Nyheder

3D-scanning til simuleringsanalyse med FreeScan UE 11

ved Christian Sep 14, 2023

3D Scanning for Simulation Analysis with the FreeScan UE 11

Introduktion til

Inden for industriel vedligeholdelse og reparation er nøjagtige målinger afgørende for at afhjælpe udstyrsfejl og forbedre driftseffektiviteten. Metrologiske 3D-scannere som FreeScan UE 11 er ideelle værktøjer i disse tilfælde - de kan indfange nøjagtige, præcise 3D-data på minimal tid. Resultaterne kan bruges til reverse engineering, iterativt design og andre CAD-relaterede applikationer.

Denne artikel undersøger, hvordan SHINING 3D-partneren ATEGROUP hjalp en kunde med at reparere en SAG-mølle (semi-autonom slibning) ved hjælp af 3D-scanning og CAD-simulering.

Problem: Beskadigede drejetappe

ATEGROUPs kunde bruger en SAG-mølle i sin værdikæde til at formale materialer. Selvom kun få detaljer afsløres for at bevare kundens anonymitet, er det klart, at materialeforberedelse altid er en afgørende del af produktionen. Materialekvaliteten er grundlaget for produktkvaliteten.

Kunden identificerede imidlertid, at deres SAG-mølle var beskadiget; materialerne lækkede ud af maskinen under formalingsprocessen. De fandt hurtigt ud af, at maskinens indløbs- og udløbstappe, vitale komponenter, der er ansvarlige for materialeoverførslen, var revnet.

Med materialer, der lækkede ud af møllen, stod teamet over for et alvorligt problem. Det drejede sig ikke kun om driftseffektivitet, men også om medarbejdernes sikkerhed.

Løsninger: 3D-scanning og Reverse Engineering

Til at reparere tapperne valgte kunden ATEGROUPen colombiansk virksomhed, der leverer 3D-scanning og reverse engineering-tjenester. De bruger en række SHINING 3D-scannere til at levere disse tjenester.

ATEGROUP satte sig to mål for dette projekt:

● Bestemme den bedst egnede teknik til forstærkning af skruetvingerne
● Fremskaffe nøjagtige 2D-tegninger af drejetapperne og drivenhederne til produktionsbearbejdning

Teamet gennemgik flere trin for at nå disse mål.

3D-scanning

ATEGROUPs første skridt i dette projekt var at 3D-scanne dele af SAG-møllen. For store dele omkring 2,5 m til 3 mer 3D-scannerens bærbarhed og hastighed afgørende. Teamet kunne nemt 3D-scanne hele møllen rundt med den lette FreeScan UE 11.

Efter at have placeret markører på møllens metaloverflader, kan data hurtigt indfanges. FreeScan UE 11-projekter 11 krydsede laserlinjer for hurtigt at indhente (1,35 mio. punkter pr. sekund) objektgeometri.

Omvendt ingeniørarbejde

Med 3D-punktskyen fra det foregående trin gik teamet videre til reverse engineering-fasen. De behandlede scanningsdataene og udtrak de nødvendige målinger og geometrier med Geomagic Design X.

ATEGROUP genskabte omhyggeligt komponenterne i et digitalt 3D-miljø:

Dette trin gjorde det også muligt for teamet at eksportere 2D-tegninger af modellen.

Simuleringsanalyse

Sidst, men ikke mindst, udførte ATEGROUPs ingeniører en simuleringsanalyse ved hjælp af de scanningsbaserede CAD-modeller for at identificere den optimale reparationsløsning. Via deres simuleringssoftware replikerede de driftsbetingelserne og anvendte stressfaktorer på de digitale tappe.

Det gav dem mulighed for at analysere hver komponents opførsel under forskellige scenarier, vurdere potentielle fejlpunkter og bestemme den mest effektive reparationsmetode.

Resultaterne

Med FreeScan UE 11 var ATEGROUP i stand til at nå deres to mål efter reverse engineering og simuleringsanalyse:

● Foreslå den mest effektive og robuste reparationsløsning til drejetappen
● Levere nøjagtige 2D-tegninger af delene til senere produktion

Med hensyn til det første punkt foreslog teamet at bruge en A36-stålforing. Det gav den rette strukturelle støtte til at løse lækageproblemet.

De detaljerede og nøjagtige 2D-tegninger gjorde det muligt for kunden at sikre en korrekt fremstilling af delene. Det sparede dem for en masse tid og ressourcer sammenlignet med manuelle målinger og tegninger. Med en 3D-scanning og den rigtige software kan ingeniører generere 2D-tegninger med et par klik.

Konklusion

Digital simulering er en effektiv metode til at levere langtidsholdbare, robuste reparationer af industrielle dele og maskiner. Og for at opnå nøjagtige simuleringer er nøjagtige 3D-data afgørende.

Ved at bruge FreeScan UE 3D-scanneren til at optage SAG-møllen kunne ATEGROUP stole på data af metrologisk kvalitet. De fandt hurtigt den bedst egnede løsning til deres kunde, som havde brug for at løse dette kritiske problem for at få gang i produktionen igen og sikre deres medarbejderes sikkerhed.

SHINING 3D's præcise og bærbare 3D-måleløsninger kan hjælpe dig med at strømline dine vedligeholdelses- og reparationsprocesser. Kontakt vores applikationsingeniører i dag for at se, hvilken 3D-scanner der opfylder dine krav.

Du kan også bruge vores produktvælger (ingen e-mail eller tilmelding nødvendig!) for at få en hurtig anbefaling baseret på din applikation, præcisionsbehov og andre faktorer.