Nyheder

Den næste generation af 3D-printede kirurgiske instrumenter

ved Christian Sep 27, 2023

The Next Generation of 3D Printed Surgical Instruments

restor3d er på en mission for at styrke kirurger og sundhedspersonale, der reparerer og rekonstruerer menneskekroppen. Virksomheden har valgt en tilgang, der er drevet af additiv fremstilling på grund af dens designfrihed og overkommelige pris, som giver mulighed for at forstyrre traditionelle medicinske markeder.

Restor3d-teamet driver innovation inden for præcisionskirurgi ved at ændre den måde, hvorpå implantater, kirurgiske instrumenter og præoperative modeller udvikles og anvendes. Traditionelle instrumenteringssystemer udvikler sig langsomt, har betydelige startomkostninger og giver ofte komplikationer i den kirurgiske arbejdsgang. restor3d udnytter 3D-printfunktioner til drastisk at forbedre den kirurgiske pleje ved at printe procedure- og ofte patientspecifikke metalimplantater og polymerinstrumenter.

Med en flåde på over 25 Formlabs 3D-printere i deres produktionslinje, printer restor3D allerede den næste generation af kirurgiske værktøjer. Deres produkter er med til at:

  • Udskifte store, dyre kirurgiske bakker med procedure-specifikke værktøjer til engangsbrug.
  • Dramatisk at reducere forsyningskæden og steriliseringsomkostningerne for hospitalerne.
  • Reducerer behovet for intraoperative navigationssystemer via patientspecifik instrumentering.

Læs videre for at lære af restor3D's team og kirurger, der arbejder med deres værktøjer, hvordan 3D-print gør det muligt at skabe tilgængeligt og virkelig personaliseret medicinsk udstyr.