Nyheder

DIY DAVE: 3D-scanning og 3D-print af hele kroppen med Einstar & AccuFab-L4K

ved Christian Sep 14, 2023

DIY DAVE:Full Body 3D Scan and 3D Print with Einstar & AccuFab-L4K

David Miao, også kendt som @3DDIYDave på Instagram og YouTubeer en maker og indholdsskaber, der arbejder med 3D-print og træbearbejdning, og som har 3D-scannet omkring 200 helkropsscanninger af mennesker med SHINING 3D 3D-scannere.

I denne artikel vil vi se, hvordan han bruger Einstar 3D-scannerMeshmixer-software og AccuFab-L4K med høj præcision resin 3D-printer til at udføre en komplet proces af 3D-scanning af kroppen og udskrivning.

David Miao

Arbejdsgang for 3D-kropsscanning og -print

Ved hjælp af Einstar kan vi scanne en menneskekrop på omkring 2 minutter, og den har en hårtilstand, der giver os bedre mulighed for at få detaljerede hårdata. Bevægelse under scanningen kan få scanneren til at miste sporingen og resultere i en fordoblings- eller spøgelseseffekt. Derfor er den største udfordring, at personen skal stå stille og vælge en stilling, de kan holde, hvilket kan være svært for ældre mennesker og børn.

Scan personer med Einstar

Ved at vise os processen med at scanne to personer, delte David sine tips til scanning af menneskekroppe:

1. Start fra ansigtet. Start med ansigtet, og arbejd dig ned fra toppen af hovedet til fødderne.

2. Gå langsomt frem. Scan langsomt i områder med flere detaljer som ansigter, hænder og fødder.

3. Gå ikke tilbage. Vær forsigtig med ikke at gå tilbage og scanne områder igen, da det kan forårsage ekko. Ufuldstændige data kan suppleres med efterbehandling.

Databehandling i Einstar Software og Meshmixer

Enkel behandling med EXStar

Vi kan foretage nogle enkle databehandlinger med EXStar, såsom at rette huller, fjerne uønskede dele og forenkle modellen. Derefter kan modellen eksporteres til 3D-print eller viderebearbejdes i andre programmer.

Simpel databehandling i EXstar

Detaljering og huludfyldning med Meshmixer

Den anden model manglede dele af fingre og hår, så David brugte Meshmixer til at lave mere efterbehandling.

Data for den anden model

Heldigvis var de to hænder symmetriske. Først spejlvendte David modellen. Derefter klippede han hånden og håret af modellen og fyldte dem ind i de manglende dele af den originale model. Til sidst brugte David værktøjer som Smooth Brush og Move Tool til at justere, og så var modellen færdig.

Brug Meshmixer til at udfylde manglende dele

Print modeller med AccuFab-L4K høj præcision resin 3D-printer

Først brugte David den medfølgende software til AccuFab-L4K kaldet Accuware til at justere modellen til en passende størrelse. Og før printning skal modellen have tilføjet understøtninger og skæres i skiver, hvilket kan gøres automatisk af Accuware. Efter at have behandlet dataene sendte David modellen til L4K-printeren via WIFI for at printe den. Derefter rensede og polerede han den printede model og afsluttede hele processen fra 3D-scanning til 3D-print.

Den endelige model

*L4D og L4K er det samme produkt med forskellige farver, klik her for at få flere oplysninger.