Nyheder

Bambu Studios overholdelse af AGPL

ved Christian Sep 14, 2023

AGPL compliance of Bambu Studio

Vi vil gerne adressere Roy Sigurds påstand, som for nylig blev offentliggjort på hans blog, og som hævder, at Bambu Lab gennem sin slicer Bambu Studio har undladt at frigive kildekoden til et plugin, der bruges i Bambu Studio, og som kommunikerer med Bambu Cloud Service, og derfor ikke overholder AGPL-licensen.

Vi har brugt en del tid på at rådføre os med vores advokater for at sikre, at vi overholder AGPL fuldt ud, når vi inkluderer vores uafhængige closed source-netværksplugin i Bambu Studio. At forbedre AGPL-software med et tredjepartsbibliotek, en tjeneste eller software, der er uafhængig og distribueres separat, er en almindelig tilgang inden for IT-branchen. Vi har gennem eksperter i branchen, som har gennemgået alle detaljerne, sikret, at vores tilgang er i fuld overensstemmelse med AGPL-licensen.

Det pågældende plug-in er en simpel standalone-grænseflade, der hjælper Bambu Studio med at kommunikere med vores private infrastruktur, såsom vores cloud-tjeneste. Bambu Studio er ikke afhængig af denne pakke og distribueres uafhængigt.

Vi forsøger hele tiden at bidrage til fællesskabet og 3D-printindustrien. Bambu Studio er en fuld funktions slicer, som er fuldt opensourcet under AGPL. Faktisk er flere funktioner, der blev introduceret i Bambu Studio, allerede blevet taget til sig og brugt af andre virksomheder, så et større publikum kan få gavn af dem. Det er en win-win-situation for alle de involverede.

Vi er altid åbne over for konstruktiv kritik eller bliver holdt ansvarlige for vores mangler, som f.eks. den sikkerhedsbrist, Roy selv påpegede, og som vi sørgede for at reagere på så hurtigt som muligt. Det er det, der hjælper os med at vokse og lære, så vi kan blive den bedste version af os selv og en virksomhed, som samfundet kan stole på.

Men at blive bedt om at forholde sig til ubegrundede beskyldninger baseret på antagelser skader ikke kun os som virksomhed, men også fællesskabet og 3D-printindustrien som helhed. Denne type beskyldninger skaber usikkerhed for alle dem, der ønsker at omfavne open source-konceptet, og som frygter konsekvenser ved hvert skridt, og derfor sætter de de fremskridt tilbage, som så mange har opnået, og som så mange flere nyder godt af.