokering, indstillinger pr. model og horisontal udvidelse af støtten.

 

Og som en ekstra godbid, hvis du vil prøve disse nye træstøtter ved hjælp af den fantastiske drage-blyantkop-model, der er vist som eksempel ovenfor, kan du downloade den fra UltiMaker Thingiverse og selv bruge den!

 

Nye kanter er lettere at fjerne

Rækkefølgen for printning af kanter er blevet justeret, så de nu er lettere at fjerne. Rande er et utroligt nyttigt værktøj, der kan hjælpe med at forbedre vedhæftningen af dit print til byggepladen. Især når du printer små eller tynde dele eller dele, der er toptunge, kan en kant ofte være forskellen mellem et mislykket print og et vellykket print. Men mange bryder sig ikke om at bruge dem, fordi de kan være svære at fjerne og ofte efterlader en kant eller overskydende materiale i bunden af dit print, som skal skæres eller slibes væk, hvis du vil have et helt rent print.

 

Den nye smart brim-indstilling i denne udgivelse vil reducere dette problem betydeligt. Hvis du aktiverer den i dine Cura-printindstillinger, vil du opdage, at dine kanter er meget nemmere at fjerne, og at de efterlader mindre (eller intet) overskydende materiale.

 

Og eftersom vi har for vane at give seje modeller væk, her er endnu en! Cura-symbolet i eksemplet ovenfor er ikke bare et Cura-logo, men en del af en Cura-kageudstikker, designet af Johan Gude fra UltiMaker-teamet.

 

Yderligere forbedringer

 

Følgende forbedringer er også blevet implementeret i Cura 5.4 betaudgivelsen:

- PyQT-biblioteket er blevet opdateret, hvilket har resulteret i hastigheds- og pop-up-forbedringer

- Indstillingen Skirt Height er tilføjet for at gøre det nemmere at fjerne et skørt.

- Forbedret printrækkefølge af primtårnet til at omfatte en dobbelt kant, primet hvert lag og primet før og efter ekstruderkontakten

- Indstillingen Hole Horizontal Expansion Max Diameter er introduceret, så du kan indstille udvidelsen af kun de mindre huller, mens større huller forbliver uberørte.

-Tilføjet eller opdateret -profiler til mere end 20 tredjepartsprintereTalrige fejlrettelser