Nyheder

6 tidsfaktorer om BigRep PRO

ved Christian Sep 14, 2023

6 time factors about the BigRep PRO

BigRep PRO er en industriel 3D-printer i stort format, der understøtter din virksomheds udvikling og produktion. Siden PRO blev lanceret i 2018, har BigRep R&D-teamet primært fokuseret på at gøre denne maskine bedre ved at lytte til, hvad kunderne ønskede.

Med en byggevolumen på næsten en kubikmeter er BigRep PRO en fuldt lukket industriel 3D-printer til produktion af store dele i fuld skala, herunder funktionelle prototyper, fabriksværktøj, mønstre og forme samt dele til slutbrug.

I november 2021 lancerede vi en nyere og mere kraftfuld BigRep PRO, også kendt som PRO.2.

Vores fokus? BRUGERVENLIGHED. Vi har bygget en 3D-printer i stort format, som kan bruges af alle.

Dette blogindlæg lister 6 tidsfaktorer ved BigRep PRO for bedre at forstå denne 3D-printers potentiale.

Det tog 12 sekunder at fjerne de nedenstående dele fra sengen ved at bøje SWITCHPLATE® -enheden.

Har du nogensinde haft problemer med at fjerne store 3D-printede dele fra din printer? Det er slut nu!

Citat Kerry Stevenson, grundlægger af Fabaloo:

"Jeg kan personligt bevidne, at jeg ved flere lejligheder har skåret mine vedhæng op, når jeg med en skarp mejsel har kæmpet med et print, der sad fast på en glasplade. Det er slet ikke sjovt."

Den SWITCHPLATE® er magnetisk og klikkes nemt på plads. Varme øger klæbeevnen på SWITCHPLATE®-overfladen, så dit print sidder fast under printningen, men er let at fjerne, når det er afkølet. For at spare tid i produktionen kan SWITCHPLATE® udskiftes før afkøling, så printeren er klar til at begynde på det næste print.

Takket være denne funktion, er indsatsen for at fjerne store dele fra sengen radikalt reduceret. Intet behov for skrabere, kanter eller bekymring for dine vedhæng!

SWITCHPLATE-3D-udskrivning
SWITCHPLATE-3D-udskrivning-2

I 8 minutterer din BigRep PRO automatisk kalibreret.

Vi havde et præcist mål: at sikre at det første lag ALTID er rigtigt.

Hvorfor er det første lag så vigtigt?
Tro det eller ej, men et utilstrækkeligt kalibreret første lag til enkelt- eller dobbeltekstrudering er den primære årsag til fejl i FFF 3D-print på stationære 3D-printere og 3D-printere i stort format.

Med den opdaterede MXT®-kontrollerhjernen i BigRep PRO, Kalibrering kræver ikke manuelle handlinger og kan ikke være forkert.. MXT® Controls bruger proprietære algoritmer og overfladekortlægning til at omgå manuel printbed- og ekstruderkalibrering, hvilket sikrer, at de afgørende første printlag er optimale hver gang.

Før en ny gcode begynder at printe, vil maskinen køre en autokalibreringsproces, som tager omkring 8 minutter. I det første trin vil ekstruderen kortlægge printersengen og opbygge et digitalt net. Dernæst printer PRO et par linjer på sengen; sensorerne kortlægger dem for at indsamle de nødvendige oplysninger, hvilket sikrer et perfekt første lag med Z-kalibreringen og en perfekt XY-kalibrering til dobbelt ekstrudering.

For at sætte tingene i perspektiv kan det tage op til 2 timer manuelt at kalibrere en 3D-printer i stort format!!!

Autokalibrering-MXT-kontroller

2 timer og du vil mestre vores slicing-software BigRep BLADE

BigRep BLADE er en gratis og brugervenlig slicing-software, der giver større kontrol over printparametre på alle BigRep 3D-printere i stort format. Med BLADE-forudindstillinger, kan du nemt forberede dine 3D-printfiler med blot et par klik.. Funktioner som auto-orientering og auto-placering gør BLADE enkel at bruge.

3D-print i stort format betyder ikke kun store dele. Med BigRep PRO kan du også producere flere mindre dele ved hjælp af "batch production"-funktionen i BLADE.

Denne funktion sikrer, at delene printes "sekventielt" ved at 3D-printe den ene STL efter den anden i stedet for at printe dem alle på samme tid. Denne proces er kun mulig med 3D-printere i stort format med en XYZ-bevægelig portal som BigRep PRO og vil spare dig op til 10% i printtid, afhængigt af geometrien, med bare ét klik! Softwareoptimeringer er fantastiske, er de ikke?

Hvis du vil vide mere om BigRep BLADE, og hvordan den er blevet optimeret til 3D-printning i stort format, kan du downloade BLADE gratis og se vores grundlæggende og avancerede træning.

Og hvis du er vant til at skære filer i skiver med Cura, vil BLADE se meget mere bekendt ud!

3D-printning af flere dele
3D-printning-sekventielt

Ved at skære ovenstående fire manifolder i rækkefølge i stedet for alle sammen, sparede vi 5% printtid.

13 dage! Det længste print, vi har kørt på en BigRep PRO indtil videre.

BigRep PRO er designet til at 3D-printe så længe, du har brug for, med sit specialbyggede gantry, der er konstrueret til høj hastighed, hurtig acceleration og nøjagtighed. Den robuste ramme eliminerer vibrationer under printning og sikrer hurtig, men præcis bevægelse, hvor ekstruderne glider sammen med et forstærket vognsystem. Drevet af Bosch-servomotorer med integrerede kodere beregner PRO printhovedets placering i realtid for selv at overvåge nøjagtigheden af positionen. Vi kalder det 2. generation af Motion Portal.

Derudover orkestrerer den allerede nævnte MXT® Controls den harmoniske koordinering af alle komponenter og processer for at sikre hurtig udskrivning, nøjagtighed og gentagelighed. Den anvender proprietære algoritmer, der forbedrer din gcode-printfil. Resultatet er bedre kvalitet, såsom glattere overflader fra spline-interpolation, højere nøjagtighed fra backlash-kompensation og vibrationsfiltrering og generelt ensartede resultater.

Det er derfor, vores kunder kan 3D-printe 24/7, pålideligt.

Desværre kan vi ikke vise dig 13-dages-delen på grund af en NDA, men vi kan vise dig, hvordan et seks og en halv dags print af en prototype til en bilkofanger ser ud, når den kommer frisk ud af en BigRep PRO!

stor-3d-printet-kofanger-bigrep-pro

For 2 uger, Dine tekniske materialer holdes tørre i filamentkammeret.

PRO's miljøvenlige forseglede filamentkammer med en kapacitet på to spoler sikrer, at alle materialer, inklusive tekniske og vandopløselige, forbliver tørre i et konstant temperatur- og fugtighedskontrolleret miljø. Selv når den er slukket, sikrer PRO's lufttætte materialeopbevaring klassens bedste kvalitet og pålidelighed.

Derudover er vi nødt til at fremhæve, at vi giver dig et valg med hensyn til filamentet. BigRep PRO er et åbent system, hvilket betyder, at du kan bruge filamenter fra tredjeparter..

BigRep tilbyder originale filamenter med kvalificerede BLADE-profiler, herunder biopolymerer, fiberfyldte, tekniske og vandopløselige støttematerialer, hvilket betyder, at du kan begynde at printe stort set enhver form med det samme. På den anden side ved vi, at nogle kunder foretrækker at bestille deres filament fra forskellige udbydere eller lave deres eget!

For eksempel har vores kunde METSO Outotec en BigRep PRO i Brasilien til at fremstille sandstøbningsmønstre i stor skala. Tæt på deres anlæg er der en filamentleverandør, der kan hjælpe dem med det materiale, de har brug for. METSO Outotec foretrak at bruge lokalt produceret materiale.

Hvorfor skal vi låse dig inde i et lukket system?

BigRep-PRO-kammer

1 måned kortere leveringstid end outsourcet CNC-bearbejdning

Vi 3D-printede en håndholdt jig i stort format (se billedet nedenfor) og sammenlignede leveringstiden med et par CNC-bearbejdningsværksteder i Tyskland.

Resultaterne er ret interessante:

sparer-3D-printning-vd-CNC
BigRep-PRO-jig
BigRep-PRO-fixture

Hvis du er interesseret i at lære mere om, hvordan 3D-print og CNC arbejder sammen, så download denne e-bog gratis!

ITERATE FAST. PRODUCER HURTIGERE.
KOM PÅ MARKEDET HURTIGST.

Udforsk PRO

ITERATE FAST. PRODUCER HURTIGERE. KOM PÅ MARKEDET HURTIGST.

Udforsk PRO

Om forfatteren:

Marco Mattia Cristofori <a style="color: #0077b5" href="https://www.linkedin.com/in/marcomattiacristofori/" target="_blank" rel="noopener"><i class="fab fa-linkedin"></i></a>

Marco Mattia Cristofori

Chef for produktmarketing

Marco er en kreativ produktmarkedsfører med en arkitektonisk baggrund. Han har været en del af BigRep-familien i fem år, hvor han har fulgt alle udviklingsstadierne af deres enestående 3D-printløsninger i stort format.