Nyheder

3D-scanning i 2023: Enhederne

ved Christian Sep 14, 2023

3D Scanning in 2023: The Devices

Book en demo her

3D-scanning er på vej frem. Et stigende antal avancerede 3D-scanningsenheder driver en stadig bredere vifte af applikationer. Kort sagt, 3D-scannere klarer sig bedre end nogensinde - og deres prominens forventes kun at stige.

Men med det store antal enheder følger et problem. På et marked, der bugner af muligheder, kan det være svært at finde en 3D-scanner, der passer til din anvendelse, dit budget og dine behov. Du skal sikre dig, at du har alle de funktioner, du har brug for, uden at betale for meget for dem, du ikke har brug for.

I denne artikel giver Solid Print3D dig et kig på nogle af de mest populære 3D-scannerprodukter i 2023. Læs videre og find ud af, hvilken af dem der er den rigtige for dig.

Mobiltelefon

Vidste du, at du kan 3D-scanne objekter med intet andet end din smartphone eller tablet? Ja, det er sandt! Med 3D-scanningsapps til både iPhone og Android-enheder kan du digitalisere fysiske genstande til 3D-modeller ved hjælp af fotogrammetri.

Når det er sagt, er iPhones eller iPads bedre i denne henseende. De nyeste Apple-enheder har standardiserede TrueDepth-kamerasystemer og lidar-teknologi, som gør det nemt for softwareudviklere at skabe velfungerende 3D-scanner-apps.

Android-enheder har varierende kamerasystemer, så de giver måske ikke lige så gode resultater som en Apple iDevice. Men begge er brugbare til hurtig 3D-scanning på hobbyplan.

Digitalt kamera

Hvis du har et godt digitalkamera, er du klar til at begynde at 3D-scanne ved hjælp af fotogrammetri. Denne teknik går ud på at fotografere et objekt fra alle vinkler og sætte billederne sammen til en 3D-model.

Denne teknik kan være billig, men den er også ret udfordrende. Speciel fotogrammetrisoftware har ofte en høj indlæringskurve og tager meget processorkraft og tid at producere en nøjagtig 3D-model.

Peel 3D

Peel 3D-scannere

Peel 3D er et datterselskab af Creaform, der - ligesom sit moderselskab - fremstiller professionelle 3D-scannere af høj kvalitet. Virksomhedens mål er at tilbyde kraftfulde 3D-scannere, som ikke desto mindre er enkle at bruge. Deres scannere tilbyder en strømlinet, jævn 3D-scanningsproces, der fremskynder reverse engineering eller designapplikationer.

Den nyligt introducerede Peel 3 er en nøglefærdig 3D-scanningsløsning med struktureret lys og en høj nøjagtighed på op til 0,1 mm. En intuitiv touchscreen gør det nemt at betjene enheden, og den fungerer også som afstandsmåler. Peel 3 er den første 3D-scanner med haptisk feedback, som giver brugeren information i realtid om den scannede overflade via en række vibrationer.

Peel 3.CAD er en version af Peel 3, der leveres sammen med Peel CAD-softwaren. Takket være denne tilføjelse kan scanneren overføre scanningsdataene til en computer for at generere en CAD-fil med høj detaljeringsgrad. Det er en fuldt integreret reverse engineering-løsning til applikationer som produktion, sundhedspleje og uddannelse.

Solid Print - 3D-scanningsenheder - Peel3D - Leica - Creaform
Peel 3 håndholdt scanner

Leica

Leica BLK 360 Scannere

Selvom Leica måske er mere kendt for sine kameraer, udvikler deres Leica Geosystems-afdeling en række laserpulsbaserede 3D-scannere. Disse alsidige højhastighedsscannere er beregnet til langdistancescanning af store objekter og miljøer, såsom hele rum.

Som et eksempel, Leica BLK 360 er en 360° stationær 3D-scanner, der producerer 3D-panoramamodeller i høj opløsning af omgivelserne op til 60 meter væk. Det er den mindste maskine i Leica-serien, men det er kun til dens fordel, for det giver scanneren en fremragende bærbarhed. Med 360.000 punkter i sekundet kan denne lille, men mægtige 3D-scanner hurtigt og præcist afbilde et helt rum til arkitektur, byggeri og andre anvendelser.

Solid Print - Quaterley Report - 3D-printning - 3D-scanning - desktop-fremstilling - additiv fremstilling - Neil Sewell
Leica BLK 360

Artec

Luxembourg-baserede Artec fremstiller en bred vifte af 3D-scannere med struktureret lys og laser. Virksomhedens omfattende katalog har produkter og software til de fleste brancher, fra produktion til smykker.

Artec Eva er for eksempel en hurtig 3D-scanner til mellemstore objekter, mens Artec Micro kan scanne bittesmå objekter i ekstrem detaljerigdom. Som en kuriositet hævder Artec Leo at være verdens første AI-drevne 3D-scanner.

Solid Print - 3D-scanningsenheder - Peel3D - Leica - Creaform
Artec Eva

Creaform

Creaform 3D-scannere

Creaformfra Canada, fremstiller højtydende 3D-scannere til krævende anvendelser. Virksomhedens produkter tilbyder fremragende detaljekvalitet, hurtig scanning og nem mobilitet til bilindustrien, maskiner og andre industrielle anvendelser.

Creaform Handyscan er en lasertrianguleringsbaseret 3D-scanner, der kan opfange detaljer helt ned til 0,05 mm. Ud over nøjagtigheden er bekvemmelighed og enkelhed scannerens største styrker. Brugeren kan bevæge enten letvægtsscanneren eller objekterne frit og stadig producere meget gentagelige scanninger af komplekse overflader.

Til mere krævende anvendelser, Creaform Go!SCAN endnu større nøjagtighed ved meget hurtige scanningshastigheder på op til 1,5 millioner målinger pr. sekund. Denne scanner med struktureret lys kan generere komplekse 3D-modeller med en simpel point-and-scan-proces.

Solid Print - 3D-scanningsenheder - Peel3D - Leica - Creaform
Creaform Go!SCAN

FARO

FARO er en Florida-baseret producent, der primært fokuserer på store billeddannelsesløsninger til tunge industrier. Virksomheden producerer mange robotarme og laserscannere til så krævende anvendelser som byggeri, gerningssteder, tungt udstyr og rumfartsscanning.

Virksomhedens katalog omfatter også den håndholdte laserscanner Freestyle 2. Ligesom resten af FARO's produkter er denne scanner beregnet til at tage billeder af større objekter på flere meters afstand.

GOM/Zeiss

GOM, der er en del af den tyske Zeiss-koncern, producerer industrielle 3D-scannings- og koordinatmålingsløsninger. GOM fremstiller primært stationære scanningsenheder, som også kan fastgøres til robotarme.

ATOS Q og GOM Scan 1 er to af virksomhedens mest populære 3D-scannere med struktureret lys. Når det er sagt, tilbyder GOM også den nyligt introducerede T-SCAN Hawk 2, en håndholdt laserscanner, der kan skifte mellem rød og blå laser baseret på den krævede nøjagtighed og hastighed.

Shining3D Einscan

Shining 3D's Einscan-serie af 3D-scannere indeholder mange forskellige produkter til forskellige anvendelsesområder. Einscans scannere spænder fra prisbillige budgetscannere til professionelle håndholdte og stationære enheder i industrikvalitet.

Einscan H-modelserien består af hybride 3D-scannere, der kombinerer struktureret lys og lasertriangulering i én enhed. Einscan S-serien består af bordscannere, der kan integreres med 3D-printere for at overføre scanningsdata til øjeblikkelig udskrivning.

Dental 3D-scannere

Heron IOS 3D-scannere

Dental 3D-scanning er en kategori for sig selv, men den fortjener at blive nævnt her på grund af dens stigende udbredelse. Flere og flere tandlæger køber intraorale 3D-scannere - og det er der en god grund til.

Disse scannere, som f.eks. 3DISC Heron IOSproducerer mere nøjagtige tandaftryk end klassiske afstøbninger og skinner ved en meget hurtigere hastighed. Både tandlæger og deres patienter drager fordel af forbedret behandlingskvalitet, mere nøjagtig billeddannelse og bedre komfort. De detaljerede 3D-scanninger kan bruges til at forklare procedurer for patienter, fremstille tandbeskyttere eller proteser og forberede kirurgiske vejledninger, blandt mange andre anvendelser.

Solid Print - 3D-scanningsenheder - Peel3D - Leica - Creaform
3DISC Heron IOS-scanner

Sådan vælger du din 3D-scanner

Med så mange 3D-scannertyper, producenter og modeller kan det være en skræmmende opgave at vælge den enhed, der tjener dine formål. Selvom du ikke bør tage let på beslutningen, behøver det ikke at være så kompliceret, som det umiddelbart ser ud til.

Her er et par ting, du skal overveje, når du køber en 3D-scanner:

  • Budget: Afhængigt af 3D-scanneren er den investering, du skal foretage, måske ikke ubetydelig. Hvis du kender dit budget på forhånd, kan du indsnævre dine muligheder til scannere, du har råd til.
  • Anvendelse: En 3D-scanner, der afbilder maskinkomponenter godt, er måske ikke egnet til f.eks. byggeopgaver. Hav din anvendelse i tankerne, så du ikke spilder penge på en scanner, der ikke fungerer godt til din type opgaver.
  • Scanning af overflade: Tænk over, hvilke slags overflader du har brug for at scanne. Nogle 3D-scanningsteknologier, som struktureret lys og laser, kan have problemer med gennemsigtige, mørke eller skinnende overflader - selvom du kan afbøde problemet med scanningssprays.
  • Teknologi: Hver 3D-scanningsteknologi har sine egne fordele og ulemper med hensyn til nøjagtighed, hastighed og så videre. Tjek vores detaljerede sammenligning af 3D-scanningsteknologier for at få flere oplysninger.
  • Mobilitet: Overvej, om du har brug for en stationær eller mobil scanner. En stationær enhed kan være billigere, men den alsidighed, en håndholdt scanner giver, er afgørende i nogle tilfælde.
  • Miljø: Scanningsmiljøet kan påvirke kvaliteten af scanningen, f.eks. på grund af svagt eller meget stærkt lys. Hvis du har brug for at scanne objekter i marken, har du sandsynligvis brug for en håndholdt scanner.

Ved at udfylde denne tjekliste burde du få en ret klar idé om, hvilken type 3D-scanner du har brug for. Hvis du har brug for mere hjælp eller gerne vil vide mere, kan du altid kontakte vores Solid Print3D eksperter! Ring til os på 01926 333 777 eller send os en e-mail påinfo@solidprint3d.co.uk.


Kan du ikke finde rundt i Solid Print3D?

Lad os hjælpe dig!

Aftal et møde med et medlem af vores team, og se på vores udvalg af 3D-printere, 3D-scannere og desktop-fremstillingsløsninger for at finde ud af, hvad der passer bedst til din applikation.

Hos Solid Print er vi fokuserede på at give upartisk og ærlig rådgivning, når vi anbefaler de bedste produkter på markedet til din applikation. Vi er så heldige at arbejde med de førende mærker inden for 3D-print, 3D-scanning, vandstråleskæring, laserskæring og desktop cnc.

Sådan fungerer det ...

  • Diskuter din virksomheds behov med vores tekniske eksperter
  • Få en rundvisning i de bedste produkter på vores hovedkontor, baseret på din interesse
  • Sammen finder vi den bedste løsning til din virksomhed.
  • Få printet dine prøver til vurdering, og se 3D-scanning i aktion

Book en demo her