
De dage, hvor 3D-print kun betød prototyper, er forbi.
CET sender deres dele ud i det hårdest mulige miljø: Under vandet.
Placeret i Bristol, Rhode Island (USA), Composite Energy Technologies (CET) er en brancheførende innovatør inden for forskning, design, konstruktion og fremstilling af store og komplekse køretøjer i kulstofkomposit, undervandstrykbeholdere, strukturer og integrerede systemer.
Siden CET's begyndelse har Chief Technology Officer Eric Goetz opsøgt og udviklet førende teknologier, der har været den hemmelige ingrediens i adskillige Grand Prix-sejlbåde, herunder succesfulde America's Cup-, Volvo Ocean Race- og Maxi-kampagner.
CET-teamet har bygget videre på denne arv, brede viden og erfaring for at producere systemer, der pålideligt kan udføre forskellige missionssæt i svære og komplekse operationelle miljøer. For at opnå dette havde CET brug for fremstillingsprocesser, der kunne hjælpe dem med at være hurtigere, reducere omkostningerne og producere bedre dele.

Store dele. Store idéer.
CET er ikke ubekendt med 3D-printningDe har haft flere mindre 3D-printere og endda et større system, men de opfyldte ikke deres behov. De indså, at med størrelsen på deres dele havde de brug for en industriel, pålidelig, fleksibel og stor printer, der kunne opfylde deres behov og åbne døre til flere muligheder.
Adam Ceely, Innovation and Development Projects Engineer hos CET, siger: "Det, jeg ledte efter (i en 3D-printer), var et mere kontrolleret miljø og et bedre drifts- og kontrolsystem. Jeg havde brug for et system, der kan kontrollere, hvordan printet klarer sig, hvor det er på XYZ-placeringen, og evnen til at ændre og reagere på de forskellige temperaturer for termisk ekspansion."
Ud over at producere prototyper planlagde CET også at udstyre deres produkter med 3D-printede dele til slutbrug. Derfor var det afgørende, at der kunne implementeres en fleksibel løsning, som også let kunne tilpasses til forskellige udfordringer og skiftende grænsebetingelser. I den seneste BigRep STUDIOhar CET fundet en maskine, der opfylder alle disse kriterier.
Ubemandede undervandsfartøjer
CET har specialiseret sig i at fremstille ubemandede undervandsfartøjer (UUV), også kaldet undervandsdroner, som er alle undervandsfartøjer, der kan operere under vandet uden et menneske ombord. Historisk set har CET CNC-bearbejdet finnerne til disse UUV'er ud af en blok G10-glasfiber/epoxy, hvilket er meget dyrt og involverer masser af spild. CNC-bearbejdning kræver også mange arbejdstimer til programmering af værktøjsbaner til et emne, der kræver den præcise og komplekse geometri, der er nødvendig i en vingeform.
Så kom BigRep og STUDIO. Med additiv fremstilling kan CET nu producere deres finner hurtigere, med mindre spild og til en brøkdel af prisen. Ved at bruge BigRep Hi-Temp CF-materiale med 100 % udfyldning og derefter efterbehandle delene ved at påføre en sprayet polyuretanbelægning kunne de skabe en vandtæt forsegling.
Denne finne blev lavet til UUV-aktivering og -styring og blev designet til at blive integreret med ikke-AM-systemer i CET-fremstillede UUV'er.

Integrering af 3D-printede dele med ikke-AM-systemer
En fordel ved 3D-print er dens evne til at supplere ikke-AM-systemer. For CET var det nødvendigt med en 3D-printer, der præcist kunne producere dele, som derefter kunne integreres med ikke-AM-komponenter. Der findes et par metoder til at kombinere sådanne dele, for eksempel...
Mekanisk fastgørelse - printning gennem huller eller hulrum for at installere traditionelle bolte eller gevindindsatser.
Potting - Print en fordybning i en del, som en ikke-AM-del kan indsættes i, og fyld derefter fordybningen med noget epoxy og hærd.
Tapning - Tag et stykke glasfiber eller kulfiber, fugt det med epoxy, og tap derefter blot over grænsefladen, og lad pladen eller stykket glasfiber/kulfiber hærde.
Ved at bruge både AM- og ikke-AM-teknologi og -dele kan CET udvide virksomhedens muligheder og finde levedygtige løsninger på problemer, der ikke kunne løses før. Deres BigRep STUDIO 3D-printer giver dem mulighed for at gøre alt dette med den nødvendige nøjagtighed.

Fremadrettet tænkning
"For CET er integrationen mellem 3D-printede dele og traditionelle kulfiberdele let, og alle vores medarbejdere kender nu fordelene, koncepterne og hvordan man arbejder med det." Flere og flere mennesker kommer til Adam Ceely og spørger: "Kan vi 3D-printe sådan noget her?" Virksomheden omfavner og indser alle de måder, hvorpå 3D-print og BigRep STUDIO hjælper dem med at tackle problemer, der kommer på deres vej. For nylig er CET endda begyndt at designe og 3D-printe værktøj til andre interne processer og opgaver.
Da CET købte STUDIO, brugte de den primært til forskning og udvikling af deres egne fremstillingsprocesser. Det gav frihed til at printe vanskeligt formede dele, som ikke kunne fremstilles ved hjælp af traditionelle kompositlag, og størrelsen har hjulpet med at fjerne nogle af forhindringerne. Det er især nyttigt, når CET skaber ting, der aldrig er blevet bygget før, så det er svært eller endda umuligt at trække på tidligere erfaringer.
"Jeg tror, at vores største fordel har været at udvide vores muligheder og få os til at gentænke vores fremstillingsprocesser."
Adam Ceely, projektingeniør inden for innovation og udvikling
UDDANNET FRA DESKTOP. FÅ INDUSTRIEL.
BigRep STUDIO G2 får 3D-printning væk fra dit skrivebord og tager det til det næste niveau. STUDIO G2 fungerer lige så let som en stationær 3D-printer og har 10 gange så stor byggevolumen og giver industrielle produktionsmuligheder i stor skala i en kompakt "passer overalt"-konstruktion.
GRADUATE FRA DESKTOP. FÅ INDUSTRIEL.
BigRep STUDIO G2 får 3D-printning væk fra dit skrivebord og tager det til det næste niveau. STUDIO G2 fungerer lige så let som en stationær 3D-printer og har 10 gange så stor byggevolumen og giver industrielle produktionsmuligheder i stor skala i en kompakt "passer overalt"-konstruktion.