Nyheder

D Squared firdobler design-iterationshastigheden med Formlabs!

ved Christian Sep 14, 2023

D Squared Quadruples Design Iteration Speed with Formlabs!

Kreativt produktdesign er afhængigt af hurtig design-iteration. Evnen til hurtigt at arbejde sig igennem successive revisioner er nøglen til at producere et innovativt, smukt og yderst funktionelt slutdesign. Dette faktum er noget, teamet hos D Squared Produktudvikling udmærket kender til.

Det er også derfor, D Squared introducerede Formlabs Form SLA 3D-printerfamilien til deres virksomhed. Takket være printernes hurtige produktionshastighed og høje detaljegrad har virksomheden været i stand til at reducere leveringstiden på design-iterationer dramatisk. Deres kunder er ikke kun imponerede over hastigheden, men også over kvaliteten af D Squareds prototyper.

Læs videre for at lære, hvordan Formlabs SLA 3D-printere forvandlede arbejdsgangene hos D Squared og blev et af deres vigtigste værktøjer i hverdagen.

D Squared skaber produktdesign til alle brancher

D Squared Product Development, der har base i Liverpool, har tilbudt en bred vifte af produktdesign, udvikling og ingeniørrådgivning siden 2012. Med tre nuværende medarbejdere, der fejrer deres 10-års jubilæum, er D Squared-teamet lille, men mægtigt.

Virksomheden tilbyder tjenester og løsninger til alle aspekter af produktudvikling, fra indledende konceptdesign og planlægning til prototyping ved hjælp af både additive og subtraktive fremstillingsteknologier. Teamet tilbyder også test- og verifikationstjenester samt Design for Manufacturing & Assembly (DfM&A) til komplet industriel volumenproduktion.

"Vi leverer outsourcet produktudvikling til kunder inden for forbruger-, medicinal- og industrisektoren. Vi arbejder med folk fra universiteter, hospitaler, erhvervskunder, nystartede virksomheder og endda enkeltpersoner og opfindere," forklarer Daniel Isler, teknisk direktør hos D Squared.

D Squareds team har arbejdet i både produktrådgivnings- og produktionsmiljøer og har dermed opnået stor erfaring i hele produktudviklingsprocessen. Hvis en del eller et produkt kan designes, kan D Squared gøre det.

Solid Print - D Squared Produktudvikling - Produktdesign - Produktudvikling - Daniel Isler - Formlabs - Warwickshire - Warwick - Coventry - Leamington Spa - Rugby

Formlabs 3D-printere - fra introduktion til hverdagsværktøj

I hjertet af D Squareds prototyping-processer ligger en Formlabs SLA 3D-printer. I løbet af sin to årtier lange karriere har Isler set 3D-printning gradvist blive det centrale værktøj i prototyping - og D Squared er ikke anderledes.

Før introduktionen af 3D-printere arbejdede D Squared allerede med CAD- og 3D-modelleringssoftware fra Solid Print3D's søsterselskab, Solid Solutions. Så da tiden var inde til at købe en 3D-printer, gav det kun mening for D Squared at henvende sig til Solid Print3D.

"Det, at vi får vores CAD-software og vores 3D-printere under samme tag, fungerer rigtig godt for os," siger Isler.

"Vi købte oprindeligt en Formlabs Form 3 fra Solid Print3D, fordi det er langt den bedste stereolitografi-3D-printer, man kan købe til prisen," tilføjer han.

Selvom Form 3 producerede indviklede prototypedele af høj kvalitet, vidste D Squared, at de kunne gøre mere med teknologien. De har siden opgraderet deres SLA-printerløsning til Formlabs Form 3B+.

Solid Print - D Squared Produktudvikling - Produktdesign - Produktudvikling - Daniel Isler - Formlabs - Warwickshire - Warwick - Coventry - Leamington Spa - Rugby

"Vi købte en Form 3B+, som giver os mulighed for at bruge et udvidet udvalg af harpikser, herunder biomedicinske harpikser. Hovedårsagen til opgraderingen er, at printeren giver os mulighed for at printe med den udvidede resin rækkevidde," fortæller Isler.

I dag er Formlabs 3D-printerne de prototyping-værktøjer, som D Squared bruger mest til daglig, ifølge Isler.

Solid Print - D Squared Produktudvikling - Produktdesign - Produktudvikling - Daniel Isler - Formlabs - Warwickshire - Warwick - Coventry - Leamington Spa - Rugby

Indviklet prototyping og produktudvikling udføres 4 gange hurtigere

Den største fordel, D Squared har oplevet, siden de tog Formlabs rapid design-løsningen i brug, er muligheden for at bringe hele prototyping-workflowet ind på deres egne kontorer. Tidligere outsourcede D Squared 3D-print til tredjeparts printbureauer.

"Før, da vi outsourcede vores 3D-print, kunne vi bestille dele, og de ville være hos os i løbet af tre dage," husker Isler.

Selvom tre dages leveringstid for prototyper bestemt ikke er den længste i branchen, var det ikke nok for D Squared. Ved at tage prototypeproduktionen in-house har virksomheden kunnet forbedre deres proces og firedoble hastigheden på deres designreiterationer.

"Nu, med Formlabs printeren in-house, kan vi lave builds natten over. Vi kan lave et build i løbet af dagen. Så inden for en tidsramme på tre dage kan vi allerede have itereret et design tre eller fire gange," siger Isler.

Denne mulighed for at producere deres egne prototyper er, hvad Isler ser som den revolutionerende effekt af Formlabs SLA-printere. Han siger, at de har givet små og mellemstore virksomheder nøglen til en produktionskraft, som tidligere simpelthen ikke var tilgængelig for små virksomheder.

"Formlabs har virkelig vendt hele 3D-printmarkedet på hovedet ved at give små organisationer som os mulighed for at tage 3D-print ind i huset og få den kvalitet, som vi tidligere var nødt til at gå til en ekstern virksomhed for at få - men i en desktop-pakke," opsummerer Isler.

Solid Print - D Squared Produktudvikling - Produktdesign - Produktudvikling - Daniel Isler - Formlabs - Warwickshire - Warwick - Coventry - Leamington Spa - Rugby

Kraftfuld teknologi, uendelige muligheder

Men hvad bruger D Squared den hurtige prototyping og designkapacitet, de får fra Formlabs, til? Det er desværre i høj grad virksomhedens forretningshemmelighed.

På grund af kundefortrolighed og til tider lange udviklingscyklusser, siger Isler, at D Squared ikke kan vise så meget af deres arbejde, som de gerne ville. Han trækker dog hemmelighedskræmmeriet så meget tilbage, at han kan fremhæve et par fascinerende projekter.

Solid Print - D Squared Produktudvikling - Produktdesign - Produktudvikling - Daniel Isler - Formlabs - Warwickshire - Warwick - Coventry - Leamington Spa - Rugby

Kasse til opladningsdock

En af de største fordele ved SLA 3D-print er, at D Squared uden problemer kan kombinere det med andre produktionsmetoder for at fremstille både æstetiske og funktionelle dele. Virksomheden demonstrerede denne evne med en opladningsdock, der var udviklet til en kundes bærbare elektroniske enhed.

"Vi har printet han- og hunsiden af formen i to forskellige Formlabs-harpikser," forklarer Isler.

D Squared brugte den 3D-printede struktur til at strække og støbe fugtigere læder over de to halvdele. Resultatet blev en stilfuld og fuldt funktionel prototype på en opladningsdock.

"De endelige komponenter ville blive sprøjtestøbt. Dette er et eksempel på, hvordan vi ville bruge printeren til at lave en prototype af et egentligt produkt," siger Isler.

Solid Print - D Squared Produktudvikling - Produktdesign - Produktudvikling - Daniel Isler - Formlabs - Warwickshire - Warwick - Coventry - Leamington Spa - Rugby

Benprotese til en brevdue

3D-printerne har også gjort det muligt for D Squared at hjælpe de mest sårbare blandt os. Et af virksomhedens projekter var for ejeren af nabofirmaets smykkevirksomhed. Men selv om Form 3B+ kunne arbejde med 3D-printbare støbbare voksharpikserhandlede projektet ikke om smykker.

"Projektet var faktisk en benprotese til en brevdue, som hun havde, og som havde fået amputeret benet," forklarer Isler.

D Squared-teamet tog omhyggelige målinger af den stakkels fugl. De designede en første prototype af protesen ved hjælp af CAD-software og printede et udkast til benet til testtilpasning.

Efter at have bekræftet en god og behagelig pasform, producerede teamet et mere komplekst, sammenføjet endeligt design. Takket være D Squared og det nye letvægtsben af plast kan veteranflyveren igen bevæge sig rundt og nyde sit otium.

Solid Print - D Squared Produktudvikling - Produktdesign - Produktudvikling - Daniel Isler - Formlabs - Warwickshire - Warwick - Coventry - Leamington Spa - Rugby

Konklusion Underoverskrift

Isler siger, at D Squareds kunder - fra forbrugerelektronikfirmaer til dueejere og langt videre - har været tilfredse med de 3D-printede prototyper. Men det er ikke kun produktionshastigheden, der imponerer dem, men også kvaliteten af delene.

"Kunderne er meget imponerede over kvaliteten af de print, der kommer ud af Form 3. Vi efterbehandler ofte disse print, sliber dem, påfører logoer med dry rub transfers og sprøjtelakerer dem. Det ville være svært at se forskel på prototypen og det færdige produkt," siger Isler.

Med den hurtige designudvikling er der kommet en øget kapacitet til vækst. Derfor siger Isler, at virksomheden nu overvejer at ansætte talenter for at udvide sin kapacitet.

Derudover ønsker de at opskalere deres produktion ved at gå videre til større Formlabs printere, såsom Form 3BL.

"Det ville være rart at få en af de større Formlabs-printere, så vi kan lave større dele i enkelte builds. Det er især vigtigt nu, hvor vi er på vej til at arbejde med nogle kunder, der laver større forbrugerprodukter," siger Isler.

Indførelsen af Formlabs SLA-printere har allerede åbnet nye døre for D Squared med hensyn til øget designhastighed og prototypekvalitet. Med større og bedre ting i horisonten vil virksomheden helt sikkert tage innovative produktdesigns til et helt nyt niveau.

Er du interesseret i at vide, hvordan du kan fremskynde produktudviklingen i din virksomhed med Formlabs SLA-printere? Den venlige Solid Print3D eksperter fortæller dig gerne mere! Ring til os på 01926 333 777 eller send os en e-mail påinfo@solidprint3d.co.uk.