Nyheder

Effektiv analyse af formstøbning til biler med FreeScan Combo

ved Christian Sep 14, 2023

Efficient Analysis of Automotive Mold Assembly through the FreeScan Combo

I bilindustrien er det afgørende at få nøjagtige 3D-data fra smalle hulrum i støbeforme for at kunne foretage en vellykket analyse af formsimuleringen. Men de små åbninger og blindgyder i disse hulrum giver store udfordringer ved scanning. Dette casestudie undersøger, hvordan SHINING 3D's FreeScan Combo 3D-scanner løste disse problemer og forsynede ingeniørerne med en pålidelig løsning til indsamling af komplette 3D-data.

Udfordringer ved scanning af smalle hulrum i støbeforme til biler

I dette tilfælde indeholder de bilforme, der skal scannes, smalle hulrum med begrænset tilgængelighed. Det indre hulrums lille åbning, der måler ca. 30 cm i længden og 20 cm i dybden, udgjorde en formidabel scanningsudfordring. Desuden komplicerer de mange blindgyder i hulrummet scanningsprocessen yderligere.

Scanning af de indre hulrum med FreeScan Combo

Kompakt og nøjagtig løsning: FreeScan Combo 3D-scanner

SHINING 3D's FreeScan Combo var den ideelle løsning til at overvinde scanningsvanskelighederne. Med sine kompakte dimensioner på 193 mm x 63 mm x 53 mm og en vægt på kun 620 g tilbød FreeScan Combo uovertruffen bærbarhed og fleksibilitet, hvilket gjorde den perfekt til at navigere i smalle og komplekse formhulrum.

FreeScan Combos optimerede kameravinkel gav mulighed for bedre dataindsamling på trange steder og i dybere huller, hvilket sikrede komplette og nøjagtige 3D-scanningsresultater. Dens enestående nøjagtighed på op til 0,02 mm opfyldte de strenge krav til industrielle målinger og skabte tillid til resultaterne af den virtuelle samling.

Effektiv analyse af formstøbning

Ved at importere 3D-data fra formene, der er scannet af FreeScan Combo, til 3D-softwaren, kan formsamlingen udføres i et virtuelt miljø, hvor man ikke længere er afhængig af den traditionelle prøvemonteringsmetode, og den kan hurtigt og præcist justeres og optimeres. Dette forbedrer effektiviteten og nøjagtigheden betydeligt og sparer tid og omkostninger.

Analyse af samling

Konklusionen er, at SHINING 3D's FreeScan Combo 3D-scanner har løst udfordringerne med at scanne smalle hulrum i støbeforme til biler. Ingeniører får nu komplette 3D-data, hvilket muliggør sømløs analyse af formsimulering og samling.

Står du over for udfordringer med at opnå præcis samling og simulering af støbeforme? Kontakt vores applikationsspecialister for en gratisgratis, ikke-bindende konsultation. Lad os vise dig, hvordan vores 3D-scanningsløsninger kan forbedre effektiviteten, reducere omkostningerne og løfte din forretning.