Nyheder

De ting, vi gjorde og ikke gjorde

ved Christian Sep 27, 2023

The Things We Did and Didn’t Do

Kickoff

Vi startede MakerWorld Open Beta den 21. september, og vi tror, at det blev varmt modtaget af mange skabere, der begyndte at importere deres modeller til deres MakerWorld-konti fra andre onlinekilder som Thingiverse og Printables.

Nye innovative funktioner, såsom One-Click Printing, giver nybegyndere i 3D-printverdenen mulighed for ubesværet at starte et print med en brugervenlig grænseflade og strømlinet proces. Dette, sammen med vores incitamenter for skabere, der deler deres enestående modeller på vores platform, bidrog til, at platformen hurtigt blev populær.

Bortset fra et midlertidigt DDOS-angreb på vores hjemmeside, da den åbne beta blev lanceret, var kickoff ekstremt glat og vellykket. Inden for 5 dage havde MakerWorld mere end 20.000 daglige aktive brugere. Størstedelen af modellerne på MakerWorld er stolt uploadet af de oprindelige skabere, og vi har en lang liste af strålende skabere på vores side.

Importblokken

Der var en stigning i antallet af importerede modeller den første dag, men efter 24 timer observerede vi et kraftigt fald i uploads og modtog flere rapporter fra brugere om vanskeligheder med at bruge importfunktionen. Det fik os til at undersøge det nærmere. Efterfølgende fandt vi ud af, at importen fra Printables var blokeret.

Den metode, vi bruger til at verificere autoriseret modelimport, indebærer at tilføje et individuelt MakerWorld-link til brugerens biografi på andre platforme. Det er nemlig kun kontoejeren, der kan redigere sin egen biografi, hvilket er med til at forhindre uautoriseret modelimport.

Desværre blev udtrykket "MakerWorld" markeret som spam kort efter, at vores åbne beta-brugere startede importen. Enhver post, der indeholdt "MakerWorld" i biografien, blev fjernet af Printables den 23. september, hvilket forhindrede skabere i at overføre deres filer til MakerWorld. (Opdatering: fra den 27. september afviser Printables nu alle biobeskrivelser, der indeholder tekst eller links relateret til makerworld.com)

Et diagram, der viser, hvornår vores domæne blev markeret, giver en klar visualisering af konsekvenserne.

1

Vi vil også gerne fremhæve, at vores tidligere importfunktion fungerede som forventet før den offentlige beta uden nogen begrænsninger, og blokeringen blev implementeret efter den åbne beta.

Vi forstår, at andre modelhjemmesider ønsker at beholde modellerne på deres platform, men vi mener, at konkurrence kan fremme fremskridt og forbedringer for vores brugere. At begrænse eksporten af modeller til en anden platform afspejler ikke nødvendigvis den frihed, som alle forventer for deres egen intellektuelle ejendom. Siden blokeringen trådte i kraft, har vores team ændret verificeringsprocessen til at bruge en unikt genereret streng, der går uden om vores makerworld.com-domæne, hvilket har løst problemet, i hvert fald midlertidigt.

Reverse Engineering og cyberangreb?

Printables har opbygget en imponerende platform til deling af modeller lavet af talentfulde skabere, der er ivrige efter at fremvise deres arbejde. Vi erkender åbent, at vi brugte Printables til at få inspiration og indsigt, men der blev aldrig brugt nogen automatiseret bot eller script; kun enkelte testere interagerede manuelt med platformen. Disse testere uploadede en håndfuld modeller til Printables, herunder nogle få problematiske, og rapporterede endda nogle af dem for at tjekke moderationsprocedurerne. Alle disse modeller blev efterfølgende fjernet af vores testere, hvis de ikke tidligere var blevet modereret af Printables. Der var ingen ond hensigt med denne aktivitet, og ingen blev skadet, bortset fra den meget lille ekstra arbejdsbyrde, som moderatorerne fik.

At studere andre konkurrenter på markedet er en del af forretningen, og det ville være dumt af os ikke at gøre det, når vi stræber efter at gøre det bedre og give vores kunder de funktioner, de efterspørger. Vi mener ikke, at det er en forbrydelse at studere Printables for at forbedre vores platform, ligesom vi heller ikke mener, at det er en forbrydelse, at konkurrenter køber vores printere for at lave reverse engineering. Vi føler os beærede over, at andre virksomheder ønsker at undersøge, hvordan vi leverer innovationer på en lovlig måde.

Før vi lancerede MakerWorld Open Beta, testede vi importfunktionen grundigt for at sikre, at kun den retmæssige filindehaver kan importere sine modeller til MakerWorld. Det er derfor, Printables bemærkede links til testmiljøet. Jeg tror ikke, det var et cyberangreb eller en forbrydelse, da det er for det gode, og ingen kom til skade.

Spam?

Spammede vi Printables? Absolut ikke. Vi kontaktede ca. 50 skabere, hvoraf de fleste var Bambu Lab-printerbrugere, for at høre, om de var interesserede i at betateste MakerWorld. Ikke desto mindre undgik vi enhver spam-lignende taktik. Vi henvendte os til alle individuelt og manuelt med den største respekt og præsenterede blot et alternativ, hvis de havde lyst til at udforske vores platform.

Vores syn på konkurrence

Gensidig respekt og retfærdig konkurrence vil bane vejen for en mere lys fremtid, hvor forbrugerne høster de største fordele. Hvad angår model-hostingplatformen, mener vi, at det er skaberen, der ejer sin model, og de bør have frihed til at hoste deres kreation på flere platforme. Som vi har udtrykt det i tidligere blogindlæg, går vi ind for konkurrence og anerkender den som drivkraften bag teknologisk og industriel fremgang.