Nyheder

6 overvejelser ved køb af en 3D-printer i stort format

ved Christian Sep 14, 2023

6 Considerations For Purchasing a  Large-Format 3D Printer
Overvejelser om køb af en 3D-printer i stort format

Der er flere faktorer, der overveje, før du køber en 3D-printer i stort format. Da der ikke findes en 3D-printer, der passer til alle de opgaver, du måtte have, er det vigtigt at forstå din(e) opgave(r). Når du køber en stor printer, kan du forestille dig, at printeren vil fylde en del og have elektriske krav. Men det er også vigtigt at tænke på, hvad delene skal bruges til, materialekravene, den nødvendige software, hvordan printet skal understøttes og budgettet.

Lad os springe ud i det og gennemgå de 6 vigtigste overvejelser, før du køber en 3D-printer i stort format (som BigRep).

 

1. Anvendelse

Det første og mest grundlæggende spørgsmål, du skal stille dig selv, er "hvad vil jeg 3D-printe og hvorfor?" Hvis du først forstår dette grundlæggende spørgsmål, vil det hjælpe dig med at identificere muligheder, og hvor du kan drage størst fordel af en 3D-printer i stort format.

  • Hvis du 3D-printer prototyper, skal de så bruges til at kontrollere form og pasform, eller skal de mere bruges til designgodkendelse?
  • Hvis du 3D-printer værktøj, hvor skal det så bruges i f.eks. produktionslinjen eller til CMM-inspektion?
  • Hvis du 3D-printer dele til slutbrug, hvilket miljø skal det så bruges i, og hvilke tolerancer kræver det?

Hvis du for eksempel bare skal 3D-printe store dele til prototyper, som du kan vise frem til marketingteamet eller på messer, kan du vælge nogle grundlæggende materialer som PLA eller PLX. Hvis du har brug for prototypen til at simulere den endelige brugsdel, skal du sammenligne systemer, der giver dig mulighed for at printe i materialer af ingeniørkvalitet (som BigRep). Det samme gælder for additiv fremstilling af dele til slutbrug eller små serier, som ofte kræver avancerede tekniske materialer som nylon og kulfiber.

Det andet vigtige spørgsmål i forhold til anvendelse er "Hvor store er de dele, jeg ønsker at 3D-printe?" En fordel ved en 3D-printer i stort format er, at du kan printe store dele eller mange mindre dele. Det er en af begrænsningerne ved mindre printere, fordi du aldrig kan printe store dele i ét print, du skal altid sætte dem sammen bagefter.

JK Automotive Designs specialfremstillede midterkonsol

2. Materialer

Når du sammenligner de materialer, du vil printe med, bør du overveje, om dit system skal være en lukket eller open source 3D-printer. Hvad er forskellen? Lukkede systemer kræver, at du kun bruger den pågældende printers materiale, og det udelukker dig fra at bruge 3 forskellige materialer.rd materiale fra tredje part. Et open source-system giver dig mulighed for at bruge et hvilket som helst materiale inden for printerens specifikationer.

Du kan måske lide muligheden for at købe deres materialer fra enhver leverandør, andre kan lide at holde det enkelt og holde sig til den leverandør, de har købt udstyret fra.

Der er producenter, der leverer materialer, som du skal bruge i deres system, og kun deres materialer, hvilket kan være både godt og skidt. Det er godt, fordi materialeegenskaberne er de samme hver eneste gang, men det er skidt, fordi det kan være dyrt, og du kan være begrænset til kun at bruge disse materialer.

BigRep-PRO-Filament-kammer

3. Rum og miljø

3D-print i stort format betyder store 3D-printere. Det indlysende spørgsmål er: "Har du plads til det?" BigReps største 3D-printer er x 1950 y 2500 z 2105 mm (x 77 y 98 z 70 tommer), og vores mindste er x 1715 y 1170 z 1765 mm (x 67 y 46 z 69 tommer). BigRep 3D-printere fungerer godt på værkstedet, i laboratorier og på kontorer og meget mere.

Afhængigt af miljøet, hvor printeren skal stå, kan det være en god idé at overveje, om du har brug for et klimakontrolleret rum. Vil fugtighed være en faktor i rummet? Er der partikler, der flyder rundt fra andet udstyr? Hvilket materiale vil jeg hovedsageligt printe med? Disse faktorer kan påvirke resultatet af printet. Hvis 3D-printeren er i et lukket laboratorium, kan du sandsynligvis slippe af sted med et åbent rammesystem.

Endelig skal du huske på, at de fleste 3D-printere i stort format kræver høj elektrisk effekt, og det kan være en afgørende faktor at tænke på, når du skal beslutte, hvor den skal stå.

BigRep kontor i Boston

4. Software

Næsten alle producenter af udstyr har deres egen software, som opsætter den del, der skal bygges og skæres i skiver, men nogle 3D-printere er også open source og giver dig mulighed for at vælge hvilken som helst skæresoftware. Det har både fordele og ulemper. Måske har du allerede en software, du er fortrolig med, og vil fortsætte med at bruge den. Den software, der følger med printeren, som en BigRep 3D-printer er forudindlæst med profiler til materialer og indstillinger til printeren, hvilket gør det meget brugervenligt at komme hurtigt i gang med at printe.

Ting, man skal overveje, når man evaluerer softwaren...

  • Hvem skal køre maskinen?
  • Har de brugt 3D-printere før, eller er de helt nye?

Nogle systemer kræver et højere niveau af ekspertise at køre, og andre er stort set plug and play. Lad producenten installere og oplære dig, uanset hvilken 3D-printer du ender med at investere i. Med store dele følger ofte skævvridning, ikke kun ved 3D-print, men ved næsten alle fremstillingsmetoder. Forstå, hvordan du indstiller bygningen for at reducere eller eliminere vridning, og arbejd sammen med dit lokale supportteam om de bedste indstillinger, delorientering og materiale til de dele, du forsøger at printe. Stol på deres ekspertise, den rigtige virksomhed vil give dig den rigtige service, du fortjener.

Slicer Software Blade

5. Lokal support

At have lokal support er ofte et uvurderligt aktiv for enhver 3D-printvirksomhed. Bed om referencer, tal med kunder, der bruger printerne, og hør, hvordan de har oplevet samarbejdet med virksomheden, og om serviceniveauet lever op til eller overgår dine forventninger. Når du investerer i en industriel 3D-printer i stort format, forventer du, at supportniveauet matcher printerens pris.

Det er vigtigt at vælge en printer, der ønsker, at du skal få succes, og som vil hjælpe dig med at komme hurtigt i gang. BigRep tilbyder lokal support gennem vores globale og regionale hovedkvarterer (Berlin, Boston, USA og Singapore) samt et netværk af forhandlere over hele verden.

BigRep nordamerikanske team

6. Budget

At investere i en 3D-printer i stort format kræver mere end blot det, der er nævnt ovenfor, men et af de vigtigste spørgsmål at stille er: "Hvad er mit budget?" Prøv at være åben, når det kommer til indkøb, for hvis du kun har et bestemt beløb at bruge, men så køber en billigere løsning, der bliver mere en hovedpine end en investering, var det så det værd?

Der er også måder, du kan være kreativ på, f.eks. ved at have 3D-printeren inden for dit budget til udstyr og installation, oplæring, materialer og forsendelse i en anden fond. Der er også leasingmuligheder. Tal med eksperterne, og analysér virkelig nogle af de dele, du planlægger at printe, og hvad det vil betyde for dit investeringsafkast. Ofte opnår BigRep-kunder et positivt investeringsafkast hurtigere, end de havde forventet.

BigRep PRO i Kina 1

Konklusion

3D-printere i stort format kan hjælpe med så mange anvendelser fra prototyper til dele til slutbrug. Når du starter din søgen efter en 3D-printer i stort format, er det bedste råd at tale med dem, der allerede gør det. Bed om deres anbefalinger, og evaluer derefter disse løsninger, og sørg for, at de passer godt til din anvendelse og dine mål.

Tags: