Nyheder

Find den perfekte anvendelse til 3D-print i kulfiber

ved Christian Sep 14, 2023

Finding the perfect carbon fiber 3D printing application

For at få mest muligt ud af din 3D-printer er du nødt til at tilpasse det materiale, du bruger, til kravene i din applikation. Det gælder især, når man skaber højtydende dele som dem, kulfiber muliggør. I dette indlæg vil vi zoome ind på de praktiske anvendelser af 3D-printede kulfiberkompositter på tværs af flere kategorier for at udforske, hvordan dette unikke materiale øger effektiviteten og præcisionen i alt fra svejsning til robotautomatisering.


 

3D-printning af kulfiberkomposit i aktion

Følgende er fire eksempler på anvendelser, der er godt tjent med de unikke egenskaber, som kulfiber tilbyder:

Forbedring af svejseprocesser med tilpassede fiksturer

Inden for svejsning er præcision og nøjagtighed altafgørende. Specialfremstillede fiksturer, der er specielt designet til at holde delene sammen før svejseprocessen, spiller en afgørende rolle. Disse fiksturer skal være robuste og varmebestandige på grund af de høje temperaturer, der er involveret i svejsning.

En af fordelene ved 3D-printning med kulfiber er, at det er muligt at skabe specialfremstillede fixturer, der opfylder disse strenge krav. Især den nye UltiMaker PET CF's høje varmeafbøjningstemperatur og stivhed efter udglødning gør den perfekt til opgaven. Muligheden for at designe disse fixturer i CAD og printe dem direkte reducerer arbejdstiden og sikrer en pasform med snævre tolerancer, hvilket forbedrer svejseprocessens samlede effektivitet og kvalitet.

Bukkeforme til alsidig metalformning

Bukkeforme er vigtige værktøjer, der bruges sammen med en hydraulisk presse til at forme metaldele. Afhængigt af opgavens specifikationer eller kravene til anlægget kan disse dele have brug for hyppig tilpasning. Traditionelle fremstillingsmetoder kan være tidskrævende og dyre i sådanne tilfælde.

Med 3D-printteknologi kan du skabe skræddersyede bukkeforme hurtigt og effektivt. Kulfiberkompositter skiller sig ud som det foretrukne materiale her, takket være deres exceptionelle stivhed. Det betyder, at delen kan holde sin form under mere pres end mange andre polymerer, hvilket sikrer, at formen bevarer den tilsigtede form og producerer præcise metaldele af høj kvalitet.

Robotautomatisering med end-of-arm-værktøj

Inden for produktionsautomatisering er robotarme uvurderlige værktøjer til at udføre gentagne opgaver med exceptionel præcision. Værktøjerne for enden af disse arme, kendt som endeeffektorer, kan variere meget afhængigt af den specifikke anvendelse, fra gribeanordninger til svejsebrændere.

Muligheden for at 3D-printe disse end effectors med kulfiberkompositter er en banebrydende mulighed. Den lave vægt af kulfiberkomposit reducerer robotarmens samlede vægt og øger dens nyttelastkapacitet, hastighed og manøvredygtighed. Det øger ikke kun produktiviteten, men forlænger også robotarmens levetid ved at reducere slitage.

Sikring af præcision med justeringsværktøjer

Justeringsværktøjer eller målere bruges i produktions- og samleprocesser til hurtige og præcise målinger. Disse værktøjer skal være rigid for at sikre, at de ikke bøjer eller komprimeres under målingerne, hvilket kan føre til unøjagtigheder og inkonsekvente samlinger.

Kulfiberkompositter med deres iboende stivhed er et fremragende valg til disse værktøjer. Muligheden for at 3D-printe disse værktøjer betyder, at du kan tilpasse dem til ethvert specifikt målebehov og sikre, at din fremstillingsproces er så præcis og effektiv som muligt.

Du kan få flere oplysninger om print med kulfiber, herunder vejledning i, hvordan du kan spare tid og penge, ved at downloade UltiMaker carbon fiber applications guide:

Download nu

Er du klar til at begynde at 3D-printe med kulfiber, så benyt dig af et af vores tilbud i dag: