Nyheder

Inspektion af energirørledninger med FreeScan UE Metrology 3D Scanner

ved Christian Sep 28, 2023

Energy Pipeline Inspection with FreeScan UE Metrology 3D Scanner

Da energirørledninger fortsætter med at krydse landet og transportere livsnerven i industrier som olie og naturgas, er effektive og nøjagtige metoder til inspektion af energirørledninger blevet kritiske. Med tiden er disse rørledninger modtagelige for korrosion samt mekaniske skader i form af buler og fordybninger. Lovgivende myndigheder kræver periodiske inspektioner og vurderinger for at lette den nødvendige vedligeholdelse, reparationer eller opgraderinger.

Traditionelt har man anvendt ikke-destruktive testteknikker (NDT), såsom dybdemålere og ultralydsdetektorer, til inspektion af energirørledninger. Men i de senere år er 3D-scanningsteknologi med høj præcision gradvist blevet en almindelig metode til ikke-destruktiv test af energirørledninger.

Udfordringer ved inspektion af energirørledninger

Skader på energirørledninger involverer ofte uregelmæssigt formede områder såsom korrosion og brud, hvilket gør det vanskeligt at vurdere omfanget af skader ved hjælp af visuelle eller manuelle målinger. Data om korrosionsdybden og tykkelsen af rørledninger efter korrosion er også meget vanskelige at få fat i. Men medFreeScan UE håndholdt 3D-scannerkan operatører imidlertid indsamle omfattende 3D-data om hele den beskadigede overflade på en berøringsfri måde.

Brug af FreeScan UE til at scanne en del af en korroderet rørledning

Fordele ved 3D-inspektion med høj præcision

Effektivitet: Traditionelle rørinspektionsmetoder kræver et højt niveau af færdigheder og kan tage lang tid. I modsætning hertil kan en nem at bruge 3D-scanner ingen særlige betjeningsevner, og selv personale uden tidligere scanningserfaring kan hurtigt komme i gang. FreeScan UE hjælper med at hurtigt at indfange komplette data af hele rørets overflade, hvilket sikrer, at ingen kritiske detaljer overses under inspektionsprocessen.

3D-data om korrosion af rørledningen

Bærbarhed og materialekompatibilitet: FreeScan UE vejer kun 750 g og understøtter håndholdt scanning i lang tid, eller du kan nemt tage den med til det sted, hvor rørledningen er placeret for scanning. Derudover har FreeScan UE en stærk materialetilpasningsevne og er kompatibel med forskellige materialeoverflader (f.eks. sorte, reflekterende materialer).

Nøjagtighed: FreeScan UE's høje præcision og stabile gentagelsesnøjagtighed sikrer pålidelige data. Med en nøjagtighed på op til 0,02 mm og en volumetrisk nøjagtighed på op til 0,02 mm + 0,04 mm/mer FreeScan UE velegnet til at opfylde behovene ved inspektion af rørledninger.

3D-data om bruddet i rørledningen

Til scanning af små huller og andre komplekse elementer tilbyder FreeScan UE også en enkelt linje-scanningstilstand. Denne funktion fokuserer laserstrålen på en smal linje, hvilket giver data i høj opløsning på selv små defekter.

Kompatibel med 3D-software: Data indsamlet med FreeScan UE kan importeres til forskellige 3D-software til behandling med et enkelt klik. I dette tilfælde, Geomagic Control X til at inspicere dybden af korrosionshuller, revnetykkelse og andre nøgleparametre i rørledningen som et basisdatasæt til efterfølgende vurdering, vedligeholdelse og forskning.

3D-data om rørledningens vægtykkelse

Målinger af vægtykkelse

Konklusion

Scanningsteknologi repræsenterer et betydeligt spring fremad. Udfordringerne i forbindelse med uregelmæssigt formede skader og vanskeligheden ved at opnå nøjagtige data løses af 3D-scannere. Dens effektivitet og nøjagtighedsløsninger gør den til et ideelt værktøj inden for inspektion af energirørledninger. Med FreeScan UE strømliner vi ikke kun inspektionsprocessen, men sikrer også, at vigtige detaljer aldrig bliver overset, hvilket i sidste ende bidrager til sikkerheden og bæredygtigheden af vores kritiske energiinfrastruktur.

Er du også på udkig efter måder at inspicere energirør effektivt på? Klik her her for at kontakte os og finde ud af, hvordan vores metrologiske 3D-scannere kan hjælpe dig!